בלוג עדכונים: סאנוק, בלוג על אוכל תאי
זהו מתכון סיני מתוך ספרה של פוקסיה דאנלופ, Every single grain of rice. הוא כל כך מינימליסטי ששאלתי את עצמי עד כמה הוא באמת יכול להיות טעים, והתשובה היא שמאוד מאוד, אבל רק אם משתמשים בטופו מאיכות גבוהה. דאנלופ ממליצה להכין אותו עם טופו משי, אבל גיליתי שבתאילנד אפשר להכין אותו גם עם טופו רגיל,The post טופו ברוטב סויה ובצל ירוק first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 1 חשיפות | 3/8
גרסה פשוטה מאוד למתכון סיני שיש לו המון שיטות הכנה. רצוי להשתמש בקמח עם כמויות נמוכות של גלוטן (קמח רב תכליתי). זה עוזר ליצירת שכבות פלאפיות יותר. המילה פנקייקס קצת מבלבלת פה. אולי נכון יותר לקרוא לזה מלאווח סיני. החומרים ל-8 יחידות * 4 כוסות קמח רב תכליתי * ½ כפית מלח * 1 כוסThe post פנקייק סיני עם בצל ירוק first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 1 חשיפות | 3/9
החודש תמצאו כאן ארבעה מתכונים חדשים, הצצה אל הגלגול הקודם שלי, שיטות חסכוניות לקילוף אננס והיכרות עם שף ניקולס טסה, שחקן הונג קונגי נהדר ובשלן קצת מוזר. אפשר ומומלץ להירשם לניוזלטר ולקבל אותו במייל. מתכוני החודש בסאנוק ביצים מאודות – פשוטות או בטעמי טום יאם ביצים מאודות (khai toon) הן מנה חמודה ומינימליסטית שעשויה מביציםThe post ניוזלטר מס' 7, יולי 2023 first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 1 חשיפות | 3/10
שלום וברוכים הבאים לניוזלטר הטבעוני מס' 7, שמסכם את חודש יולי. החודש תמצאו כאן את המתכון הכי פשוט שאי פורסם בסאנוק, מתכון נוסף למטבל צפוני מצ'ילי, למון גראס וקשיו, הצצה אל הגלגול הקודם שלי, שיטה לקילוף חסכוני של אננס וביקור במסעדה טבעונית בצפון תאילנד. לחצו כאן כדי להירשם לניוזלטר ולקבל אותו במייל. דלעת צלויה ברוטבThe post ניוזלטר טבעוני מס' 7, יולי 2023 first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 2 חשיפות | 3/13
אחד המאכלים הפשוטים והטעימים ביותר שיש, אך אודה על האמת: מעולם לא ראיתי טבח תאי (או אחר) מכין את המנה הזאת. היא התגלתה לי במקרה, אבל היא כל כך מוצלחת שחבל לוותר עליה משיקולים טהרניים. הכי כדאי להשתמש בדלעת אסיאתית עם קליפה ירקרקה מחוספסת (Kabocha), אבל אותה קצת קשה למצוא בישראל. לחלופין, אפשר בהחלט להשתמשThe post דלעת צלויה ברוטב סויה first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 1 חשיפות | 3/9
מתכון מתוך הספר המטבח הטבעוני של תאילנד. הוא מגיע מצפון תאילנד ומוגש בטמפרטורת החדר עם תוספות שהופכות אותו לארוחה שלמה. מגישים אותו בכלי מרכזי, וכל סועד לוקח כמה כפות לקערית קטנה או לצלחת האישית, טובל בהן את התוספות ומתבל בהן את האורז או האטריות שבבסיס הארוחה. יש טבחים שאוהבים להוסיף למטבל 1-2 כפות מי תמרהינדי,The post נָאם פְּריק אוֹנג: מטבל עגבניות ולמון גראס first appeared on סאנוק, בלוג על או...
עדי |
| 1 חשיפות | 3/8
לפני כמה שבועות פירסמתי פה מתכון ממקור סיני לדג מאודה עם רוטב סויה וג'ינג'ר. טוֹם סוֹם הוא מתכון דומה לכאורה, אבל עם אופי הרבה יותר תאי. אז אמנם יש בו ג'ינג'ר ובצל ירוק, שמאפיינים מתכונים ממוצא סיני, אבל יש גם משחת שרימפס, רוטב תמרהינדי וסוכר דקלים. בסיס הטעם של המתכון הוא משחת קארי שמכינים לבדThe post טוֹם סוֹם – דג ברוטב תמרהינדי, ג'ינג'ר ומשחת שרימפס first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 1 חשיפות | 3/8
ביצים מאודות (khai toon) הן מנה חמודה ומינימליסטית שעשויה מביצים מתובלות במעט רוטב סויה תאי בהיר (או רוטב דגים) ולפעמים בקצת פלפל לבן, ומקושטות בבצל ירוק. בגרסה הזאת אפשר להכין אותן מראש ולהגיש בטמפרטורת החדר כחלק מארוחה מרובת מנות. הן ישמשו כהפוגה נחמדה ממאכלים מתובלים וחריפים יותר. דרך נוספת, חגיגית יותר, להגיש ביצים מאודות נקראתThe post ביצים מאודות פשוטות וביצים מאודות טום יאם first appeared on...
עדי |
| 1 חשיפות | 3/10
ברוכים הבאים לניוזלטר מס' 6, שמסכם את חודש יוני. אם עוד לא נרשמתם לקבלת הניוזלטר במייל, או אם יש לכם חברים שעשויים להתעניין, כאן אפשר להירשם. החודש תמצאו פה שני מתכוני אטריות, ראיון עם זאב, שהקים מפעל להכנת טֶמְפֶּה בישראל ותרם לי שני מתכונים קלים, המלצה על פודקאסט טוב וקצת דיבורים על חולצה ומכנסיים. מתכוניThe post ניוזלטר מס' 6, יוני 2023 first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 3 חשיפות | 3/21
ברוכים הבאים לניוזלטר הטבעוני מס' 6, שמסכם את חודש יוני. אם עוד לא נרשמתם לקבלת הניוזלטר במייל, או אם יש לכם חברים שעשויים להתעניין, כאן אפשר להירשם. החודש תמצאו פה מתכון נהדר לאטריות פריכות, ראיון עם זאב, שהקים מפעל להכנת טֶמְפֶּה בישראל ותרם לי שני מתכונים קלים, המלצה על פודקאסט טוב וקצת דיבורים על חולצהThe post ניוזלטר טבעוני מס' 6, יוני 2023 first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 3 חשיפות | 3/18
זהו אחד החטיפים המסורתיים האהובים ביותר בתאילנד, מעדן נהדר וממכר ביותר שמתאים מאוד לאירוחים ומסיבות. מִי (בשפה התאית) הוא סוג של אטריות, קְרוֹפּ זה קראנצ’י. אפשר גם לאיית מִי קְרוֹבּ, אבל בעברית זה ייראה קצת בעייתי. המתכון כולל כמה שניות של קסם, כשזורקים חבילת אטריות יבשות לתוך שמן חם מאוד וצופים בה כשהיא הופכת להרThe post מִי קְרוֹפ טבעוני – חטיף אטריות פריכותּּ first appeared on סאנוק, בלוג ע...
עדי |
| 3 חשיפות | 2/17
זהו אחד החטיפים המסורתיים האהובים ביותר בתאילנד, מעדן נהדר וממכר ביותר שמתאים מאוד לאירוחים ומסיבות. מִי (בשפה התאית) הוא סוג של אטריות, קְרוֹפּ זה קראנצ’י. אפשר גם לאיית מִי קְרוֹבּ, אבל בעברית זה ייראה קצת בעייתי. המתכון כולל כמה שניות של קסם, כשזורקים חבילת אטריות יבשות לתוך שמן חם מאוד וצופים בה כשהיא הופכת להרThe post מִי קְרוֹפּּ – חטיף אטריות פריכות first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל ת...
עדי |
| 3 חשיפות | 3/22
בתאילנד מכינים את המנה הזאת עם אחד משני סוגים של רטבים קנויים. האחד הוא טבעוני אבל לא מכיל שום חומרים שווים – רק צבע מאכל ורוד, קמח אורז וקצת מלח (ראו בתמונה השנייה). הוא נקרא בתאית סוֹד דֶנְג (מילולית: רוטב אדום). השני נקרא יֶן טָה פוֹ והוא מכיל את הטופו המותסס שעליו כתבתי כאן לפניThe post אטריות ורודות טבעוניות – פָּאד מִי סִי צ'וֹמְפֻּו first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 4 חשיפות | 2/21
זוהי מנת שוק קלילה שאני מאוד אוהבת, ורציתי ללמוד להכין אותה כי נודע לי שהצבע הוורוד שלה מגיע מרוטב שמכיל טופו אדום מותסס, שעליו כתבתי כאן לפני כמה שבועות. כמה התאכזבתי לגלות שהרוטב שקניתי, שמופיע ברוב מתכוני הווידאו שראיתי וגם אצל רוב בעלי הדוכנים בשוק, מכיל בעיקר צבע מאכל ורוד. הטעם הנחמד של המנה מגיעThe post אטריות ורודות – פָּאד מִי סִי צ'וֹמְפֻּו first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 3 חשיפות | 2/15
ברוכים הבאים לניוזלטר מס' 5, שמסכם את חודש מאי. אם עוד לא נרשמתם לקבלת הניוזלטר במייל, או אם יש לכם חברים שעשויים להתעניין, כאן אפשר להירשם. החודש תמצאו פה שני מתכונים חדשים, היכרות עם חומר גלם ורוד ומותסס ועם נקניק ירוק שעשוי מגראס, מחשבות על תוצאות הבחירות בתאילנד ומשמעותן ללגליזציה של הקנביס, המלצה על מיThe post ניוזלטר מס' 5, מאי 2023 first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 4 חשיפות | 3/18
« 1 2 3 (4) 5 6 7 ...
11 »
הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...
התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד.
אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים.
אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות
טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.