בלוג עדכונים: סאנוק, בלוג על אוכל תאי
כל מי שכבר ביקר בתאילנד מכיר את התחושה המתסכלת של הליכה בשוק אוכל מלא בחומרי גלם ומאכלים שאין לך מושג מה הם, ואין את מי לשאול. מי שאין לו מכרים מקומיים רואה בדרך כלל רק את הקליפה החיצונית של סצינת הבישול, ונשאר עם הרבה זכרונות מהאוכל ומעט מאוד מושג ממה הוא עשוי ואיך מכינים אותו. […]
| 17 חשיפות | 3/203
לפני כשנה ניסיתי להזמין מקום במסעדת גאגאן בבנגקוק בעיתוי הגרוע ביותר: המסעדה בדיוק זכתה בתואר הטובה ביותר באסיה והיתה מלאה מכדי להכיל אותי. השנה התחכמתי והזמנתי מקום יותר מחודש מראש, לרגל יום הולדתי ה-200. כמה ימים לפני הארוחה הודיעו לי מהמסעדה שהתפריט, שכלל ארבעה סוגים של ארוחת טעימות (אחת של 15 מנות, אחת של 23 […]
| 12 חשיפות | 3/175
כשאתה חי בארץ שבה לא מבזבזים שום דבר שאפשר לאכול או לעטוף בו מזון, סלט כזה נשמע כמו רעיון טבעי לגמרי. הבננה היא עץ נדיב במיוחד: בעלים משתמשים לאריזת מזון לפני צלייה או אידוי, ואת הפרחים מגישים כסלט (Yam hua plii) או כתוספת לפד-תאי. הפרחים נקטפים אחרי שהאשכול כולו הבשיל, ובקצה נשאר רק חלק מהפרח. […]
|
| 14 חשיפות | 3/158
כמו בכל שנה (בארבע השנים האחרונות), אגיע לישראל בתחילת מאי ואערוך סדנת בישול תאילנדי ביחד עם חברתי הטבעונית המהוללת אורי שביט. הסדנה השנה תיערך במקום ששמעתי עליו רק טובות, החוויה הטבעונית – חלל מרווח ומקצועי ללמידה על אוכל טבעוני. אם השתתפתם בעבר בסדנה טבעונית איתי ואתם רוצים ללמוד מתכונים חדשים, הסירו דאגה מלבכם – השנה […]
| 10 חשיפות | 3/145
כמו בכל שנה בארבע השנים האחרונות, אגיע לישראל בתחילת מאי ואערוך כמה סדנאות בישול תאילנדי במשך החודש. במהלך הסדנאות נכין ביחד 5 מתכונים ונלמד להשתמש בחומרי גלם שמאפיינים את האוכל התאי. במידת האפשר, נדבר גם על העקרונות שעומדים בבסיס המטבח התאי ועל הדרכים ליישם אותם בישראל. הסדנאות נמשכות כ-4 שעות. המחיר למשתתף: 300 שקל. אם […]
| 14 חשיפות | 3/156
מתכון חגיגי וקל להכנה (הכל יחסי, כן?), שהפך לאחרונה לאחת המנות האופנתיות ביותר בדרום תאילנד. לכל מסעדה יש גרסה קצת אחרת, אבל בכולן ממליצים על המנה הזאת בחום (Kung makhakm או Kung pad sauce makham). ההבדלים בין המתכונים מתבטאים בסוג השרימפס (של ים או של מים מתוקים, אפורים, ורודים, לבנים או מנומרים, גדולים או בינוניים) […]
|
| 32 חשיפות | 2/401
זוהי גרסה טבעונית של סלט פופולרי מאוד בשוק של טראט, שם מוסיפים לו גם פיסות קטנות של דג נא. הרוטב מתאפיין בטעם מעושן שמקורו בקלייה של השום והשאלוטס על אש פתוחה, בחמיצות שמקורה בתמרהינדי ובמתיקות של סוכר דקלים. כדאי מאוד להכין את מי התמרהינדי בבית, ממחית תמרהינדי תאית שנמכרת בחנויות המתמחות. לא מומלץ להשתמש ברכז […]
| 11 חשיפות | 3/174
היה כיף אמיתי בסדנאות השנה. רציתי מאוד לארגן סדנאות נפרדות לאנשים שכבר השתתפו בסדנאות קודמות, אבל לצערי הלוגיסטיקה היתה מסובכת מדי ולא נמצא תאריך שיתאים לכולם. כדי לא לשעמם את עצמי, את האנשים שאירחו את הסדנאות ואת אלה שכבר היו בסדנה בעבר, החלפתי את רוב המתכונים שכבר לימדתי בישראל במתכונים חדשים לגמרי. בין השאר בישלנו […]
|
| 12 חשיפות | 3/159
עדכון 12.5: נסגרה ההרשמה לסדנה הטבעונית עם אורי שביט ב-23 במאי. תודה לכל הנרשמים באשר הם. אם רציתם להירשם וכבר לא היה מקום, אתם מוזמנים לכתוב לי ולבקש שאודיע לכם מראש על הסדנאות המתוכננות לשנה הבאה (אפריל-מאי). עדכון 9.5: נסגרה ההרשמה לסדנה של 15 במאי. עדיין נותרו מקומות ספורים בסדנה הטבעונית שאערוך עם אורי שביט […]
|
| 12 חשיפות | 3/162
הלביבות האלה, שנקראות בתאית Hua chai tao tot (הואה צ'אי טאו = דאיקון) משתייכות למשפחה של מטוגנים טבעוניים שנמכרים בשוק בכל ימות השנה, אך הן עצמן נמכרות רק במהלך הפסטיבל הצמחוני. אם השגתם דאיקון טרי בישראל, מה טוב. אם לא, אפשר להשתמש בלפת או בקולרבי, ואולי גם בגזר. המשפחה כוללת בין השאר קציצות מתירס טחון, […]
|
| 15 חשיפות | 3/175
מה בא לכם לאכול? אני שואלת את האורחים הרעבים שלי. מרק אטריות, אומר אבא שלי. עוף בגריל, אומרת אחותי. קציצות שרימפס, אומר הדוד. נצטרך ללכת לשלוש מסעדות שונות, אני אומרת (ותמיד נשמעת הרבה יותר קשוחה ממה שהתכוונתי). בדרך כלל אני מנסה להסביר את העניין בעזרת דוגמאות מישראל. לא תנסו, למשל, להזמין פסטה במסעדת חומוס-פול. ברור, […]
|
| 24 חשיפות | 2/261
הרבה אוכל בושל בתאילנד מאז הפוסט האחרון שלי, לא מעט תמונות צולמו אך טרם פורסמו, אבל לא לכתוב על הביקור האחרון בשוק וארורוט (Warorot) בצ'יאנג מאי – זה כבר יהיה פשע. מכל השווקים שביקרתי בהם בעיר, הוא הכי מגוון, זול ותאי אמיתי. השוק שוכן על גדת הנהר פינג והוא כולל כמה בניינים ושטח גדול של […]
|
| 12 חשיפות | 3/152
כפי שעוקביי בטוויטר כבר יודעים, אני עובדת בימים אלה (ובימים אחרים) על ספר בישול תאי נוסף, שמוקדש לאוכל טבעוני. לא מדובר בפרויקט בזק – התחלתי את העבודה עליו עוד בזמן הכתיבה של הספר "סאנוק", אבל הכל מתבצע בקצב תאי – לאט לאט ובלי דדליין. כחלק מהפרויקט אני משתדלת ללכת מדי פעם לסדנאות בישול צמחוניות/טבעוניות ולאכול […]
|
| 12 חשיפות | 3/147
הביקור האחרון בצ'יאנג מאי הוקדש, במידה רבה, לאוכל תאי צמחוני וטבעוני (בגלל אי השימוש במוצרי חלב באוכל תאי, אוכל צמחוני כאן הוא בדרך כלל גם טבעוני. ביצים משולבות באוכל לעתים די רחוקות). באופן כללי, המסעדות הצמחוניות המודרניות בצי'אנג מאי (וגם במקומות אחרים בתאילנד) משרתות בעיקר תיירים (להבדיל מחנויות-קארי צמחוניות מסורתיות), לכן התיבול בהן הוא מתון […]
|
| 12 חשיפות | 3/157
כמדי שנה באוקטובר, הפסטיבל הצמחוני (שממש לא מובן לי למה הוא נקרא צמחוני ולא טבעוני כשהוא טבעוני עד העצם) נחגג בתאילנד בשלל שלטים ודגלונים בצבעי צהוב-אדום. זו כנראה הפעם העשירית שאני חוגגת את האירוע, ונראה לי שהשנה הגעתי בבירור למצב של מיאוס כללי מהמזון המוגש בו. למיאוס הזה יש שתי סיבות עיקריות: 1. הבשלנים הצמחונים […]
|
| 12 חשיפות | 3/148
הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...
התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד.
אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים.
אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות
טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.