בלוג עדכונים: סאנוק, בלוג על אוכל תאי
סדנה טבעונית, יום שני 15.4 בשעה 18:00 בתל אביב אורך הסדנה כ-4 שעות ובמהלכה אלמד 4 מתכונים. הסדנה תתנהל כמו משפחה תאילנדית שמבשלת ביחד. נכין מטבל קשיו ולמון גראס מצפון תאילנד ונלמד איך מכינים סוגים שונים של אורז דביק שיוגשו עם המטבל: אורז דביק צהוב מועשר בחלב קוקוס וטופינג פריך, ואורז דביק לבן פשוט. נכיןThe post בואו לבשל איתי אוכל תאי טבעוני first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
שלום לקוראי הניוזלטר הטבעוני. במהלך אפריל אגיע לביקור בישראל ואערוך סדנה טבעונית (בינתיים רק אחת. אולי אוסיף עוד אם יהיה ביקוש וזה יסתדר). אם אתם רוצים להירשם כיתבו אלי adi.sanook@gmail.com. סדנה טבעונית בנס ציונה, יום שישי 12.4 בשעה 10:00 אורך הסדנה כ-4 שעות ובמהלכה אלמד 4 מתכונים. השנה אתמקד במשפחת מנות שנחשפת בפני אנשים לאThe post ניוזלטר טבעוני מס' 15, מרץ 2024 first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 1 חשיפות | 2/8
שלום ואהבה לקוראי הניוזלטר. במהלך אפריל אגיע לביקור בישראל ואערוך שלוש סדנאות, אחת מהן טבעונית. אם אתם רוצים להירשם כיתבו אלי adi.sanook@gmail.com וציינו באיזו מהסדנאות אתם מעוניינים. סדנה טבעונית בנס ציונה, יום שישי 12.4 בשעה 10:00 אורך הסדנה כ-4 שעות ובמהלכה אלמד 4 מתכונים. השנה אתמקד במשפחת מנות שנחשפת בפני אנשים לא תאילנדים רק לעיתיםThe post ניוזלטר מס' 15, מרץ 2024 first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
השנה קבעתי שני תאריכים לסדנאות בשריות. בכל סדנה אלמד 4 מתכונים. אורך הסדנה כ-4 שעות. המחיר הוא 350 שקל למשתתפ.ת, 650 שקל לזוג. כדי להירשם שילחו לי מייל (adi.sanook@gmail.com) וכיתבו לאיזו מהסדנאות אתם מעוניינים להגיע. מספר המקומות מוגבל אז כדאי להזדרז. כמו בשנים קודמות, נבשל כמו משפחה תאילנדית: כל ההכנות ייעשו על ידי המשתתפים, והבישולThe post סדנאות אפריל 2024. לבשל כמו משפחה תאילנדית first appeared on סאנוק, בלוג...
עדי |
שלום וברוכים הבאים לניוזלטר של סאנוק לחודש פברואר. החודש למדתי להכין שלוש גרסאות של מרק צפוני שלא דומה בכלל למרקים התאילנדיים המוכרים, ומנת אורז מוקפץ שלא דומה בכלל למנות האורז המוקפצות המוכרות. בנוסף, קיבלתי במתנה המון פפאיה ירוקה אז הכנתי ממנה חמוצים שיצאו ממש טעימים. רוב הסיכויים שבחודש הבא אודיע כאן על סדנאות בישול שיתקיימוThe post ניוזלטר מס' 14, פברואר 2024 first appeared on סאנוק, בלוג על א...
עדי |
| 1 חשיפות | 2/6
שלום לקוראי הניוזלטר הטבעוני של פברואר. החודש תמצאו פה מרק צפוני עם הרבה ירק וטעמים שונים מאוד מהמרקים התאילנדיים המוכרים, מנת אורז מוקפץ שונה מהאורז המוקפץ שאתם מכירים ופפאיה ירוקה כבושה שהיא מעדן אמיתי. ייתכן מאוד שבחודש הבא אודיע כאן על סדנאות בישול טבעוניות שיתקיימו בישראל באפריל. הדרך הטובה ביותר לקבל הודעה על תאריכים ומיקומיםThe post ניוזלטר טבעוני מס' 14, פברואר 2024 first appeared on סאנ...
עדי |
| 1 חשיפות | 3/12
בתאית המרק הזה נקרא ג'וֹֹר פּאק קָאט (จอผักกา) ויש בו משהו גאוני. חוץ ממלח, כל הטעמים בו מגיעים מדוכני הירקות. אין בו רוטבי סויה, אין MSG, אין פלפל לבן או שחור או כל אבקה או משחת תיבול אחרת. עוד דבר גאוני בו הוא הרוטב שמגישים איתו – כל כך שונה משאר הרטבים התאילנדיים! המתכון הזהThe post מרק צפוני עם עגבניות ותמרהינדי first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 1 חשיפות | 3/4
למרק הצפוני ג'ור פאק קאט יש כמה גרסאות (כאן הגרסה הראשונה), וחלקן בכלל בלי בשר. הנה גרסה נוספת, אבל לא של שבט השָָאן, אז אין בה עגבניות ויש בה יותר תבלינים תאילנדיים, כמו משחת שרימפס ודיסקיות סויה מותססת – מוצר עתיר אומאמי שמיוצר בצפון תאילנד. בניגוד למרק השָאני, הגרסה הזאת לא מוגשת עם רוטב. ישThe post Jor pak kat, גרסה 2 מצפון תאילנד first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 1 חשיפות | 2/4
מנה מיוחדת במינה של אורז מטוגן שלא רבים מכירים מחוץ לתאילנד. היא קיבלה את שמה כי מקרל מעורבב עם אורז הוא מאכל אהוב מאוד גם על חתולים. העיקרון פשוט וחכם: מקפיצים אורז עם מרכיבים ארומטיים כמו צ'ילי טרי, שאלוטס ודגים, ומגישים את המנה עם עוד תוספות ארומטיות וכאלה שמוסיפות קראנץ'. התוצאה היא ארוחה שלמה שהיאThe post אורז-חתולים (מוקפץ עם מקרל ותוספות) first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 1 חשיפות | 3/4
כן, זה אורז מטוגן. לא, הוא לא דומה לאורז שאתם מכירים. זאת ארוחה שלמה שהיא גם סלט עשיר ורב טעמים, עם הרבה אפשרויות אילתור. החומרים ל-2 מנות אורז מוקפץ * 2 כוסות (כ-400 גרם) אורז מבושל (בתאילנד משתמשים לרוב באורז לבן, אבל אפשר להשתמש גם באורז חום. אפשר להשתמש באורז מאתמול או באורז טרי) *The post אורז מוקפץ עם תוספות first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 1 חשיפות | 3/11
גרסה טבעונית למרק של שבט השאן מצפון תאילנד. השאן אוהבים מאוד עגבניות ובניגוד לתאים מחלקים אחרים של המדינה, הם כמעט לא מוסיפים סוכר לאוכל שלהם. זה לא מרק לאנשים שאוהבים אוכל "מאוזן". זה מרק לאנשים שאוהבים חמוץ (אבל אם יצא לכם יותר מדי חמוץ, הוסיפו קצת מלח ותראו ישועות). הגישו את המרק עם אורז כדיThe post מרק עלי חרדל ועגבניות (ג'וֹר פּאק קָאט) טבעוני first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 1 חשיפות | 2/4
אם אתם קונים פפאיה ירוקה כדי להכין סום טם, קנו עוד אחת והכינו ממנה פפאיה כבושה. זה קראנצ'י ומרענן, והמרקם של הפרי מאוד ייחודי ולא מזכיר שום דבר אחר. המתכון שלפניכם הוא לא תאילנדי. הוא נולד במטבחי אחרי שקיבלתי במתנה כמה פפאיות שלא רציתי לזרוק. מה שנחמד בו זה שהוא לא דורש מכם להחליט אםThe post פפאיה ירוקה כבושה first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 1 חשיפות | 3/8
צמח ההל הוא קרוב משפחה של הג'ינג'ר. הסוג הנפוץ בתאילנד נקרא הל לבן ובזרעיו משתמשים למשחות קארי (למשל מאסאמן) ולפעמים למרקים וצירים בשריים. בגבעולים הטריים של ההל הלבן משתמשים במשורה כי טעמם חזק ושתלטני. מוסיפים אותם לתבשילי קארי, בעיקר כאלה על בסיס מים. לא כולם מסתדרים עם טעם ההל הטרי, שלא מזכיר בכלל את טעמםThe post הל לבן, הל שחור first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 1 חשיפות | 1/1
ככל הנראה אלה החמוצים הכי פופולריים בתאילנד. הם מוצגים בקערות או בחביות פלסטיק בכל השווקים, ונמכרים בשקיות ניילון סגורות בגומייה. בסבן אילבן מצאתי לפחות חמישה סוגים שונים שלהם. בישראל אפשר להשיג אותם ברוב בחנויות למוצרים מהמזרח. חלק מהמוצרים שמיוצאים מתאילנד כוללים רק את "ראש" הצמח, וחלק כוללים גם את העלים. בתאית קוראים לצמח שממנו מכיניםThe post עלי חרדל כבושים – פָּאק קָאט דוֹנְג first a...
עדי |
| 1 חשיפות | 2/1
המתכון הוא מתוך ספרו המופלא של אוסטין בוש, “האוכל של צפון תאילנד". בדרך כלל אני לא מפרסמת מתכונים שאי אפשר להשיג את חומר הגלם העיקרי שלהם בישראל, אבל את שיטת ההתססה שמובאת כאן אפשר ליישם גם על ירוקים אחרים, כמו בוק צ'וי או כרוב סיני (נאפה), ואצל ירקנים מסוימים אפשר למצוא עלי חרדל, אם כיThe post עלי חרדל מותססים עם צ'ילי וסוכר first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 3 חשיפות | 1/9
הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...
התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד.
אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים.
אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות
טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.