נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
רץ ברשת >
  • לייפסטייל
  • תזונה, אוכל ומתכונים
  • תפקידם של מזון ותזונה בהתמודדות עם מגפת הקורונה
  • תפקידם של מזון ותזונה בהתמודדות עם מגפת הקורונה

    פורסם על ידי צביקה בתאריך 29.11.2021 23:10 (1580 חשיפות)

    תזונה מספקת היא חשובה ביותר למערכת חיסונית המתפקדת בצורה אופטימלית, וגם תת-תזונה וגם תזונת יתר עלולים להשפיע לרעה על התגובות החיסוניות. מחסור תזונתי באנרגיה, חלבון ומיקרו-נוטריינטים, הנגרמים מתת-תזונה ורעב, עלול לפגוע במערכת החיסון ובהתנגדות לזיהומים.
    חומרים מזינים ספציפיים עשויים להשפיע על תפקודי מערכת החיסון באמצעות שינויים בהרכב המיקרוביוטה של ​​המעי, הפעלת תאים ושינוי של שני הגנים. ביטוי וייצור של מולקולות איתות.


    covid4publsh2



    צמחי מזון פונקציונליים שונים, כגון שום, ג'ינג'ר, כורכום, פלפל שחור, אוכמניות, סמבוק ואחרים, הוצעו כבעלי השפעות אנטי-ויראליות ואימונומודולטוריות. עם זאת, עדויות ליעילותם בבני אדם הן חלשות או לא קיימות, וחלקן עלולים אף לייצר השפעות רעילות אם ניתנים בכמויות גדולות.
    חומרי מזון ביו-אקטיביים, כגון פוליפנולים וקרוטנואידים, נחשבים כבעלי יעילות אנטי-ויראלית. הוכח כי פוליפנולים משפיעים על ויסות תאי מערכת החיסון, סינתזה של ציטוקינים פרו-דלקתיים. ודיכוי ביטוי גנים פרו-דלקתי. מנגנון נוסף שאחראי על תכונות אנטי-ויראליות פוטנציאליות של רזברטרול עשוי להיות וויסות העל של האנזים הממיר אנגיוטנסין קולטן SARS-CoV הפונקציונלי, אשר הכרחי לכניסה לתא המארח ולשכפול ויראלי שלאחר מכן.
    השערות לגבי היתרונות האנטי-ויראליים של פוליפנולים וקרוטנואידים מבוססות בעיקר על מחקר בתרביות תאים ומודלים בחיות עם זאת, ההשפעות המועילות של חומרים ביו-אקטיביים במזון על זיהומים ויראליים בבני אדם מוטלות בספק, שכן ניסויים מבוקרים של תרכובות אלו טרם נערכו.

    פרוביוטיקה יכולה להפעיל מנגנונים חיסוניים מרובים, להפעיל השפעות על רשתות מארח אימונולוגיות, לשפר את התגובות החיסוניות ולהפחית באופן מתון את השכיחות ומשך הזמן של זיהומים ויראליים בדרכי הנשימה. דיסביוזה מיקרוביאלית עם הפחתה של לקטובצילוס וביפידובקטריה נצפתה בכמה אנשים עם COVID-19 ופרוביוטיקה הומלצו בהנחיות לניהול COVID-19 עם זאת, היעילות האמיתית של פרוביוטיקה קונבנציונלית במניעה או בטיפול ב-COVID-19 אינה ידועה.

    מגיפת הקורונהידוע כי מיקרו-נוטריאנטים, כגון ויטמינים ויסודות קורט, ממלאים תפקידים חיוניים בתגובות חיסוניות מולדות וסתגלניות, והומאוסטזיס של מיקרו-נוטריאנטים הוא מרכזי בשמירה על מערכת חיסון בריאה.
    חוסרים במיקרו-נוטריינטים יכולים להפחית את החסינות למחלות, בעוד שתוסף יש נמצא כמשפר חסינות לזיהומים ויראליים. לדוגמה, נראה שחסר בוויטמין D קשור לתגובות חיסוניות לקויות ולסיכון מוגבר לזיהומים מערכתיים.
    תוספת של ויטמין D עשויה למנוע זיהומים בדרכי הנשימה באמצעות ירידה בייצור של פרו- ציטוקינים דלקתיים וכתוצאה מכך הפחתה בסיכון לסערת ציטוקינים הגורמת לדלקת ריאות.
    חקירת רכיבי תזונה בודדים המסוגלים לקדם תפקוד מיטבי של מערכת החיסון משקפת אמונה בכדורי קסם ונשענת על מודל מיושן של פתופיזיולוגיה של המחלה. אסטרטגיית מחקר המנסה להבין את התפקודים של רכיבי תזונה בודדים ולבחון את יעילותם הטיפולית באופן אינדיבידואלי, לא מצליחה לקחת בחשבון תהליכים פיזיולוגיים, הדורשים צריכה של מגוון רחב של רכיבי תזונה באיזון.
    גישה זו עשויה לספק הסבר להצלחה המוגבלת של מתן רכיבי תזונה בודדים.

    היעילות של התערבויות תזונתיות בזיהומים יכולה להיות מושפעת מגורמים רבים, כגון סוג הפתוגן, המינון ומשך המתן והגיל, הגנטיקה, אורח החיים, המצב האימונולוגי והתזונתי של משתתפי המחקר.  בפרט, חיסוניות במהלך ההזדקנות משנה את השפעת התזונה על תפקוד מערכת החיסון.
    יתר על כן, תוספת ממושכת של מזון ביואקטיביים ומיקרו-נוטריינטים במינונים גבוהים עלולה להיות בעלת השפעות שליליות ואף עלולה להחמיר מחלות זיהומיות.

    דפוסי תזונה מסוימים יכולים לייצר השפעות מזיקות על התגובות החיסוניות ועשויים להיות מעורבים בהתפתחות של מחלות דלקתיות שונות. לדוגמה, צריכה של תזונה מערבית עלולה ליצור תגובות חיסוניות מוגזמות לגורמים אקסוגניים ואנדוגניים של דלקת ועלולה לתרום למחלות דלקתיות. .
    בבעלי חיים, הוכח כי דיאטות עשירות באנרגיה מהסוג המערבי מעוררות ייצור מוגבר של ציטוקינים לגירוי עם ליפופוליסכריד.
    דיאטה מערבית הוכחה גם כמעוררת תכנות מולד של מערכת החיסון ומובילה לשינויים ארוכי טווח בתגובות החיסון. בעכברים.

    נראה כי להשמנה יש השפעה מהותית על ההגנה והחסינות של פתוגנים, והוכח קשר בין השמנת יתר למחלות זיהומיות שונות.
    מאפיין של השמנת יתר הוא דלקת כרונית בדרגה נמוכה, שעלולה לפגוע בתגובות חיסוניות מולדות וסתגלניות ולהתפרץ.


    דירוג 0/5
    דירוג: 0/5 (0 קולות)
    ההצבעות מושבתות!
    האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
    ×

    הצהרת נגישות

    אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
    האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
    אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

    אודות ההנגשה באתר:

    • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
    • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
    • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
    • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
    • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
    • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
    • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
    • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
      לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
    • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
    • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.