בלוג עדכונים: סאנוק, בלוג על אוכל תאי
ברוכים הבאים לניוזלטר מס' 5, שמסכם את חודש מאי. אם עוד לא נרשמתם לקבלת הניוזלטר במייל, או אם יש לכם חברים שעשויים להתעניין, כאן אפשר להירשם. החודש תמצאו פה שני מתכונים חדשים, היכרות עם חומר גלם ורוד ומותסס ועם נקניק ירוק שעשוי מגראס, מחשבות על תוצאות הבחירות בתאילנד ומשמעותן ללגליזציה של הקנביס, המלצה על מיThe post ניוזלטר מס' 5, מאי 2023 first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 6 חשיפות | 3/29
ברוכים הבאים לניוזלטר הטבעוני מס' 5, שמסכם את חודש מאי. אם עוד לא נרשמתם לקבלת הניוזלטר במייל, או אם יש לכם חברים שעשויים להתעניין, כאן אפשר להירשם. החודש תמצאו פה מתכון חדש למנה שהיא ארוחה שלמה, היכרות עם חומר גלם ורוד ומותסס, מחשבות על תוצאות הבחירות בתאילנד ומשמעותן ללגליזציה של הקנביס, המלצה על מי קוקוסThe post ניוזלטר טבעוני מס' 5, מאי 2023 first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 3 חשיפות | 3/23
רובנו מכירים את המאכל שנקרא סֻוקִיָאקֹי מהמטבח היפני -שם מדובר ב-Hot pot – מחבת עמוקה שבה מבעבע ציר שמכיל רוטב סויה, שמן שומשום, סוכר, מירין (יין בישול יפני מתקתק) או סאקה, ובו מבשלים בשרים, ירקות, טופו, ביצים ואטריות. בתאילנד לקחו את המתכון הזה, קיצרו לו את השם לסֻוקִי והפכו אותו למאכל בטעם ובמראה שונים למדיThe post סֻוקִי – סוקיאקי תאילנדי first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 5 חשיפות | 3/32
מֻו יוֹר הוא לא ממש נקניק. מדובר בגליל בשר מתובל בעדינות, שאותו עוטפים בעלי בננה ומאדים מעל מים רותחים. בוייטנאמית הוא נקרא chả lụa heo. בתאילנד בעיקר מוסיפים אותו לסלטים, למשל סלט אטריות שעועית (הנה מתכון שלי לסלט הזה. רק החליפו את חזה העוף בנקניק). בעבר נהגו לעטוף את הנקניק רק בעלים, אבל כיום מקובלThe post מֻו יוֹר – נקניק חזיר וייטנאמי first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 5 חשיפות | 3/31
שלום וברוכים הבאים לניוזלטר מס' 4, שמסכם את חודש אפריל. אם עוד לא נרשמתם לקבלת הניוזלטר במייל, או אם יש לכם חברים שעשויים להתעניין, כאן אפשר להירשם. החודש תמצאו פה שלושה מתכונים חדשים, מחשבות על המעמד החברתי של הגשר לשיניים ועל הבחירות שייערכו כאן באמצע מאי, המלצות על מוזיקה תאילנדית ועל אנשים שמושפעים ממנה, קיטוריםThe post ניוזלטר מס' 4, אפריל 2023 first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 5 חשיפות | 3/41
שלום וברוכים הבאים לניוזלטר הטבעוני שמסכם את חודש אפריל. אם עוד לא נרשמתם לקבלת הניוזלטר במייל, או אם יש לכם חברים שעשויים להתעניין, כאן אפשר להירשם. החודש תמצאו פה מתכון לאטריות ברוטב תמרהינדי, תובנות על מעמדו של הגשר לשיניים, המלצות על מוזיקה תאילנדית ועל אנשים שמושפעים ממנה וקיטורים על גינוניו הגרועים של קונאן אובראיין. מתכוןThe post ניוזלטר טבעוני מס' 4, אפריל 2023 first appeared on סאנוק, בלו...
עדי |
| 5 חשיפות | 3/41
להבדיל מהמתכון לדג מאודה עם רוטב צ'ילי וליים, שבו שופכים את הרוטב על הדג אחרי האידוי, במקרה הזה מאדים את הדג עם הרוטב, לכן האידוי נעשה בצלחת עמוקה או בתבנית מיוחדת, ולא על רשת אידוי. התחילו במציאת הכלים המתאימים לאידוי. תזדקקו, כאמור, לצלחת שתכיל בנוחות את הדג ולסיר שבו יתבצע האידוי. אם יש לכם סלסלתThe post דג מאודה ברוטב סויה וג'ינג'ר first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 5 חשיפות | 3/43
חביתה שהיא ארוחה קלה, וכשהיא יוצאת טוב היא תפוחה וגבוהה כמו עוגה. בתאילנד מטגנים אותה בהמון שמן כדי לתת לה פריכות, אבל במהלך הנסיונות שלי בבית גיליתי שאפשר להפחית את כמות השמן מ-1/2 כוס ל-2 כפות. גורם חשוב הוא קוטר הכלי – מחבת עמוקה או סיר – שבו מטגנים את החביתה. בכמויות של המתכון בהמשך,The post חביתה עם אטריות שעועית ושרימפס/ירקות first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 5 חשיפות | 3/39
מתכון פשוט, חסין טעויות, טבעוני (אם כי אפשר להוסיף לו בשר או ביצים), ובעיקר טעים מאוד. השילוב של רוטב התמרהינדי החמצמץ עם רוטבי הסויה, הסוכר והפלפל הלבן הוא נהדר. אטריות האורז הדקות שבהן משתמשים אינן מהסוג שנדבק והופך לגוש, מה שמבטיח תוצאה אסתטית שקל לחלק למנות. החומרים ל-4 מנות: * 2-3 כפות שמן * 180The post אטריות אורז דקות ברוטב חמוץ מתוק first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 9 חשיפות | 3/42
שלום וברוכים הבאים לניוזלטר הטבעוני מס' 3 של סאנוק. אם יש לכם חברים שעשויים להתעניין, אנא הפנו אותם לעמוד ההרשמה. אוכל תאי ודיאטה בביקורי האחרון בבנגקוק נסעתי ברכבת העילית ושמתי לב שחצי מהנוסעים התאילנדים סובלים מהשמנת יתר והחצי השני הם מקלונים בתת-משקל. הצצה בנתונים הרשמיים אישרה את ההתבוננות החובבנית שלי. לפי סקר משנת 2020, 50%The post ניוזלטר טבעוני מס' 3, מרץ-אפריל 2023 first appeared on סאנוק, בלו...
עדי |
| 6 חשיפות | 3/48
שלום וברוכים הבאים לניוזלטר מס' 3. אם עוד לא נרשמתם לקבלת הניוזלטר במייל, או אם יש לכם חברים שעשויים להתעניין, כאן אפשר להירשם. החודש תמצאו פה מחשבות על דיאטה ועל סרטים הונג קונגיים, מתכונים לחביתות ואומלטים תאילנדיים, קארי דגים חמוץ, רוטב צ'ילי קרמי ועוד. אוכל תאי ודיאטה בביקורי האחרון בבנגקוק נסעתי ברכבת העילית ושמתי לבThe post ניוזלטר מס' 3 – מרץ 2023 first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 7 חשיפות | 3/53
קֶנְג סוֹם הוא תבשיל פופולרי מאוד בתאילנד, ואולי הקארי הכי פופולרי במרכז המדינה ובדרומה. בכל זאת, כשכתבתי את ספרי "סאנוק" החלטתי לא לכלול אותו ברשימת המתכונים. כל הגרסאות שלו שטעמתי לפני ובזמן כתיבת הספר לא נעמו לי בכלל ולא חשבתי שישראלים יאהבו אותו. קֶנְג סוֹם הוא קארי שדומה יותר למרק דליל, והוא מבוסס על מיםThe post קֶנְג סוֹם (קארי חמוץ) first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 6 חשיפות | 3/39
כמה דקות עבודה ויש לכם חביתה משביעה עם טוויסט תאילנדי מובהק שמושג באמצעות התיבול ברוטב סויה תאי בהיר, פלפל לבן, בצל ירוק ורוטב צ'ילי עדין. החומרים ל-2 מנות * 4 ביצים * 100 גרם בשר טחון (חזיר או עוף) * 1 כוס בצל ירוק קצוץ (אפשר להשתמש גם בחלק הלבן) * 1 כף רוטב סויהThe post חביתה עם בשר טחון (קָאִי גִ'יָיאוֹ מֻו/גָאִי סָאפּ) first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 6 חשיפות | 3/42
מנה שהתפרסמה בתאילנד כמאכל שתיירים מערביים אוהבים מאוד. ההשפעה המערבית גורמת לחלק מהטבחים להוסיף למילוי קטשופ, אבל אתם ממש לא חייבים. כמו באומלטים מערביים, מכינים קודם את המילוי ואחר כך מטגנים את הביצים. אני ממליצה מאוד לצפות בווידאו לפני שמתחילים לבשל, כדי לראות ניואנסים שקשה להעביר בכתיבה. החלק הקריטי מתחיל כששופכים את הביצים אל הווק.The post אומלט ממולא בירקות ובשר (קָאִי יָאד סָאי)...
עדי |
| 6 חשיפות | 3/39
לרוטב הזה משתמשים בתאילנד בצ'ילי יבש ארוך בעל חריפות בינונית. אפשר לשלוט בחריפות הרוטב באמצעות שינוי כמות הצ'ילי, גירעון ברמות שונות (פחות גרעינים = פחות חריפות) או החלפה של סוג הצ’ילי. כדי ליצור רוטב פחות חריף אפשר להשתמש בצ'ילי גדול שכמעט אינו חריף. החומרים לכוס רוטב * 1 כוס שיני שום קלופות במעיכה * 5The post רוטב צ'ילי טחון first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 5 חשיפות | 3/44
« 1 2 3 4 (5) 6 7 8 ...
11 »
הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...
התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד.
אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים.
אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות
טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.