בלוג עדכונים: אוכל
פסטה יבשה היא חומר גלם שיכול להחזיק הרבה זמן בארון, אבל מרגע שמבשלים אותה - העמידות באופן טבעי יורדת, ובאופן משמעותי. אז עד מתי אתם יכולים לאכול את הפסטה שהכנתם לסוף השבוע, בלי להסתכן בכאב בטן?
| 4 חשיפות | 2/21
סיר של לייזה פאנלים עם אורז, גרגירי חומוס, גזרים ופרגיות; סיר עוף, אורז וירקות של יונית צוקרמן או סיר בשר טחון ופתיתים של רון יוחננוב. מה שלא תבחרו - לא תטעו עם נבחרת המתכונים המנצחים האלה
| 4 חשיפות | 2/15
קובה סלק עיראקי, קציצות מרוקאיות עם חומוס וארטישוק ירושלמי, סלט גזר ובוכרי ולקינוח עוגת שמרים שוקולד פרווה רכה וטובה. ארוחת שבת שמתחילה בשיא ומשם רק מגבירה
| 4 חשיפות | 3/16
אם רק היינו יכולים לדעת שהשבוע הזה יהיה פחות קשה מקודמו, כנראה היינו קצת יותר רגועים. אז את זה אנחנו לא יכולים להבטיח, אבל הצעות לארוחות חמות שיקבצו את כל המשפחה יחד ויהוו רגע של שפיות - את זה אנחנו יכולים בהחלט
| 4 חשיפות | 3/13
לחם הוא אחד המאכלים הבסיסיים ביותר. בואו להכין אותו בשיטה מיוחדת – בעזרת שקית
| 4 חשיפות | 3/15
מתחילים עם מרק עדשים כתום חרפרף, ממשיכים לקציצות המושקעות של אבנר לסקין ולאורז המלא הצבעוני והנפלא של אייל שני, מתרעננים בסלט שורשים ועוברים לסלון עם שושני שמרים לוטוס, כוס תה ותפילות לשבת שקטה
| 4 חשיפות | 3/19
בצפון תאילנד ובאזורים הגבול עם בורמה אפשר לראות מסעדות ודוכנים שמגישים מגוון מאכלים ממרכיב שנראה כמו טופו רך וצהבהב. הטופו הזה, שעשוי מקמח חומוס (נטול גלוטן ועם תכולת חלבון של כ-44 אחוז), נקרא Shan tofu או טופו בורמזי והוא מאוד מאוד טעים. הכנת ה”טופו" פשוטה ומהירה מאוד: מבשלים את הקמח במים ויוצקים את הדייסה לתבניתThe post מתכון בסיסי לטופו-חומוס (טופו שאן) ורוטב צ'ילי ושומשום first appeared on סאנוק, ב...
עדי |
| 4 חשיפות | 3/33
שלום וברוכים הבאים לניוזלטר של סאנוק. אם עוד לא נרשמתם לקבלת הניוזלטר במייל, או אם יש לכם חברים שעשויים להתעניין, אנא פנו לעמוד ההרשמה. החודש תמצאו פה מתכונים לטופו שעשוי מקמח חומוס ולעגבניות ירוקות כבושות בלמון גראס. בואו נתחיל. טופו-חומוס רב שימושי להכנה מהירה במטבח הביתי באחד מביקורי בצפון תאילנד נחשפתי למרכיב מעניין שלא ראיתיThe post ניוזלטר מס' 2 – פברואר 2023 first appeared on סאנוק, בלוג ע...
עדי |
| 4 חשיפות | 3/33
סלט ממוצא בורמזי, עם רוטב חמוץ-מתוק-חריף. לקריאה נוספת ולמתכון להכנת טופו-שאן לחצו כאן. החומרים ל-2 מנות: * 250 גרם טופו-שאן * 10 עגבניות שרי * 1 צ'ילי אדום ארוך, פרוס לפרוסות אלכסוניות * 1 כוס נבטי שעועית חלוטים במים רותחים לכ-10 שניות לרוטב: * 2 כפות שמן שומשום * 2-3 שיני שום בגודל בינוני, מעוכותThe post סלט טופו-שָאן עם רוטב תמרהינדי first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 4 חשיפות | 3/34
שלום וברוכים הבאים לניוזלטר הטבעוני של סאנוק. אם עוד לא נרשמתם לקבלת הניוזלטר במייל, או אם יש לכם חברים שעשויים להתעניין, אנא פנו לעמוד ההרשמה. החודש כל המתכונים כאן הם טבעוניים וקלים להכנה: טופו שעשוי מקמח חומוס ולעגבניות ירוקות כבושות בלמון גראס. בואו נתחיל. טופו-חומוס רב שימושי להכנה מהירה במטבח הביתי באחד מביקורי בצפון תאילנדThe post ניוזלטר טבעוני מס' 2 – פברואר 2023 first appeared on סאנוק, ...
עדי |
| 4 חשיפות | 3/34
חביתה שהיא ארוחה קלה, וכשהיא יוצאת טוב היא תפוחה וגבוהה כמו עוגה. בתאילנד מטגנים אותה בהמון שמן כדי לתת לה פריכות, אבל במהלך הנסיונות שלי בבית גיליתי שאפשר להפחית את כמות השמן מ-1/2 כוס ל-2 כפות. גורם חשוב הוא קוטר הכלי – מחבת עמוקה או סיר – שבו מטגנים את החביתה. בכמויות של המתכון בהמשך,The post חביתה עם אטריות שעועית ושרימפס/ירקות first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 4 חשיפות | 3/32
להבדיל מהמתכון לדג מאודה עם רוטב צ'ילי וליים, שבו שופכים את הרוטב על הדג אחרי האידוי, במקרה הזה מאדים את הדג עם הרוטב, לכן האידוי נעשה בצלחת עמוקה או בתבנית מיוחדת, ולא על רשת אידוי. התחילו במציאת הכלים המתאימים לאידוי. תזדקקו, כאמור, לצלחת שתכיל בנוחות את הדג ולסיר שבו יתבצע האידוי. אם יש לכם סלסלתThe post דג מאודה ברוטב סויה וג'ינג'ר first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 4 חשיפות | 3/37
שלום וברוכים הבאים לניוזלטר מס' 4, שמסכם את חודש אפריל. אם עוד לא נרשמתם לקבלת הניוזלטר במייל, או אם יש לכם חברים שעשויים להתעניין, כאן אפשר להירשם. החודש תמצאו פה שלושה מתכונים חדשים, מחשבות על המעמד החברתי של הגשר לשיניים ועל הבחירות שייערכו כאן באמצע מאי, המלצות על מוזיקה תאילנדית ועל אנשים שמושפעים ממנה, קיטוריםThe post ניוזלטר מס' 4, אפריל 2023 first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 4 חשיפות | 3/33
שלום וברוכים הבאים לניוזלטר הטבעוני שמסכם את חודש אפריל. אם עוד לא נרשמתם לקבלת הניוזלטר במייל, או אם יש לכם חברים שעשויים להתעניין, כאן אפשר להירשם. החודש תמצאו פה מתכון לאטריות ברוטב תמרהינדי, תובנות על מעמדו של הגשר לשיניים, המלצות על מוזיקה תאילנדית ועל אנשים שמושפעים ממנה וקיטורים על גינוניו הגרועים של קונאן אובראיין. מתכוןThe post ניוזלטר טבעוני מס' 4, אפריל 2023 first appeared on סאנוק, בלו...
עדי |
| 4 חשיפות | 3/36
מֻו יוֹר הוא לא ממש נקניק. מדובר בגליל בשר מתובל בעדינות, שאותו עוטפים בעלי בננה ומאדים מעל מים רותחים. בוייטנאמית הוא נקרא chả lụa heo. בתאילנד בעיקר מוסיפים אותו לסלטים, למשל סלט אטריות שעועית (הנה מתכון שלי לסלט הזה. רק החליפו את חזה העוף בנקניק). בעבר נהגו לעטוף את הנקניק רק בעלים, אבל כיום מקובלThe post מֻו יוֹר – נקניק חזיר וייטנאמי first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 4 חשיפות | 3/19
הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...
התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד.
אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים.
אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות
טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.