בלוג עדכונים: אוכל
אמש התבשרו אסף גרניט, אורי נבון ושותפיהם כי מסעדת שבור הפריזאית שלהם קיבלה כוכב מישלן בפעם הרביעית ברציפות:. גרניט: "לקבל את הפרס כשלפני 10 ימים עוד הייתי מתנדב במילואים זאת חוויה אחרת, גאווה ישראלית אמיתית"
| 1 חשיפות | 2/2
הרבה אוצרות קולינריים מסתתרים ברחוב הרצל ברמת גן, והפעם אנחנו עם סו בוריק - מאפייה טורקית נחבאת אל הכלים עם מבחר מושלם של פחמימות מנחמות. התפקיד שלכם: לא לפספס אותה, לטעום אחד מכל אחד ולחזור לספר איך היה
| 2/2
מאז פרוץ המלחמה בעלי עסקים רבים בצפון נקלעו לקשיים. במתחם דג על הדן, הכולל מסעדה מפורסמת, הפעילות עצרה לחלוטין. הבעלים, עינם אבישי: "הצירים מאוימים ואי אפשר לנסוע בהם, אין מיגוניות, החשמל נפל - ואין עם מי לדבר"
| 2 חשיפות | 2/2
כבר יותר מ-6 שנים שאנחנו עוקבים אחרי פועלן של קורל ושיר גורן, האחיות מאחורי בבקה בייקרי, שבינתיים פתחו כבר סניפים ברחבי הארץ ולאחרונה חנכו סניף נוסף בצפון דיזנגוף. אז אחרי הפרעצלים, הפיצות והמתוקים, בבקה משיקה גם טוסטים
| 2 חשיפות | 2/2
ברגע שרואים כמה קל להכין בורקס בבית פשוט חייבים לפתוח שולחן קטן ונחמד של בורקס גבינה, ירקות, ביצים קשות ומלפפונים חמוצים. יותר מזה באמת לא צריך. אז הנה תריסר ההצעות החמות שלנו
| 1 חשיפות | 2/2
תבשיל אסאדו שמכינים בשקית קוקי (אבל אף אחד לא צריך לדעת את זה), פילאף מנצח של אורז וירקות, רטטוי שחוגג בעוז את היופי של התזונה הים תיכונית וקינוח שאם יישאר ממנו משהו, יהיה טרי וטעים גם מחר ומחרתיים. מוכנים?
| 3/1
אם הצלחתם להשיג ירקות עלים תאילנדיים כמו פָּאק קָאנָה או פָָּאק בֻּונְג, השתמשו בהם. אם לא, אפשר להשתמש בירקות אחרים, כמו בוק צ'וי, ברוקולי מופרד לפרחים קטנים או עלי מנגולד. החומרים ל-2 מנות * 350 גרם ירק * 100 גרם פתיתי סויה + 1 כוס מים רותחים, או 200 גרם חלבון אחר (רידיפיין, טבעול אוThe post ירקות עלים, צ'ילי ושום מוקפצים עם פתיתי סויה first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 2 חשיפות | 2/2
גרסה טבעונית למנה שהגיעה לתאילנד מפרובינציית יונאן שבסין. החומרים ל-4 מנות * 200 גרם פתיתי סויה יבשים * 200 גרם טופו חתוך לקוביות (1X1 ס"מ) * 3-4 שיני שום * 3-4 צ'ילי תאילנדי אדום טרי קטן (אם אין, השתמשו בצ'ילי אדום טרי שיש בישראל) * 100 גרם עלי מנטה * 100 גרם עלי כוסברה *The post פתיתי סויה וטופו מוקפצים עם הל שחור ועשבי תיבול first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 2 חשיפות | 1/3
אפשר להכין את המרק עם סוגים שונים של בשר, לפי טעמכם האישי, ולהשתמש בו כבסיס למרקי איטריות. כדי להכין מרק איטריות מהציר מבשלים לחוד את האיטריות (אורז או חיטה) במים רותחים ומעבירים אותן לקערות מרק אישית. חולטים במים רותחים נבטי שעועית רק עד שהם מתחממים ומוסיפים לקערות, ומוזגים לכל קערה כוס אחת (או קצת יותר)The post מרק בשרי בסגנון יונאני מצפון תאילנד first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 2 חשיפות | 1/3
סופשנה טעים ונעים לכל קוראי הבלוג. מפה לשם הניוזלטר הזה קיים כבר שנה שלמה ואני די מרוצה מזה. החודש תמצאו כאן לא פחות מתשעה מתכונים חדשים, היכרות עם חומר גלם שחור וסקסי מאוד, סקירת שיטות להכנת ביצים חומות בסגנון אסיאתי והסבר לתופעה המוזרה של גושישים בחלב קוקוס מבושל. אפשר ומומלץ להירשם לניוזלטר ולקבל אותו במייל.The post ניוזלטר מס' 12, דצמבר 2023 first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 2 חשיפות | 1/3
מנת ירק פופולרית בתיבול מתון, שאפשר להכין מחומרים שיש במזווה התאי הטיפוסי בלי לצאת לקניות. המרכיב העיקרי הוא עלי חרדל כבושים (pak kat dong, או באנגלית, Mustard greens), שאפשר להשיג ברוב החנויות למוצרים מהמזרח (דרגון, תאי סטור). המטרה היא לייצר מנה יבשה, ולשם כך מקפיצים את הירק הכבוש עד שהוא מאבד את רוב הנוזלים. הטיפולThe post עלי חרדל כבושים מוקפצים עם ביצה first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 3 חשיפות | 1/5
21 מתכונים שווים לעוגיות לפסח, שימשיכו ללוות אתכם גם הרבה אחרי החג
| 2/1
שילוב מושלם של מתיקות הנקניק עם חמיצות מרעננת של מיץ ליים ועקיצה קטנה של צ'ילי טרי. יש לסלט הזה גרסאות מינימליסטיות שכוללות רק מלפפון, סלרי סיני ונקניק, ויש כאלה (כמו בתמונה למטה) שכוללות ירקות נוספים, כמו גזר, עגבניות, בצל ובזיליקום. לקח לי הרבה זמן והרבה נקניק שרוף כדי להבין שצריך להספיג אותו במים תוך כדיThe post יָאם קֻונְצֹ'יאֶנְג, סלט מלפפון עם נקניק סיני מתוק first appeared on סאנוק, בלוג על ...
עדי |
| 2 חשיפות | 1/2
במטבח היהודי, הדרך המסורתית לחמינדוס (ביצים חומות) היא ארוכה למדי: צריך לבשל ביצים קשות בחמין (או במים עם קליפות בצל) במשך 10-12 שעות כדי שהן יקבלו צבע חום עמוק. גם בתאילנד אוהבים ביצים חומות, אבל בישול ארוך הוא לא מאוד פופולרי במטבח המקומי. האקלים החם מוציא לאנשים את החשק להדליק אש למשך שעות ארוכות. ישThe post כל הדרכים לחמינדוס מזרח-אסיאתי first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 2 חשיפות | 1/2
ככל הנראה אלה החמוצים הכי פופולריים בתאילנד. הם מוצגים בקערות או בחביות פלסטיק בכל השווקים, ונמכרים בשקיות ניילון סגורות בגומייה. בסבן אילבן מצאתי לפחות חמישה סוגים שונים שלהם. בישראל אפשר להשיג אותם ברוב בחנויות למוצרים מהמזרח. חלק מהמוצרים שמיוצאים מתאילנד כוללים רק את "ראש" הצמח, וחלק כוללים גם את העלים. בתאית קוראים לצמח שממנו מכיניםThe post עלי חרדל כבושים – פָּאק קָאט דוֹנְג first a...
עדי |
| 1 חשיפות | 2/1
הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...
התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד.
אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים.
אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות
טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.