בלוג עדכונים: חומוס להמונים
חומוס להמונים. בלוג החומוס הראשון בעולם. חומוסיות, מתכונים, ביקורות ועדכונים, טעם טוב וכתיבה טובה. |
אל האתר |
הזנה
עדכון: 16-12-2022 14:41:47
(
עדכון)
| דירוג:
3/1625
(
5
4
3
2
1
)
החומוס של אבי (לא זה מהקמפיין הטפשי, אבי אחר) יוגש למשך שארית השבוע בסטמפה, הקפה שבחזית בית סוקולוב ברחוב קפלן בתל-אביב. מהרו לטעום אותו, ונסו לשכנע את הבעלים לא לסגור. סטמפה כתובת: אליעזר קפלן 4, תל-אביב טלפון: 03-5629562 שעות: א-ה' 8-18:00, ו' עד 14:00 בית העיתונאים ע"ש סוקולוב, משכנה של אגודת העיתונאים, היה פעם אחד הבניינים המפורסמים בארץ. כשנחנך ב-1957, נערך לכבודו טקס במעמד נשיא המדינה יצחק בן-צ...
אבו שוקי המקורי |
| 14 חשיפות | 3/166
משלוחים מאבו חסן?! יש שיגדירו זאת כהתגשמות חלום; אחרים יטענו שמדובר בחילול קודש. בשורה התחתונה – בימים האלה, בצל הגבלות הקורונה, משלוח הוא פשוט הדרך היחידה ליהנות ממנת החומוס החביבה עליכם. לו הייתם אומרים לי לפני שנה שבאבו חסן (יפו) יתחילו לעשות משלוחים, ושאני אהיה בין המזמינים, הייתי מבטל את הטענה על הסף. האדמו"ר דודו גבע זצ"ל, כבר פסק לפני שנים רבות ש"Hummus doesn't travel well"', ובאו...
אבו שוקי המקורי |
| 9 חשיפות | 3/169
זו מנה שקשה קצת לפתות אותי לאכול בחוץ, אבל כשאני מכין אותה בבית היא יוצאת פשוט מושלמת. השתמשו בחומרי גלם טובים והקפידו על ההוראות ותיווכחו בעצמכם. האמת היא שזו מנה שאף פעם לא התחברתי אליה. אני לא מאלה שחייבים לאכול בשר כל יום – כמעט ההפך מזה למעשה – וכשבכל זאת אני אוכל בשר אז יש מנות מושכות יותר. גם כשאני אוכל חומוס. ביותר מדי מקומות בהם ראיתי שמגישים חומוס בשר, המנה נראתה כבדה ושמ...
אבו שוקי המקורי |
| 9 חשיפות | 3/144
כדי להכין חומוס ביתי טוב לא צריך יותר ממתכון וקצת אימון. מתכון החומוס שלנו, פרי פיתוח של שנים (כולל חילוץ טיפים מבעלי חומוסיות), נוסה ושופר על-ידי רבבות הקוראים של הבלוג "חומוס להמונים". זהו מתכון פשוט ומדויק, ממנו תוכלו להמשיך ולהתפתח לפי טעמכם האישי. אבל אתם מוזמנים להוסיף טיפים ועצות משלכם. שוקי גלילי פרסום ראשון: 12/8/2006 | עדכון אחרון: 25/4/2020 בשביל להכין חומוס טוב צריך קצת יותר מ...
אבו שוקי המקורי |
| 9 חשיפות | 3/139
להכין פלאפל זה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים. במיוחד אם יש לכם מתכון מנצח – שזה בדיוק מה שאנחנו מציעים כאן. קבלו: מתכון הפלאפל הכי מועתק באינטרנט הישראלי. פרסום ראשון: 23.10.2006 עדכון אחרון: 27.4.2020 בניגוד להכנת חומוס, משימה ממושכת יחסית שגם דורשת מידת מה של מיומנות, להכין פלאפל זה קל וגם מהיר, והוא יצא נהדר. טעים לפחות כמו בפלאפלייה. שלא לדבר על זה כשאתם מכינים את הפלאפל בבית אתם גם יכולי...
אבו שוקי המקורי |
| 11 חשיפות | 3/158
מי היה משער, לפני חודשים אחדים בלבד, שנמצא את עצמנו מתענגים על כל שביב שגרה. לאכול חומוס עם חבר, למשל. חומוס הכרם 3 כתובת: הרכבת 28, תל אביב שעות פעילות: א'-ה' 7-16:00, ו' עד 14:30 טלפון: 03-5278777 אין כמו חומוס בצהריים עם חבר שמזמן לא ראית, כדי להרגיש את עצמך מחוזל"ש. בטח כשמדובר ביואב לרמן, חבר שזחל לצדי בשוחות בקרבות שעוד יסופרו. כבר מזמן ניסינו להפגש, עוד לפני הקורונה, והיום סופסוף זה קרה (עדכון: ...
אבו שוקי המקורי |
| 9 חשיפות | 3/154
השירות החדש של BeeTravel ילווה אתכם בחומוסיות של העיר העתיקה (ויעדים נוספים בארץ), עם הסברים ומידע שימושי, סיפורים והמלצות מפיו של מדריך הטיולים דורון יושע. הצצתי ונפגעתי – אני כבר לא יכול לחכות להגיע שוב לירושלים העתיקה… אני מניח שרוב קוראי הבלוג מכירים את דורון יושע משלל כתבות הטלוויזיה בהן רואיין. לטובת מי שהחמיץ או זקוק לרענון – יושע הוא מורה דרך ומדריך טיולים שמתמחה בין ...
אבו שוקי המקורי |
| 7 חשיפות | 3/144
אחד המתכונים הפשוטים והמהירים לבמיה. יופי של מנת פתיחה שכיף לאכול עם פיתה או חלה. במיה היא לא מהדברים שמומלץ להתפשר בהם, אבל ככל שעוברות השנים נדרשות פחות ופחות פשרות. כיום מגדלים בישראל כמה זנים של במיה, ובשנים טובות זה אומר עונה ממושכת שמתחילה ביוני ומסתיימת עמוק בתוך ספטמבר. מלבד הבמיה ההודית/תאילנדית, שהיא עמידה יותר ונטולת ריר, ישנם גם כמה מוצרי במיה קפואה לא רעים, שמתאימים לרוב ...
אבו שוקי המקורי |
| 12 חשיפות | 3/165
גרגירוס, חומוסייה קטנה ואנונימית יחסית באמצע רחוב אלנבי בתל-אביב, הפתיעה אותנו עם אוכל טעים מאד שניכר שיש מאחוריו ניסיון וידע. ואת כל המנות (כמעט) אפשר לקבל גם בפיתה. גרגירוס – חומוס באלנבי כתובת: אלנבי 87 תל אביב שעות: א-ה' 10-18:00, שישי עד 15:00 טלפון: 050-2870707, 054-8087067 גרגירוס בפייסבוק לגרגירוס נחשפתי לראשונה באינסטגרם מכל המקומות – או שזה היה בפייסבוק? בכל אופן, הופתעתי לגלות שמדו...
אבו שוקי המקורי |
| 9 חשיפות | 3/137
זוהי אחת הפלאפליות הוותיקות והפופולריות בתל-אביב, וההיסטוריה שלה שזורה בזו של העיר. אי אפשר להתווכח עם נוסטלגיה, אבל במקרה של פלאפל שלמה ובניו כנראה שמדובר בקצת יותר מזה. פלאפל שלמה ובניו כתובת: בן יהודה 232 פינת שד' נורדאו 19 תל-אביב טלפון: 03-6705007 שעות פעילות: א'-ה' 8-20:00, שישי עד 16:00 כשר פלאפל שלמה ובניו. יש תור גם בקורונה – הוא פשוט קצת יותר ארוך. יש מקומות שאתה מנסה להיזכר מתי אכלת בהם ב...
אבו שוקי המקורי |
| 10 חשיפות | 3/129
אוגנדה, החומוסייה שבפאתי מתחם בית רומנו בדרום תל-אביב, היא מקום עם אוכל טוב ואווירה מיוחדת, שמצליחה (טפו טפו) לשרוד את הקורונה ולהציע משהו מנחם ומחמם לב. חומוס אוגנדה תל-אביבכתובת: סמטת בית הבד 5 (בית רומנו), תל-אביבשעות פעילות: א-ה' 2:00-19:00, שישבת 2:00-12:00. בתקופה זו יש חומוס בשעות 12-16:00טלפון: 03-5101463 / 0545204426 רחבת בית רומנו, ריקה בתקופת הקורונה בית רומנו נבנה ב-1947 על-ידי יוסף, זכי ואלי רומנו, עו...
אבו שוקי המקורי |
| 11 חשיפות | 3/112
אחרי שנדדה ועברה כמה גלגולים, חומוסיית הבקתה עוגנת ברחוב דרך שלמה ("סלמה") בדרום תל אביב. בגלגול הנוכחי היא נועזת ומרגשת קצת פחות, אבל האוכל עדיין טוב ועכשיו אפשר גם לשבת. חומוסיית הבקתהכתובת: דרך שלמה 44, תל-אביבשעות פתיחה: א-ה' 8-22:00 ו' עד 16:00טלפון: 03-6594373כשר בהשגחת הרבנות ת"אחומוסיית הבקתה בפייסבוקהזמנות אונליין על חומוסיית הבקתה כתבתי כבר לפני כחמש שנים, כשהייתה במשכנה הקודם ברח...
אבו שוקי המקורי |
| 9 חשיפות | 3/107
זו אחת הדרכים הכי פשוטות וטעימות להכין חציל, למרות שבמתכון הזה לא קולים אלא מבשלים אותו. אפשר להגיש חם או קר, בכריך או בצלחת והכי הכי כיף – בפיתה עם טחינה. דודה חיה, אחותו הגדולה של אבא, הייתה אשה בלתי רגילה. בין מעלותיה הרבות, היא הייתה גם אופה ובשלנית נהדרת. האוכל שלה היה תמיד עדין ומדויק, פשוט וטעים כמו שרק אוכל ביתי יכול להיות. היא ידעה להפוך מנות פשוטות כמו סלט ביצים או לביבות תפו...
אבו שוקי המקורי |
| 11 חשיפות | 3/113
קיבלנו לבדיקה אחת מהיחידות הראשונות של "חומוס מיני", גרגרי החומוס החדשים של סוגת שאמורים להיות אידיאליים להכנת חומוס. ניסינו וחזרנו עם מסקנות מפתיעות. אני לא הלקוח הטיפוסי של סוגת. אני גר בדרום תל-אביב, לא רחוק משוק לוינסקי, כך שיש לי איפה לקנות אורז, בורגול וקטניות, באיכות גבוהה ובמחיר טוב (כגון אצל מאיר בנחלת בנימין 101 או אצל חבשוש). כשמדובר בהכנת חומוס, לרוב הגרגרים בהם אני משתמש...
אבו שוקי המקורי |
| 8 חשיפות | 3/118
הספר החדש של אורי מאיר-צ'יזיק חושף את העולם המרתק של ההתססה (פרמנטציה), עם דגש על התססה-ביתית ויתרונותיה התזונתיים והקולינריים ו-70 מתכונים לכל מה שמותסס – מיין ולחמי שאור, דרך יוגורט ונקניק סלמי ועד מלפפונים כבושים ורוטב עמבה. התססה מקומיתאורי מאיר-צ'יזיקהמרכז להנהגת הבריאות, 2021 | כריכה קשה, 235 עמ' | 140 ש"חלרכישת הספר את "התססה מקומית" מיהרתי לקנות ברגע שגיליתי שאפשר – ל...
אבו שוקי המקורי |
| 9 חשיפות | 3/110
הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...
התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד.
אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים.
אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות
טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.