זו אחת הדרכים הכי פשוטות וטעימות להכין חציל, למרות שבמתכון הזה לא קולים אלא מבשלים אותו. אפשר להגיש חם או קר, בכריך או בצלחת והכי הכי כיף – בפיתה עם טחינה. דודה חיה, אחותו הגדולה של אבא, הייתה אשה בלתי רגילה. בין מעלותיה הרבות, היא הייתה גם אופה ובשלנית נהדרת. האוכל שלה היה תמיד עדין ומדויק, פשוט וטעים כמו שרק אוכל ביתי יכול להיות. היא ידעה להפוך מנות פשוטות כמו סלט ביצים או לביבות תפוחי אדמה למעדנים שזוכרים בערגה. ה"סודות" שלה (אלה שנתגלו לי) היו ברובם פשוטים – הקפדה על שלבי ההכנה; בחירה נכונה של מצרך כזה או אחר; לפעמים תוספת של מרכיב לא צפוי שנמצא כבר במטבח, או סידור מיוחד של מרכיבי התבשיל בסיר, או צורה מסוימת שבה יש לכדרר את הקציצה. גם במתכון לתבשיל החצילים בעגבניות שלפניכם אחת ההנחיות הייתה לרכוש את החצילים בדוכן הזה והזה בשוק – אבל לך תזכור איזה, מה גם שעברו בטח 25 שנה מאז שנתנה לי את המתכון (בע"פ כמובן). בשאר הדברים אני מקווה שדייקתי. חצילים בעגבניות, התוצאה הסופית המצרכים • 1 חציל בינוני (כחצי ק"ג)• 2-3 עגבניות קטנות-בינוניות בשלות ויפות (כ-250 גרם)• 1 פלפל אדום גדול או שניים קטנים (זנים עם קליפה דקה יותר עדיפים)• חצי פלפל ירוק, רצוי מהזן הבהיר (כנ"ל)• [...]
הפוסט חצילים בעגבניות של דודה חיה הופיע לראשונה ב-חומוס להמונים.