נט2יו - איכות ברשת משנת 2004

בלוג עדכונים: ‫סאנוק, בלוג על אוכל תאי‬

‫סאנוק (בתאית) = כיף‬ | אל האתר | הזנה
עדכון: 10-4-2024 10:08:07 (עדכון)
| דירוג: 3/1418 ( 5 4 3 2 1 )
1/7/2022 1:26 בלי טיפת תה. ביקור בחדר התה הסיאמי
אחרי יותר משנה של הסתגרות בפרובינציה הנידחת שלי בדרום מזרח תאילנד אזרתי אומץ לזחול ממאורתי ולבלות כמה ימים בבנגקוק. כמו תמיד, בחירת המסעדה היתה תהליך מתיש למדי, אבל הפעם היא גם לוותה בחשש מסוים, כי בביקורי הקודם בעיר אכלתי בשתי מסעדות, אחת בעלת כוכב מישלן והשנייה עם המלצת-מישלן, ולא כל כך נהניתי. המנות במסעדה שעוטרהThe post בלי טיפת תה. ביקור בחדר התה הסיאמי first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל ...
עדי | | 6 חשיפות | 3/61
‫סאנוק, בלוג על אוכל תאי‬ | תגובות (0) | למעלה : למטה

24/6/2022 14:27 חלמונים כבושים
הטרנד של קבירת חלמונים בערימת מלח אינו השיטה הפופולרית ביותר לכבישת חלמונים בתאילנד. פה נפוצה דווקא כבישה רטובה, במשרה שמכילה רוטב דגים או רוטב סויה. התוצאה היא חלמונים די רכים, שטעמם עשיר ורב שכבות יותר מהחול הצהוב המלוח שמציף לאחרונה את האינטרנט ותוכניות הבישול בטלוויזיה. גם השימוש בחלמונים המוכנים שונה מהמקובל במערב. לרוב לא מגרדיםThe post חלמונים כבושים first appeared on סאנוק, בלוג על או...
עדי | | 8 חשיפות | 3/58
‫סאנוק, בלוג על אוכל תאי‬ | תגובות (0) | למעלה : למטה

4/6/2022 22:54 מטבל שום וצ'ילי
משפחת המטבלים (naam prik) של תאילנד כוללת כמה מתכונים מורכבים, אבל המתכון שבהמשך הוא פשוט וקל להכנה. כמו כל המטבלים התאיים, נהוג להגיש אותו עם ירקות טריים ומאודים, עם אורז (בעיקר דביק אבל גם לבן רגיל) ועם מרכיב חלבוני כלשהו – בשר, דגים, ביצים חצי-קשות, חביתת ירק או טופו מטוגן. את התוספות טובלים בממרח. למתכוןThe post מטבל שום וצ'ילי first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי | | 6 חשיפות | 3/56
‫סאנוק, בלוג על אוכל תאי‬ | תגובות (0) | למעלה : למטה

25/11/2021 6:21 סדנאות בישול תאי, דצמבר 2021
אחרי הפסקה ארוכה אגיע סוף סוף לביקור בישראל, ובמהלכו אערוך שתי סדנאות קטנות בתל אביב. כדי להירשם לאחת מהן, אנא שלחו לי מייל אל adi.sanook@gmail.com וציינו איזה מהתאריכים מתאים לכם. אם השתתפתם בעבר בסדנה שלי, אנא ציינו זאת. תומכות בפרויקט הספר הטבעוני שלי בהדסטארט שרכשו הנחה לסדנה – אנא בדקו את המייל שלכן או צרוThe post סדנאות בישול תאי, דצמבר 2021 first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי | | 11 חשיפות | 3/86
‫סאנוק, בלוג על אוכל תאי‬ | תגובות (0) | למעלה : למטה

2/5/2021 5:51 דלעת מוקפצת עם ביצה
אין במטבח התאי הרבה מנות שמתבססות על ירקות ואינן מכילות מרכיבים בשריים. אפילו במנה כמו ירקות מוקפצים תמצאו לעיתים קרובות פיסות קטנות של חזיר או עוף, ובסלטים תמצאו שרימפס ודגים מיובשים. דלעת מוקפצת עם ביצה, מנה קלאסית של מסעדות קארי-אורז, היא מהמנות היחידות שיספקו את מי שלא רוצה לאכול בשר בכל מנה (אם מחליפים את
| 7 חשיפות | 3/116
‫סאנוק, בלוג על אוכל תאי‬ | תגובות (0) | למעלה : למטה

1/11/2020 21:03 קארי אדום עם בטטות
לאחרונה נשאלתי כמה פעמים על המנה הזאת, שמוגשת ב"בית תאילנדי" בתל אביב תחת השם kaeng man thad (קֶנְג = קארי. מָאן טֶט = בטטה). לא טעמתי את הגרסה שלהם, אבל קל להבין למה זאת מנה פופולרית: זה קארי אדום מתון, עם רכות מלטפת של חלב קוקוס ובטטות וחמצמצות של תמרהינדי. בדרך כלל בתאילנד המנה מכילה
| 7 חשיפות | 2/79
‫סאנוק, בלוג על אוכל תאי‬ | תגובות (0) | למעלה : למטה

1/11/2020 21:02 קארי אדום טבעוני עם בטטות/דלעת
מתכון פשוט וקליל של קארי אדום עדין עם בטטות וטופו, שנקרא בתאית kaeng man ted (קֶנְג = קארי. מָאן טֶד = בטטה). להבדיל ממתכונים תאיים רבים, אין פה מיליון מרכיבים ושיטות הכנה שנראות מסובכות. המנה מכילה מעט טופו, הרבה בטטות, וקצת פחות משחת קארי ממה שמוסיפים בדרך כלל לתבשיל מהסוג הזה. באין בטטות, אפשר להכין
| | 7 חשיפות | 3/86
‫סאנוק, בלוג על אוכל תאי‬ | תגובות (0) | למעלה : למטה

15/10/2020 21:57 איך מרכיבים ארוחה תאילנדית?
אור כותב: אחרי שני טיולים ארוכים בתאילנד אני עדיין מרגיש שחסרה לי ההבנה איך לשלב ולבנות ארוחה תאילנדית שיתופית (ולא אישית כמו פאד קרפאו על אורז או מרקי אטריות). איזה מנות אפשר להגיש לצד טום יאם ואיך באופן כללי בונים ארוחה תאילנדית, איך יודעים איזה מנות משתלבות ביחד בארוחה ומה הולך עם מה? זאת שאלה
| 10 חשיפות | 3/106
‫סאנוק, בלוג על אוכל תאי‬ | תגובות (0) | למעלה : למטה

1/10/2020 21:37 קאו סוי, הגרסה האדומה
בטיול האחרון שלי בצפון תאילנד קניתי בשוק של העיירה מֶה סָאלוֹנְג מרכיב שהפך מאז לאחד האהובים ביותר במטבח שלי: דיסקיות סויה מיובשות (thua nao). בחיפושי אחר מתכונים שכוללים את המרכיב הזה מצאתי בספרו של אוסטין בוש, "The Food of Northern Thailand”, מתכון למרק שנקרא קָאוֹ סוֹי נָאאם נָאא, שאינו מזכיר כלל את הקאו סוי המוכר,
| | 8 חשיפות | 2/85
‫סאנוק, בלוג על אוכל תאי‬ | תגובות (0) | למעלה : למטה

1/10/2020 21:22 דיסקיות סויה מיובשות
לכל מדינות צפון ודרום מזרח אסיה, מיפן וקוריאה דרך סין, בורמה ומלזיה, יש גרסאות של סויה מותססת בשלל פורמטים. הסוג הנפוץ של סויה מותססת בתאילנד הוא רוטב צהוב (tao jiew), המכיל גרגרי הסויה מבושלים ומותססים, שהושארו שלמים או נטחנו לרוטב סמיך ומלוח. למיטב ידיעתי, הרוטב הטעים הזה (בדרך כלל מתוצרת Healthy Boy) נמכר גם בישראל,
| 7 חשיפות | 2/96
‫סאנוק, בלוג על אוכל תאי‬ | תגובות (0) | למעלה : למטה

13/9/2020 4:35 אלגנטיות דרום-מזרחית: אורז "מגולגל" בצ'ילי ומלח
הנה מתכון שיש לו שתי משפחות: משפחת הצ'ילי-מלח ומשפחת ה"מגולגלים”. במשפחה הראשונה – סוג של תיבול למוקפצים – עסקתי בשני הפוסטים הקודמים. במשפחה השנייה יש חבר אחד מפורסם, khao kluk kapi – אורז מגולגל (kluk) במשחת שרימפס, ארוחה שלמה שמבוססת על אורז מתובל בעדינות והמון תוספות נפלאות. האורז המגולגל בצ'ילי ומלח (khao kluk prik gleua)
| 7 חשיפות | 2/80
‫סאנוק, בלוג על אוכל תאי‬ | תגובות (0) | למעלה : למטה

9/9/2020 17:13 צ'ילי-מלח. מוקפצים ממשפחה טובה
משפחת המאכלים ששמה "צ'ילי-מלח" (prik-gleua) היא קבוצה גדולה ומגוונת למדי, שעד כה לא זכתה לאיזכור בבלוג. ברוב המקרים מדובר במוקפץ יבש מתובל בעזות, שמכיל מלח במקום רוטב דגים. כתבתי "ברוב המקרים" כי יש גם גרסה הפוכה של המאכל, שבה מתבלים דווקא את האורז, ולצידו מגישים פירות ים חלוטים במים וביצה חצי רכה. נגיע אליה בהמשך.
| | 8 חשיפות | 3/89
‫סאנוק, בלוג על אוכל תאי‬ | תגובות (0) | למעלה : למטה

8/9/2020 17:05 טופו או ירקות מוקפצים בצ'ילי ומלח
משפחת המאכלים ששמה "צ'ילי-מלח" (prik-gleua) היא קבוצה גדולה ומגוונת למדי, שעד כה לא זכתה לאיזכור בבלוג. מדובר במוקפץ יבש מתובל בעזות, שמכיל מלח במקום רוטב דגים. פְּריק-גְלואָה הוא מאכל פופולרי מאוד בפרובינציות החוף המזרחי של תאילנד, שטראט היא הדרומית שבהן. אפשר להכין את המתכון עם טופו או עם ירקות כמו כרובית, ברוקולי, דלעת, תפוח אדמה,
| | 7 חשיפות | 2/81
‫סאנוק, בלוג על אוכל תאי‬ | תגובות (0) | למעלה : למטה

6/1/2020 7:14 שלושה שבועות בתאילנד – פרק 4: צ'יאנג מאי
צ'יאנג מאי, בירת הצפון של תאילנד, נכנסה לאחרונה לכמה רשימות לא מחמיאות של אתרים הסובלים מתיירות-יתר. קשה לא לפתח טינה מסוימת כלפי הקבוצה הגדולה והרעשנית ביותר בשטח – הסינים כמובן – שממלאים את מדרכות העיר, את המקדשים, הגנים וסניפי הסבן-אילבן. בשכונה שבה התאכסנתי הפעם (Nimmanhaemin, ובקיצור, נִימָאן), שהיתה עד לא מזמן איזור היפסטרי נחמד ורגוע,
| 12 חשיפות | 3/163
‫סאנוק, בלוג על אוכל תאי‬ | תגובות (0) | למעלה : למטה

22/12/2019 19:10 שלושה שבועות בתאילנד – פרק 3: מֶה סַאלוֹנְג
אין לי מושג איך ומתי פיתחתי חולשה כה קשה לאסתטיקה סינית. ייתכן שהזרעים נטמנו עוד בשנות ה-90, כשהתחלתי לצפות באדיקות בסרטי קונג פו, מנהג שאני משמרת עד היום. גיליתי שאני מבלה יותר זמן במקדשים סיניים מאשר בבודהיסטים, ומצלמת בהם יותר תמונות. יש לי אוסף ענקי של צילומי דלתות סיניות, לא רק ממקדשים, שאני מדפדפת בו
| 12 חשיפות | 3/172
‫סאנוק, בלוג על אוכל תאי‬ | תגובות (0) | למעלה : למטה



 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.