בלוג עדכונים: סאנוק, בלוג על אוכל תאי
אחרי יותר משנה של הסתגרות בפרובינציה הנידחת שלי בדרום מזרח תאילנד אזרתי אומץ לזחול ממאורתי ולבלות כמה ימים בבנגקוק. כמו תמיד, בחירת המסעדה היתה תהליך מתיש למדי, אבל הפעם היא גם לוותה בחשש מסוים, כי בביקורי הקודם בעיר אכלתי בשתי מסעדות, אחת בעלת כוכב מישלן והשנייה עם המלצת-מישלן, ולא כל כך נהניתי. המנות במסעדה שעוטרהThe post בלי טיפת תה. ביקור בחדר התה הסיאמי first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל ...
עדי |
| 6 חשיפות | 3/61
הטרנד של קבירת חלמונים בערימת מלח אינו השיטה הפופולרית ביותר לכבישת חלמונים בתאילנד. פה נפוצה דווקא כבישה רטובה, במשרה שמכילה רוטב דגים או רוטב סויה. התוצאה היא חלמונים די רכים, שטעמם עשיר ורב שכבות יותר מהחול הצהוב המלוח שמציף לאחרונה את האינטרנט ותוכניות הבישול בטלוויזיה. גם השימוש בחלמונים המוכנים שונה מהמקובל במערב. לרוב לא מגרדיםThe post חלמונים כבושים first appeared on סאנוק, בלוג על או...
עדי |
| 8 חשיפות | 3/58
משפחת המטבלים (naam prik) של תאילנד כוללת כמה מתכונים מורכבים, אבל המתכון שבהמשך הוא פשוט וקל להכנה. כמו כל המטבלים התאיים, נהוג להגיש אותו עם ירקות טריים ומאודים, עם אורז (בעיקר דביק אבל גם לבן רגיל) ועם מרכיב חלבוני כלשהו – בשר, דגים, ביצים חצי-קשות, חביתת ירק או טופו מטוגן. את התוספות טובלים בממרח. למתכוןThe post מטבל שום וצ'ילי first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 6 חשיפות | 3/56
אחרי הפסקה ארוכה אגיע סוף סוף לביקור בישראל, ובמהלכו אערוך שתי סדנאות קטנות בתל אביב. כדי להירשם לאחת מהן, אנא שלחו לי מייל אל adi.sanook@gmail.com וציינו איזה מהתאריכים מתאים לכם. אם השתתפתם בעבר בסדנה שלי, אנא ציינו זאת. תומכות בפרויקט הספר הטבעוני שלי בהדסטארט שרכשו הנחה לסדנה – אנא בדקו את המייל שלכן או צרוThe post סדנאות בישול תאי, דצמבר 2021 first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 11 חשיפות | 3/86
אין במטבח התאי הרבה מנות שמתבססות על ירקות ואינן מכילות מרכיבים בשריים. אפילו במנה כמו ירקות מוקפצים תמצאו לעיתים קרובות פיסות קטנות של חזיר או עוף, ובסלטים תמצאו שרימפס ודגים מיובשים. דלעת מוקפצת עם ביצה, מנה קלאסית של מסעדות קארי-אורז, היא מהמנות היחידות שיספקו את מי שלא רוצה לאכול בשר בכל מנה (אם מחליפים את
| 7 חשיפות | 3/116
לאחרונה נשאלתי כמה פעמים על המנה הזאת, שמוגשת ב"בית תאילנדי" בתל אביב תחת השם kaeng man thad (קֶנְג = קארי. מָאן טֶט = בטטה). לא טעמתי את הגרסה שלהם, אבל קל להבין למה זאת מנה פופולרית: זה קארי אדום מתון, עם רכות מלטפת של חלב קוקוס ובטטות וחמצמצות של תמרהינדי. בדרך כלל בתאילנד המנה מכילה
| 7 חשיפות | 2/79
מתכון פשוט וקליל של קארי אדום עדין עם בטטות וטופו, שנקרא בתאית kaeng man ted (קֶנְג = קארי. מָאן טֶד = בטטה). להבדיל ממתכונים תאיים רבים, אין פה מיליון מרכיבים ושיטות הכנה שנראות מסובכות. המנה מכילה מעט טופו, הרבה בטטות, וקצת פחות משחת קארי ממה שמוסיפים בדרך כלל לתבשיל מהסוג הזה. באין בטטות, אפשר להכין
|
| 7 חשיפות | 3/86
אור כותב: אחרי שני טיולים ארוכים בתאילנד אני עדיין מרגיש שחסרה לי ההבנה איך לשלב ולבנות ארוחה תאילנדית שיתופית (ולא אישית כמו פאד קרפאו על אורז או מרקי אטריות). איזה מנות אפשר להגיש לצד טום יאם ואיך באופן כללי בונים ארוחה תאילנדית, איך יודעים איזה מנות משתלבות ביחד בארוחה ומה הולך עם מה? זאת שאלה
| 10 חשיפות | 3/106
בטיול האחרון שלי בצפון תאילנד קניתי בשוק של העיירה מֶה סָאלוֹנְג מרכיב שהפך מאז לאחד האהובים ביותר במטבח שלי: דיסקיות סויה מיובשות (thua nao). בחיפושי אחר מתכונים שכוללים את המרכיב הזה מצאתי בספרו של אוסטין בוש, "The Food of Northern Thailand”, מתכון למרק שנקרא קָאוֹ סוֹי נָאאם נָאא, שאינו מזכיר כלל את הקאו סוי המוכר,
|
| 8 חשיפות | 2/85
לכל מדינות צפון ודרום מזרח אסיה, מיפן וקוריאה דרך סין, בורמה ומלזיה, יש גרסאות של סויה מותססת בשלל פורמטים. הסוג הנפוץ של סויה מותססת בתאילנד הוא רוטב צהוב (tao jiew), המכיל גרגרי הסויה מבושלים ומותססים, שהושארו שלמים או נטחנו לרוטב סמיך ומלוח. למיטב ידיעתי, הרוטב הטעים הזה (בדרך כלל מתוצרת Healthy Boy) נמכר גם בישראל,
| 7 חשיפות | 2/96
הנה מתכון שיש לו שתי משפחות: משפחת הצ'ילי-מלח ומשפחת ה"מגולגלים”. במשפחה הראשונה – סוג של תיבול למוקפצים – עסקתי בשני הפוסטים הקודמים. במשפחה השנייה יש חבר אחד מפורסם, khao kluk kapi – אורז מגולגל (kluk) במשחת שרימפס, ארוחה שלמה שמבוססת על אורז מתובל בעדינות והמון תוספות נפלאות. האורז המגולגל בצ'ילי ומלח (khao kluk prik gleua)
| 7 חשיפות | 2/80
משפחת המאכלים ששמה "צ'ילי-מלח" (prik-gleua) היא קבוצה גדולה ומגוונת למדי, שעד כה לא זכתה לאיזכור בבלוג. ברוב המקרים מדובר במוקפץ יבש מתובל בעזות, שמכיל מלח במקום רוטב דגים. כתבתי "ברוב המקרים" כי יש גם גרסה הפוכה של המאכל, שבה מתבלים דווקא את האורז, ולצידו מגישים פירות ים חלוטים במים וביצה חצי רכה. נגיע אליה בהמשך.
|
| 8 חשיפות | 3/89
משפחת המאכלים ששמה "צ'ילי-מלח" (prik-gleua) היא קבוצה גדולה ומגוונת למדי, שעד כה לא זכתה לאיזכור בבלוג. מדובר במוקפץ יבש מתובל בעזות, שמכיל מלח במקום רוטב דגים. פְּריק-גְלואָה הוא מאכל פופולרי מאוד בפרובינציות החוף המזרחי של תאילנד, שטראט היא הדרומית שבהן. אפשר להכין את המתכון עם טופו או עם ירקות כמו כרובית, ברוקולי, דלעת, תפוח אדמה,
|
| 7 חשיפות | 2/81
צ'יאנג מאי, בירת הצפון של תאילנד, נכנסה לאחרונה לכמה רשימות לא מחמיאות של אתרים הסובלים מתיירות-יתר. קשה לא לפתח טינה מסוימת כלפי הקבוצה הגדולה והרעשנית ביותר בשטח – הסינים כמובן – שממלאים את מדרכות העיר, את המקדשים, הגנים וסניפי הסבן-אילבן. בשכונה שבה התאכסנתי הפעם (Nimmanhaemin, ובקיצור, נִימָאן), שהיתה עד לא מזמן איזור היפסטרי נחמד ורגוע,
| 12 חשיפות | 3/163
אין לי מושג איך ומתי פיתחתי חולשה כה קשה לאסתטיקה סינית. ייתכן שהזרעים נטמנו עוד בשנות ה-90, כשהתחלתי לצפות באדיקות בסרטי קונג פו, מנהג שאני משמרת עד היום. גיליתי שאני מבלה יותר זמן במקדשים סיניים מאשר בבודהיסטים, ומצלמת בהם יותר תמונות. יש לי אוסף ענקי של צילומי דלתות סיניות, לא רק ממקדשים, שאני מדפדפת בו
| 12 חשיפות | 3/172
« 1 ...
4 5 6 (7) 8 9 10 11 »
הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...
התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד.
אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים.
אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות
טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.