בלוג עדכונים: סאנוק, בלוג על אוכל תאי
שלום וברכה לקוראי הניוזלטר. הפעם אני רוצה להתמקד בכמה מוצרים לא טריוויאליים מתאילנד שאפשר להשיג בחנויות בישראל – מוצרים שאולי לא קניתם עד היום כי לא ידעתם מה להכין מהם. המרכיב העיקרי שבישלתי החודש הוא עלי חרדל כבושים. אפשר להכין מהם המון דברים והם לא מתקלקלים בקלות. זה מוצר-מזווה קלאסי שכדאי שיהיה בבית כי אפשרThe post ניוזלטר מס' 13, ינואר 2024 first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 3 חשיפות | 2/10
שלום לקוראי הניוזלטר הטבעוני. החודש גיליתי כמה מוצרים תאילנדיים שאפשר להשיג בחנויות בישראל ואולי מעולם לא השתמשתם בהם כי הם קצת אזוטריים. ברוב החודש החולף בישלתי דברים עם עלי חרדל כבושים – ככל הנראה החמוצים הכי פופולריים בתאילנד. אפשר להכין מהם המון דברים והם לא מתקלקלים בקלות. זה מוצר שכדאי להחזיק בבית כי אפשר להכיןThe post ניוזלטר טבעוני מס' 13, ינואר 2024 first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל ת...
עדי |
| 3 חשיפות | 2/9
מלח במאכלים מתוקים נעשה אופנתי לאחרונה במערב (ע”ע קרם קרמל עם מלח), אבל בתאילנד הוא אופנה עתיקה מאוד. בדרך כלל מוסיפים את המלח לקרם קוקוס, ומשדכים אותו למשהו מתוק. המייצג הכי מוכר של קרם הקוקוס המלוח הוא הרוטב שמוסיפים למנגו-סטיקי-רייס, אולי הקינוח הכי פופולרי בקרב תיירים בתאילנד. המנגו והאורז מתוקים, והרוטב שלהם קצת מלוח. קאנוםThe post קָאנוֹם טֻואָיי – קרם דו שכבתי בקערית פיצפונת first ap...
עדי |
| 4 חשיפות | 2/12
מנה ביתית מאוד, עדינה ולא חריפה, על הגבול שבין תבשיל למרק. בתאית קוראים לה גָאִי טוֹם פָּאק קָאט דוֹנְג (גאי טום – עוף מבושל. פאק קאט דונג – עלי חרדל כבושים). אפשר למצוא אותה כמעט בכל דוכן של תבשילים מוכנים (בשווקים ובמסעדות קארי-אורז) והיא יכולה לתפקד כארוחה שלמה אם מגישים אותה עם אורז. עלי חרדלThe post תבשיל עוף ועלי חרדל כבושים first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 3 חשיפות | 2/12
סלט שהמרכיב העיקרי בו הוא ירקות כבושים, מה שיוצר פרופיל טעמים שונה לגמרי מזה של הסלטים ממשפחת הסום טם. הוא מאוד ארומטי – כל מרכיביו בעלי טעמים עזים – לכן בתאילנד אוהבים לשדך אותו לגרסה מינימליסטית של מרק אורז (קאו טום), שהיא פשוט דייסה דלילה מאורז מבושל במים. אפשר גם להגיש אותו כחלק מארוחה רגילה,The post סלט עלי חרדל כבושים עם ג'ינג'ר וצ'ילי first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 3 חשיפות | 2/13
מנה מהירה וקלה להכנה: פיסות קטנות של עוף מוקפצות עם מעט שום, ואז מוסיפים להן את הירק הכבוש, רוטב צדפות ומעט צ'ילי טרי ומגישים עם אורז. אפשר להכין את המנה גם עם בקר או חזיר, אבל במקרה כזה צריך להאריך קצת את משך הבישול ולהוסיף קצת יותר נוזלים כדי לשמור על עסיסיות הבשר. החומרים ל-2The post עוף מוקפץ עם עלי חרדל כבושים, צ'ילי ורוטב צדפות first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 3 חשיפות | 2/12
מנת ירק פופולרית בתיבול מתון, שאפשר להכין מחומרים שיש במזווה התאי הטיפוסי בלי לצאת לקניות. המרכיב העיקרי הוא עלי חרדל כבושים (pak kat dong, או באנגלית, Mustard greens), שאפשר להשיג ברוב החנויות למוצרים מהמזרח (דרגון, תאי סטור). המטרה היא לייצר מנה יבשה, ולשם כך מקפיצים את הירק הכבוש עד שהוא מאבד את רוב הנוזלים. הטיפולThe post עלי חרדל כבושים מוקפצים עם ביצה first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 3 חשיפות | 1/5
סופשנה טעים לקוראים הטבעונים! בניוזלטר של דצמבר תמצאו שני מתכונים מוקפצים וירוקים מאוד, היכרות עם חומר גלם שחור ומסקרן, והסבר לתופעה המוזרה של גושישים בחלב קוקוס מבושל. אפשר ומומלץ להירשם לניוזלטר ולקבל אותו במייל. הל שחור מהפרובינציה שמדרום לעננים בשנים האחרונות, עם העלייה במספרי התיירים הסינים בתאילנד, נפתחו בערים הגדולות והמתוירות (בנגקוק, צ'יאנג מאי, פטאיה)The post ניוזלטר טבעוני ...
עדי |
| 3 חשיפות | 2/14
סופשנה טעים ונעים לכל קוראי הבלוג. מפה לשם הניוזלטר הזה קיים כבר שנה שלמה ואני די מרוצה מזה. החודש תמצאו כאן לא פחות מתשעה מתכונים חדשים, היכרות עם חומר גלם שחור וסקסי מאוד, סקירת שיטות להכנת ביצים חומות בסגנון אסיאתי והסבר לתופעה המוזרה של גושישים בחלב קוקוס מבושל. אפשר ומומלץ להירשם לניוזלטר ולקבל אותו במייל.The post ניוזלטר מס' 12, דצמבר 2023 first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 2 חשיפות | 1/3
במטבח היהודי, הדרך המסורתית לחמינדוס (ביצים חומות) היא ארוכה למדי: צריך לבשל ביצים קשות בחמין (או במים עם קליפות בצל) במשך 10-12 שעות כדי שהן יקבלו צבע חום עמוק. גם בתאילנד אוהבים ביצים חומות, אבל בישול ארוך הוא לא מאוד פופולרי במטבח המקומי. האקלים החם מוציא לאנשים את החשק להדליק אש למשך שעות ארוכות. ישThe post כל הדרכים לחמינדוס מזרח-אסיאתי first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 2 חשיפות | 1/2
אפשר להכין את המרק עם סוגים שונים של בשר, לפי טעמכם האישי, ולהשתמש בו כבסיס למרקי איטריות. כדי להכין מרק איטריות מהציר מבשלים לחוד את האיטריות (אורז או חיטה) במים רותחים ומעבירים אותן לקערות מרק אישית. חולטים במים רותחים נבטי שעועית רק עד שהם מתחממים ומוסיפים לקערות, ומוזגים לכל קערה כוס אחת (או קצת יותר)The post מרק בשרי בסגנון יונאני מצפון תאילנד first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 2 חשיפות | 1/3
גרסה טבעונית למנה שהגיעה לתאילנד מפרובינציית יונאן שבסין. החומרים ל-4 מנות * 200 גרם פתיתי סויה יבשים * 200 גרם טופו חתוך לקוביות (1X1 ס"מ) * 3-4 שיני שום * 3-4 צ'ילי תאילנדי אדום טרי קטן (אם אין, השתמשו בצ'ילי אדום טרי שיש בישראל) * 100 גרם עלי מנטה * 100 גרם עלי כוסברה *The post פתיתי סויה וטופו מוקפצים עם הל שחור ועשבי תיבול first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 2 חשיפות | 1/3
אם הצלחתם להשיג ירקות עלים תאילנדיים כמו פָּאק קָאנָה או פָָּאק בֻּונְג, השתמשו בהם. אם לא, אפשר להשתמש בירקות אחרים, כמו בוק צ'וי, ברוקולי מופרד לפרחים קטנים או עלי מנגולד. החומרים ל-2 מנות * 350 גרם ירק * 100 גרם פתיתי סויה + 1 כוס מים רותחים, או 200 גרם חלבון אחר (רידיפיין, טבעול אוThe post ירקות עלים, צ'ילי ושום מוקפצים עם פתיתי סויה first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 2 חשיפות | 2/2
זהו מתכון שאפשר למצוא בצפון תאילנד, באדיבות תושבים שהגיעו לאיזור מפרובינציית יונאן שבסין. אפשר לראות בו גרסה סינית לפאד קרפאו – מוקפץ עם בזיליקום קדוש – המאכל הכי פופולרי בתאילנד. האמריקאי שמדגים את המתכון בווידאו שלמטה הוא חלק מצמד שכולל אשה סינית. היא מספקת את האותנטיות לערוץ שלהם, שעוסק לרוב באוכל סיני. הוא מציע למיThe post בקר יונאני מוקפץ עם הל שחור ועשבים first appeared on סאנוק, בלוג ...
עדי |
| 2 חשיפות | 1/2
אני לא ממש מופתעת שאי אפשר להשיג בישראל את הנקניק הסיני המתוק שנקרא בתאילנד קֻונְצֹ'יאֶנְג. אפילו אם היה יבוא של נקניקים מתאילנד לישראל, אני בטוחה שזה לא היה הנקניק הראשון במכולה. קונצ'יאנג הוא טעם נרכש. בהתחלה הייתי קצת בשוק מהמתיקות שלו, אבל ככל שהתרגלתי לנוכחותו התחלתי להבין שהשילוב שלו במנות מסוימות הוא פשוט מושלם. סלטThe post קֻונְצֹ'יאֶנְג, נקניק סיני מתוק first appeared on סאנוק, בלוג על ...
עדי |
| 2 חשיפות | 1/2
הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...
התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד.
אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים.
אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות
טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.