בלוג עדכונים: סאנוק, בלוג על אוכל תאי
עדכון: הסדנה של 26 במאי מלאה וההרשמה נסגרה. הוספתי שתי סדנאות חדשות, שייערכו בשישי ובשבת 8-9 ביוני, ב-10:00 בהוד השרון. הסדנה הראשונה תיערך בשבת 26 במאי, בשעה 10:00 בהוד השרון. הביקור השנתי שלי בישראל מתקרב ואני שמחה להודיע על פתיחת ההרשמה לסדנאות של השנה. הסדנאות נמשכות כ-4 שעות ובמהלכהן נלמד להכין 4-5 מנות. בזמן ההכנה
| 11 חשיפות | 3/173
בדרך כלל אני לא טיפוס של מסורות ומנהגים שיש לקיים בתאריכים קבועים. ייתכן שזה קשור לזכרונות לא נעימים במיוחד מקיום מסורות בעבר, ואולי זה גם קשור לעובדה שאני עפיפון די רציני. בשלוש השנים האחרונות, בזכות המנהג החדש של חגיגות יום הולדתי באכילה במיטב מסעדות בנגקוק, גיליתי שמסורות יכולות גם להיות כיף אדיר. בחירת המסעדות של
| 37 חשיפות | 16/472
משרד ההגירה של טראט היגר למקום חדש, שנמצא כ-75 ק"מ מהעיר (הקודם היה במרחק 17 ק”מ), ליד הגבול עם קמבודיה. זה אומר שכבר אי אפשר לנסוע לשם במונית-אופנוע ולסגור עניין בשעה, אבל הדרך לשם כל כך יפה שזה מפצה על הכל. טראט בעונה הזאת היא אחד המקומות הירוקים ביותר בתאילנד, שחלקים גדולים ממנה מתייבשים בעונה
|
| 14 חשיפות | 3/179
זוהי גרסה טבעונית של סלט פופולרי מאוד בשוק של טראט, שם מוסיפים לו גם פיסות קטנות של דג נא. הרוטב מתאפיין בטעם מעושן שמקורו בקלייה של השום והשאלוטס על אש פתוחה, בחמיצות שמקורה בתמרהינדי ובמתיקות של סוכר דקלים. כדאי מאוד להכין את מי התמרהינדי בבית, ממחית תמרהינדי תאית שנמכרת בחנויות המתמחות. לא מומלץ להשתמש ברכז
|
| 12 חשיפות | 3/169
זה לא פוסט על אוכל. בערך שנה אחרי העלייה לתאילנד שמתי לב לתופעה מוזרה: שירים מסוימים, שבשום אופן לא הצלחתי להבין למה דווקא הם – נתקעו לי בראש למשך ימים, שבועות וחודשים. בדרך כלל, המנגנון של שירים שנדבקים ולא עוזבים הוא די ברור: קודם כל צריך טריגר – כלומר לשמוע את השיר. אחד הסיוטים הגדולים
| 11 חשיפות | 3/142
הסדנה נערכת עם חברתי הטבעונית המהוללת אורי שביט, והשנה היא תתקיים במקום ששמעתי עליו רק טובות, החוויה הטבעונית – חלל מרווח ומקצועי ללמידה על אוכל טבעוני. אם השתתפתם בעבר בסדנה טבעונית איתי ואתם רוצים ללמוד מתכונים חדשים, הסירו דאגה מלבכם – השנה נלמד רק מתכונים שטרם לימדתי בישראל, ואם יורשה לי להעיד על עיסתם, הם
|
| 12 חשיפות | 3/153
עדכון: ההרשמה לסדנאות השנה הסתיימה. אם אתם רוצים לקבל הודעה מוקדמת על סדנאות שייערכו בשנה הבאה (2017), אנא כתבו אלי. כמו בכל שנה בארבע השנים האחרונות, אגיע לישראל בתחילת מאי ואערוך כמה סדנאות בישול תאילנדי במשך החודש. במהלך הסדנאות נכין ביחד 5 מתכונים ונלמד להשתמש בחומרי גלם שמאפיינים את האוכל התאי. במידת האפשר, נדבר גם
|
| 12 חשיפות | 3/157
עדכון: נפתחה הרשמה לסדנה טבעונית נוספת ביחד עם אורי שביט, בעלת הבלוג "טבעוניות נהנות יותר", שתיערך ב-15 ביוני בשעה 18:00. אתם מוזמנים להירשם. הסדנה תיערך בחלל המרווח של "החוויה הטבעונית" ביפו. במהלכה נכין ביחד 5 מתכונים, שדרכם נערוך היכרות עם חומרי הגלם שמאפיינים את האוכל התאי. נלמד על תחליפים אפשריים למוצרים שקשה להשיג בארץ ונדבר
|
| 8 חשיפות | 3/135
לפני כמה חודשים, בשיא העונה החמה, הוזמנתי לשיעור בישול יוצא דופן, שנערך בחווה חקלאית השייכת למשפחתה של ידידתי נאם. בחיי היומיום נאם עובדת כמארגנת חתונות וחולקת את זמנה בין בנגקוק לטראט, עיר הולדתה. כשיש לה זמן פנוי היא מארגנת עבודה לאמא שלה, הידועה באיזור כאשפית קינוחים תאיים מסורתיים. לפני השיעור יצאנו לסיור על אופנועים תלת
|
| 9 חשיפות | 3/129
לא כולם יבחרו לקרוא למאכל המפואר הזה סלט, אבל במושגים תאיים הוא עונה על ההגדרה, ולראיה – שמו (yam pak boong krop) מתחיל ב"יאם”, מלה שאם הייתי צריכה לתרגם לעברית אולי הייתי משתמשת ב"ערביב”. במקרה הזה, הסלט הוא ירקות מטוגנים בציפוי טמפורה, שמוגשים עם קערית רוטב על בסיס חלב קוקוס לא מבושל. הסועדים מוסיפים את
| 12 חשיפות | 3/175
עדכון: הוספתי תאריך חדש לסדנה בתל אביב בשבת 10 ביוני, שעה 18:00 עד 22:00 בהדר יוסף. המעוניינים להירשם יכולים לכתוב אלי. השנה אגיע לישראל באמצע מאי ואערוך כמה סדנאות בישול תאילנדי במהלך החודש. יהיו גם סדנאות טבעוניות ביחד עם אורי שביט, והודעה לגביהן תפורסם בימים הקרובים כאן ובבלוג של אורי, טבעוניות נהנות יותר. בסדנאות נכין
|
| 9 חשיפות | 3/131
לפני כמה חודשים, בשיא העונה החמה, הוזמנתי לשיעור בישול יוצא דופן, שנערך בחווה חקלאית השייכת למשפחתה של ידידתי נאם. בחיי היומיום נאם עובדת כמארגנת חתונות וחולקת את זמנה בין בנגקוק לטראט, עיר הולדתה. כשיש לה זמן פנוי היא מארגנת עבודה לאמא שלה, הידועה באיזור כאשפית קינוחים תאיים מסורתיים. לפני השיעור יצאנו לסיור על אופנועים תלת
| 11 חשיפות | 3/140
ביום שני 22 במאי (18:00) אערוך סדנה טבעונית ביחד עם חברתי אורי שביט, בעלת הבלוג "טבעוניות נהנות יותר". הסדנה תיערך בחלל המרווח של "החוויה הטבעונית" ביפו. במהלכה נכין ביחד 5 מתכונים, שדרכם נערוך היכרות עם חומרי הגלם שמאפיינים את האוכל התאי. נלמד על תחליפים אפשריים למוצרים שקשה להשיג בארץ ונדבר על העקרונות שעומדים בבסיס המטבח
| 10 חשיפות | 3/136
השנה אגיע לישראל באמצע מאי ואערוך כמה סדנאות בישול תאילנדי במהלך החודש. יהיו גם סדנאות טבעוניות ביחד עם אורי שביט, והודעה לגביהן תפורסם בימים הקרובים כאן ובבלוג של אורי, טבעוניות נהנות יותר. בסדנאות נכין ביחד 5 מתכונים. דרך המתכונים נעשה היכרות עם חומרי הגלם שמאפיינים את האוכל התאי ונלמד על תחליפים אפשריים למוצרים שקשה להשיג
|
| 9 חשיפות | 3/158
הזכרתי כאן לא מעט פעמים שבתאילנד לא אוהבים אורז חום. הוא נחשב לנחות בטעמו ואינו סופג טוב את טעמם של התבשילים שמוגשים איתו, לכן הוא נאכל בעיקר על ידי אסירים. חוסר ההתאמה של האורז המלא לאוכל התאי הוא בעייתי לשוחרי הבריאות המקומיים ולכל מי שמנסה לעקוב אחרי אופנות בריאותיות מהמערב. אורז היסמין הלבן של תאילנד
| 12 חשיפות | 3/125
« 1 ...
6 7 8 (9) 10 11 »
הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...
התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד.
אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים.
אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות
טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.