זה לא מאד מסובך לקלות חצילים, אבל חשוב לעשות את זה נכון. מדריך צעד-אחר-צעד לקליית חציל על כירת גז ביתית. פרסום מקורי: 30.9.2007 עדכון אחרון: 4.5.2022 כמעט כולנו אוהבים חצילים קלויים. חציל על האש וסלטים שמבוססים עליו, הם מהמעדנים הכי אהובים בישראל ובכל המזרח התיכון. ירק נפלא החציל הזה, רק שהרבה אנשים שאוהבים אותו מאד לא יודעים כיצד לקלות אותו כראוי – וקלייה, יש לומר, היא הדרך היחידה (שאיננה טיגון) בה טעמי החציל באים לידי ביטוי בכל תפארתם (עם יוצא דופן בולט אחד, תבשיל החצילים של דודה חיה עליה השלום). המשימה לא מסובכת מדי, בתנאי שמקפידים על כל הכללים. להלן הסבר מסודר ומפורט, עם כל מה שאתם צריכים לדעת. 1. איזה חציל לקחת. חפשו חציל טרי, חלק ומאורך, שצבעו אחיד, קשה ולא כבד מדי. בחציל כזה גם צפויים להיות פחות גרעינים, שהם המקור העיקרי למרירות (טיפ: רוב הגרעינים מרוכזים בשליש התחתון של החציל). אפשרות אפילו טובה יותר: חציל בלאדי – שאלו בשוק או אצל הירקן. 2. הכינו את הכיריים. לפני שאתם מתחילים לקלות, ארגנו את הכיריים בצורה שתלכלך הכי פחות: הסירו את ראש הכירה, הניחו נייר אלומיניום, עשו בו חור בצורת ראש הכירה, ואז החזירו אותה למקום. נוזלי החציל והקליפות המפוייחות יצטברו על נייר האלומיניום ויחסכו לכם הרבה לכלכוך. 3. התחילו לקלות. שטפו את החציל, נגבו [...]
הפוסט המדריך השלם: קליית חציל על כיריים הופיע לראשונה ב-חומוס להמונים.