יש דברים שקל להסכים עליהם. רובנו אוהבים שמגישים לנו את החומוס כשהוא מתובל בשמן זית טוב ומעוטר בפטרוזיליה קצוצה, למשל. אבל מה לגבי פפריקה? מחלוקת קשה שוררת בין מי שחושבים שהפפריקה היא חלק בלתי נפרד מהמראה ומהטעם של מנת חומוס לבין אחרים שטוענים שהפפריקה מזיקה ומיותרת. הנושא עלה לראשונה כבר בראשית ימי הבלוג ומדי פעם אני נדרש לו שוב. הטריגר הפעם הוא דיון שהתפתח בתגובות לפוסט שפרסם ארז טיקולסקר (מכותבי מדריך החומוסיות הגדול ואחד המתנגדים החריפים לפפריקה) בקבוצת הפייסבוק חומוסולוגים בעמ. פפריקה מתוקה. תוספת מגונה או חלק בלתי נפרד מהמנה? אישית, בתור מישהו שבד"כ לא רואה טעם להתווכח על ענייני טעם וריח, אני מוצא את עצמי ביותר ויותר מקרים מבקש את החומוס שלי בלי פפריקה. כי כן, הצבע האדום מחמיא לחומוס ורבים מאיתנו התרגלנו לחומוס שמוגש עם פפריקה. אבל גם בעיניי ולטעמי הפפריקה לא באמת מוסיפה אלא בעיקר גורעת. וכן, יש רגליים לטענה שהיא פשוט לא שייכת לשם. חומוס עם ובלי פפריקה בהכללה מעט גסה אפשר לומר שפפריקה על החומוס אופיינית יותר לאזור המרכז ולחומוסיות יהודיות. ביפו, תל-אביב וגוש דן כמעט כל מנות החומוס מעוטרות בפפריקה. בנצרת, עכו וחיפה, לעומת זאת, השימוש בפפריקה די נדיר וגם בירושלים הוא פחות מקובל – כולל בטעמי עה"ש ובפינתי תבדל"א. חומוס בנצרת. נדיר למצוא [...]
הפוסט בעד ונגד פפריקה על החומוס הופיע לראשונה ב-חומוס להמונים.