נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  ה-IT שמאחורי בית החולים הלאומי של ישראל באוקראינה
27/3/2022 8:20

בית החולים שדה הישראלי כוכב מאיר, שהוקם בשבוע שעבר בגבול אוקראינה-פולין לטיפול בפליטים מהמדינה מוכת המלחמה, הוא אחד המבצעים הלוגיסטיים היותר מורכבים בתחום הבריאות שמדינת ישראל התמודדה אתם בשנים האחרונות. את בית החולים הקימו אנשי משרדי הבריאות והחוץ, באמצעות המרכז הרפואי שיבא וצוותים רפואיים מכלל מערכת הבריאות הישראלית.


בבית החולים יש תשעה אוהלים, שכוללים חדר מיון ראשוני, מחלקת יולדות, מחלקת ילדים, אוהלים לאשפוז גברים ונשים בנפרד, מחלקה לאשפוז מבוגרים, בדיקות מעבדה, שירותי רוקחות, דימות ועוד.


המשלחת מישראל כוללת 70 איש – אנשי צוות רפואי מבתי חולים וארגוני בריאות. מלבד האתגר הרפואי שאתו צריכים הרופאים והאחיות להתמודד, יש את האתגר המחשובי. הוא בא לידי ביטוי בדמות התקנה ותחזוק של קווי תקשורת, חומרה וכל מה שמסביב. המרכז הרפואי שיבא, שמוביל את הלוגיסטיקה בבית החולים כוכב מאיר, הוביל גם את תהליך המחשוב של המקום וההצטיידות הטכנית לקראת הקמתו. אגף מערכות המידע של שיבא סייע בכל מה שקשור להיבט הטכנולוגי, מחשוב, מערכות מידע וקווי תקשורת, כדי לאפשר לצוותים הרפואיים שם לתת את הטיפול הטוב ביותר לפליטים, שנמלטו מכל רחבי אוקראינה.


אתגרי המחשוב המרכזיים


שימי ארנסט, מנמ"ר שיבא, אמר לאנשים ומחשבים כי ההתראה על הערכות ליציאת המשלחת ניתנה לפני כשבועיים, ומאז כל הצוותים שלו, יחד עם הצוותים האחרים במשלחת, עבדו מסביב לשעון כדי לעמוד בשלל האתגרים שהפרויקט הצריך.


"האתגר המרכזי היה העברת התקשורת לשם, באזור שהוא הרחק מהארץ, על גבול אוקראינה, ובתנאים לא פשוטים", אמר ארנסט . "היינו צריכים לתת מענה למערכות רבות, ובהן דימות וטלה רפואה, שמופעלות משם, וכל זה על גבי תקשורת סלולרית שרוחב הפס שלה לא תמיד יכול להכיל את המידע המתקבל ממערכות אלה".


שימי ארנסט, מנמ"ר המרכז הרפואי שיבא תל השומר.https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2019/12/שימי-ארנסט-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 806px) 100vw, 806px" />

שימי ארנסט, מנמ"ר המרכז הרפואי שיבא תל השומר. צילום: אלעד גוטמן


לדבריו, כדי להתמודד עם האתגרים, הוא ואנשיו הטמיעו טכנולוגיות חדשות: "בין היתר, המשלחת נעזרת בטכנולוגיות של חברת קילו בייט ובצלחת לוויין שמופעלת על ידי גילת לוויינים, וכן בחברה אוקראינית, שמסייעת בתחום התקשורת".


כמו כן, מבצעי הפרויקט ציידו את הצוותים הרפואיים שם בחומרה. "כל הצוותים מצוידים במחשב נייד, מדפסות וציוד היקפי נלווה", אמר ארנסט.


עוד אתגר הוא ניהול המידע הרפואי, בהתחשב בעובדה שהפונים לבית החולים לא מוכרים לו ואין לאנשי כוכב מאיר את ההיסטוריה הרפואית שלהם. לדברי ארנסט, בבית החולים שדה הותקנה גרסה של מערכת התיק הרפואי של שיבא, שאוספת את המידע על המטופל, מתעדת ומעבירה אותו לדטה בייס המרכזי בתל השומר.


בנוסף לבית החולים שדה הפיזי בגבול פולין-אוקראינה, שיבא מפעיל את בית החולים הווירטואלי שיבא Beyond, שעומד לרשות הצוותים הרפואיים והמטופלים באמצעות הפעלת טכנולוגיות מתקדמות של רפואה מרחוק. כל הפעילות שם מגובה ומנוהלת גם מבית החולים, על ידי מרכז בקרה ושליטה שעוקב ומגבה את הפעילות המיוחדת הזו.


"אגף ה-IT – מאבני היסוד של הקמת בית החולים"


"אין ספק שהמשימה הזו היא ייחודית ולא הייתה שנייה לה במערכת הבריאות, מאחר שהיא נעשית בחו"ל ובתנאים כאלה", אמר ארנסט. "אגף ה-IT היווה אחד מאבני היסוד של ההתארגנות הלוגיסטית לקראת הקמת בית החולים זיכרון מאיר, וללא פיתוח ומציאת כלל הפתרונות הטכנולוגיים שהבאנו, המשימה לא הייתה יכולה לצאת לדרך".


לדבריו, רבים מעובדי אגף ה-IT של שיבא התנדבו למשימה. "לא הופתעתי מכך, אף שהיה מדובר הן באתגר מקצועי משמעותי והן באתגר אישי, של פעילות בתנאים לא פשוטים, בחוסר בהירות, הרחק מהבית ובאזור לחימה. אני גאה בהם על כך", ציין ארנסט. "ברמה האישית", אמר, "כולנו מרגישים סיפוק אדיר להיות חלק ממשימה חשובה זו ולאפשר למדינת ישראל להושיט יד הומניטרית למאות האנשים שכבר הגיעו ומטופלים בבית החולים".


כלל הפעילות בבית החולים שדה כוכב מאיר מתאפשרת בזכות קרן שוסטרמן, שתורמת לפרויקטים לאומיים וחברתיים בישראל, הג'וינט ותורמים נוספים.


 


 


בית החולים שדה הישראלי כוכב מאיר, על גבול פולין-אוקראינה.https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... 220323-WA0013-300x156.jpg 300w, https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... 220323-WA0013-768x396.jpg 768w, https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... 220323-WA0013-290x150.jpg 290w" sizes="(max-width: 806px) 100vw, 806px" />


הפוסט ה-IT שמאחורי בית החולים הלאומי של ישראל באוקראינה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.