כשאומרים "לברור" בהקשר של הכנת אורז, דגנים או קטניות, מתכוונים לטכניקה ספציפית של ניקוי – שיטה עתיקת יומין, מעט מפרכת אך יעילה למדי, שטרם נמצא לה תחליף. אם נתקלתם בה במתכון לחומוס שלנו ודילגתם, אז כדאי לקרוא הפעם עד הסוף. הרעיון פשוט: קודם להשריה, מפזרים את הגרגרים (במקרה של החומוס) על מגש גדול ומתחילים למיין אותם, אחד אחד או בקבוצות קטנות. גרגרים בעלי צורה וצבע תקינים הולכים לצד אחד; גרגרים מעוותים, שבורים, בעלי צבע לא תקין וכדומה, הולכים לצד השני. כן, זה יכול לקחת זמן. אם אתם בוררים מתחילים, יהיה עליכם להשקיע כ-15-20 דקות בכל ק"ג גרגרים. אחרי שמתאמנים, המהירות מכפילה ומשלשת את עצמה וזה הופך להיות עסק די פשוט. שיטה אחרת מקובלת בחומוסיות: קודם משרים ורק אחרי זה בוררים. זה קל יותר, בעיקר עם גרגרים קטנים. וישנה השיטה המסורתית: לגייס לעניין את כל המשפחה. שאריות אחרי ברירת חומוס (הקליקו להגדלה). בתמונה אפשר לראות כמות אופיינית (52 גרם, כ-5%) של פסולת שנמצאה ב-1 ק"ג גרגרים מהזן הבולגרי, מאיכות שנחשבת טובה מאד. בנקודה הזו אתם בוודאי שואלים את עצמכם: אי אפשר פשוט לוותר על זה? ובכן, ממש לא. גרגרי חומוס לא אמורים להיות זהים זה לזה, אבל גרגרים שנראים מוזר הם בדרך-כלל גרגרים שקרה להם משהו רע – נפגעו ממחלה או טפיל, [...]