ביקורת ספר זהו ספר יחיד במינו – מצד אחד, ספר עיון מרתק. מצד שני, ספר בישול עם 70 מתכונים, שחלקם נחשפים בו לראשונה ; ומצד שלישי, ספר שכולל אוסף נהדר ובו כ-200 צילומים של אוכל ואנשים מרחבי הלבנט. יקר ובאנגלית, אבל שווה כל דקה וכל שקל. On the Hummus Route אריאל רוזנטל, אורלי פלאי-ברונשטיין, דן אלכסנדר MAGICA, 2019 | כריכה קשה, 408 עמ' | 248 ש"ח לרכישת הספר דרך החומוס. צילום: ירון ברנר (שאחראי גם לתמונה בהפנייה מדף הבית, ולחלק מהצילומים בספר) כל ספר חדש שעוסק בחומוס הוא סיבה למסיבה, אבל כזה עוד לא היה. "דרך החומוס" הוא ספר עב כרס ומהודר, 408 עמודים בכריכה קשה שבשוליה גימור מוזהב, ובפנים כל טוב. ליוצרי הספר (אריאל "הקוסם" רוזנטל, אורלי פלאי-ברונשטיין ודן אלכסנדר) חברו למעלה מ-30 אנשי רוח וחוקרים, יוצרים, שפים וכוכבי תרבות וגסטרונומיה, באחת ההפקות המושקעות והמרשימות שנעשו כאן. התוצאה היא ספר שמרגע שראה אור הפך, מעצם קיומו, לאחד המקורות החשובים ביותר בנושא חומוס, פלאפל ואוכל מזרח תיכוני. פרט לכך, זהו ספר מרתק ולפרקים אף מרגש. הרבה בגלל הצילומים – כמאתיים צילומים של מקומות, אנשים ואוכל. חיים, אנושיים, מסקרנים, נוגעים ללב לפעמים. מראות אופייניים מחומוסייה עכואית. צילום: אילון פז (עמ' 300-301 בספר) דלפק של דוכן פלאפל וחומוס בעזה. צילום: מוחמד אסאד (עמ' 72-73) הספר [...]