איפה הפלאפל הומצא? באיזו תדירות מומלץ לאכול אותו? ואיפה עדיף לא לאכול? תוכנית פתיחת העונה של “עושות חשבון” שלחה לבדיקות מעבדה קציצות שנדגמו מ-10 פלאפליות פופולריות, והעלתה כמה שאלות שכדאי להתעכב עליהן. מוקדם יותר החודש שודר בערוץ 10 פרק הפתיחה לעונה 6 של “עושות חשבון“, שהוקדש לפאלפל (בהזדמנות זו: בהצלחה ללינוי בר גפן ב”על המשמר”, התוכנית החדשה שלה בערוץ 11. מחליפה אותה בהנחיית התוכנית טליה פלד קינן, שמצטרפת לסיוון קלינגבייל). במסגרת הפרק הזה, העושות ביקרו בעשר פלאפליות פופולריות ברחבי הארץ, טעמו את הפלאפל שלהן ולקחו אותו לבדיקות מעבדה. הן גם שוחחו עם בעלי הפלאפליות ועם מומחים שונים, דיברו קצת על ההיסטוריה של הפלאפל ועל ההקשרים התרבותיים שלו, ונגעו בשאלה מאיפה בעצם הוא הגיע. למען הסדר הטוב, ובהיותנו קרציות, החלטנו להתעכב על כמה מהדברים שנאמרו ולהוסיף את שני הגרוש שלנו. לפני כן: לנוחותכם, אימבדנו כאן את הפרק השלם (ליתר ביטחון קבלו גם קישור לצפייה באתר ערוץ 10). פלאפל: בריא או לא ומתי במסגרת התוכנית נלקחו קציצות מהפלאפליות שנבדקו והועברו למעבדת אימונולאב. בבדיקות נמצאו כבריאים ביותר מבחינת ערכים תזונתיים ומיקרוביאליים הפלאפל של שלמה ובניו מתל אביב, פלאפל הפעמונים מרמת השרון ופלאפל בוארון מאשקלון. בחלק מהדגימות האחרות נמצאו קוליפורמים ובאחת מהן גם חידקי ליסטריה (שעלולים להיות מסוכנים, אך אינם בלעדיים לחומוס ופלאפל ועלולים להימצא בכל [...]