איזה משוגע מחפש חומוסייה בבירת האוכל של צפון איטליה? ובכן, אני. גם כדי שאתם לא תצטרכו וגם כי בחייאת, כמה אוכל איטלקי אפשר לאכול. בולוניה היא עיר שידועה בעיקר בזכות הראגו, רוטב העגבניות והבשר המפורסם שכאן (ובחלק גדול מהעולם) מכירים בטעות כ"רוטב בולונז". הבולונזים מומחים גם בטורטליני ופסטות ממולאות, נקניקים וגבינות, ובעצם כל שאר האוכל האיטלקי. כבירת מחוז אמיליה-רומאנה, בולוניה היא המקום שבו אפשר למצוא גם את הפרמג'יאנו הכי טוב מפארמה וגם את הבלסמי הכי יקר ממודנה, ואינספור מסעדות, מעדניות, גלידריות ודוכני ירקות ופירות טריים, גדולים יותר או פחות. זהו באמת גן עדן, קטן אך מרוכז, של זלילה מענגת – אין פלא שהכינוי של העיר הזו הוא "השמנמנה" (lagrassa). בתור העיר גבוהת המצח והמתקדמת שהיא (זוהי גם עיר האוניברסיטאות של איטליה), בולוניה מצליחה להיות רב-תרבותית גם מבחינה קולינרית. יש בה אפשרויות גם לצמחונים, טבעונים, שומרי כשרות ורגישים לגלוטן. ויש בה, מסתבר, גם מקום שאפשר לאכול בו חומוס ופלאפל לא רעים. מטעמי ביירות: אוכל רחוב לבנוני בבולוניה Beirut Snack כתובת: Via delle Moline, 14b, 40126 Bologna שעות פתיחה: א'-שבת 1200-24:00 קוראים למקום Beirut Snack והוא נמצא במיקום די מרכזי בעיר, כמה דקות הליכה מ"שני המגדלים" (le due torri). במפתיע, מסתבר שהוא מדורג שני מתוך 1399 מסעדות בולונזיות ב-Trip Advisor (כאן). זוהי לא מסעדה אלא סוג של [...]