פיקניק בחצר, מסיבה על הגג, מנגל במרפסת – עם כל הכבוד לחיק הטבע, נעים יותר לחגוג בבית ולהכין בעצמכם את החומוס, הפלאפל והסלטים. מתכונים לסטייקים ושיפודים אין לנו, אבל השאר פה. הקליקו על התמונות כדי להגיע למתכונים חומוס, המתכון הבסיסי מתכון החומוס הקלאסי שלנו, עם כל הטיפים שיעזרו לכם לקבל חומוס מעולה. אם כבר השריתם גרגרים למשך לילה (לפחות) תוכלו להמשיך לבישול. אם לא השריתם ואין זמן, אז יש טריק: מבשלים את הגרגרים (המנוקים היטב אך לא מושרים), מביאים לרתיחה ואחרי כמה דקות מסננים, שוטפים וחוזרים על התהליך עם מים נקיים. אחרי פעמיים שלוש כאלה אפשר להמשיך כרגיל בבישול. אפשרות אחרת: להשתמש בגרגרי חומוס קפואים. הם דורשים בישול קצר עם מעט סודה לשתייה להתרככות סופית, אבל בתוך שעות בודדות מתחילת העבודה כבר יהיה לכם חומוס. חומוס מסעדות גם את החומוס מהסוג הסמיך והיציקתי שמכונה לפעמים "חומוס מסעדות", בסך הכל קל מאד להכין. תצטרכו הרבה טחינה וגם כמה שעות אחרי ההכנה שבהן ממרח החומוס יוכל לנוח בכלי סגור במקרר. בזמן הזה החומוס ממשיך "לעבוד", עד שהוא מקבל את מרקם ה"יציקה" הסופי ואת הטעם האגוזי העמוק. פלאפל אם כבר השריתם גרגרים בשביל פלאפל, אז אתם חלק מהטרנד – בערב יום העצמאות, לאורך כל השנים האחרונות, הרבה יותר ישראלים רוצים לטגן פלאפל דווקא [...]
הפוסט כל מתכוני יום העצמאות הופיע לראשונה ב-חומוס להמונים.