הוא סמיך, טעמו עז ואפשר לעשות איתו עבודות שפכטל. קבלו את המתכון האמיתי והיחיד לחומוס מז'אנר היציקה. פרסום מקורי: 4.1.2014 עדכון אחרון: 13.5.2018 מתכון החומוס ה"רגיל" של הבלוג הוא מתכון כללי שניתן לעשות בו התאמות כדי להגיע למרקם ולטעם החביבים עליכם. מאז פרסמנו אותו באוגוסט 2006, ערכנו בו אי אלו שינויים והתאמות, אבל בסך-הכל זהו אותו מתכון מנצח ששימש עד היום (מאי 2017) לפחות 1.1 מיליון אנשים בישראל בלבד (יש גם גירסה אנגלית), אנחנו מקווים שבהצלחה. חומוס בסגנון "חומוס מסעדות". אחרי בקשות רבות מצד קוראים החלטנו לפרסם סדרה של מתכוני חומוס ספציפיים, מדויקים יותר, לז'אנרים שונים של חומוס שאפשר לפגוש ברחבי הארץ. הסוג הראשון הוא זה שאנחנו מכנים לפעמים "ז'אנר היציקה" – חומוס שאפשר לפסל בו (או לטייח קירות) ושאין שום דרך לעכל אותו כשהוא המרכיב העיקרי של הארוחה שלכם. זה חומוס שמתאים כתוספת או מנה ראשונה ולכן מוגש בדרך-כלל בצלחות קטנות, עם שמן זית צעיר וחריף, קצת פטרוזיליה קצוצה ו/או צנוברים. הפופולריות של ז'אנר החומוס הזה בשיפודיות, מסעדות בשרים ואולמי חתונות, היא כנראה מקור המוטיבציה שמאחורי המוצר הפופולרי "חומוס מסעדות" של סלטי שמיר. באמצעים לא תעשייתיים אפשר להגיע לתוצאה שתשרוד אמנם פחות זמן במקרר, אבל תזכיר יותר את המנה מתחנת הדלק החביבה עליכם. המצרכים: 1 כוס גרגרי חומוס יבשים [...]