בחוץ גשם ונתקעתם בבית עם חומוס ובלי פיתות? לא נורא, פשוט תכינו אותן בעצמכם. 6 מצרכים, מחבת וחצי שעה מזמנכם – זה כל מה שצריך כדי להכין פיתות מעולות בבית. מגוחך כמה שזה פשוט. להכין חומוס בבית? כן, בטח – כולנו עושים את זה (או עשינו או לפחות ניסינו). אבל פיתות? פחות. הרבה פחות אנשים מנסים להכין בעצמם את הפיתות שלהם. אני חייב להודות שגם לי היו דעות קדומות בעניין. השימוש בשמרים הרתיע אותי, וגם הנחתי שאין שום דרך שבה אפשר לקבל משהו שמזכיר פיתה בלי להחזיק תנור תעשייתי. בדיעבד זה קצת מצחיק אותי כי האמת הפשוטה היא שמדובר באחד המתכונים הקלים, וממש לא צריך תנור תעשייתי בשבילו – למעשה, לא צריך תנור בכלל. רק מחבת טובה וכיריים שעובדים. פיתות דקות מקמח לחם, בלישה ידנית ובהתפחה קצרה. שחקו קצת עם המתכון ותגלו לאן הוא לוקח אתכם. השיטה העתיקה של קליית בצק במחבת עושה את העבודה, ומפיקה תוצאות מפתיעות – שישתפרו בכל פעם שתנסו אותה מחדש. בדרך יצאו לכם כמה פיתות פחות אלגנטיות, אבל גם הן יהיו טעימות. אם יש לכם מיקסר עם וו לישה תוכלו להגיע לבצק במרקם הומוגני יותר, והפיתות יראו יותר "מקצועיות". בלישה ידנית מתקבלות פיתות קצת פחות יפות וחלקות, ועדיין – פיתות עם מרקם, ריח וטעם נהדרים. אם [...]