הכנת מלפפונים במלח היא לא משימה מסובכת מדי, ובכל זאת לעיתים קרובות היא לא עולה יפה בגלל טעויות טפשיות. במתכון הזה ניסינו להיות תמציתיים ומדוייקים ובכל זאת לספק את הטיפים החיוניים, כדי שגם לכם יצאו מלפפונים חמוצים טעימים. מי לא אוהב מלפפונים חמוצים. אמנם יש את הויכוח הבלתי נגמר בין אוהבי המלפפונים במלח (זכיתם) למלפפונים בחומץ (בפעם אחרת), אבל כולנו אוהבים שיש כמה מהם ליד מנת החומוס שלנו, ונהנים מהם עם שלל מאכלים אחרים. אין ספק ש”הדבר האמיתי” הוא חמוצים ביתיים, אבל על אלו קשה קצת לשים את היד. הפתרון הוא להכין אותם בעצמכם, כמובן. אם ניסיתם לעשות את זה בעבר אולי כבר גיליתם כמה קל לפשל ולקבל תוצאה מזעזעת, למרות שהמתכון הבסיסי כה פשוט. איפה טעיתם? ובכן, הפעם ננסה לתת לכם בדיוק את הטיפים הנכונים, שביניהם מן הסתם תגלו את הטעויות שעשיתם בעבר. המתכון עצמו הוא למלפפונים מהסוג שאנחנו אוהבים: הם המון שום ושמיר ועם ה”zest” העוקצני של זרעי החרדל. מייד אחרי המתכון תמצאו את רשימת הטיפים, וכדאי לקרוא אותם לפני שאתם ניגשים להכנה. בהצלחה! המצרכים לצנצנת בנפח 1 ליטר 15-20 מלפפונים קטנים (כחצי ק”ג) כחצי ליטר מי מלח (כפית מלח לכל כוס) 7-9 שני שום חצויות 6-7 גבעולי שמיר טריים במיוחד 1/2-1/3 פלפל אדום חריף טרי 1.5 עלה דפנה [...]