תאור
יקבי רקנאטי הוקמו בשנת 2000 ע"י קבוצה של אוהבי יין בראשותו של לני רקנאטי. מטרתם הייתה הקמתו של יקב חדש אשר ייצר יין ישראלי איכותי אשר ישווק במחירים הוגנים לצרכן.
היקב קבע את מושבו בעמק חפר, במבנה ובו מכשור וציוד מתקדמים לייצור יין.
לצורך עשיית יין איכותי נדרשים בראש ובראשונה ענבים ברמה גבוהה. בעזרתו של דר' פיני סריג - מומחה בעל שם עולמי לגידול גפנים - אותרו כרמים מצטיינים וכן חלקות אדמה בעלות פוטנציאל, בהן ניטעו כרמים חדשים. עיקר הכרמים מהם מגיעים הענבים ליקב נמצאים באזור מנרה וכרם בן-זמרה שבגליל העליון, אזור גבוה בעל אקלים אידיאלי לגידולם של ענבי יין איכותיים. אזורי הגידול הנוספים הנם עמק האלה והגליל התחתון, אזורים בעלי אקלים חם יותר המבטיח ענבים בעלי גוון שונה, המעניקים שלל טעמים נוספים ליינות.
כיום, עיקר היינות האדומים המיוצרים ביקב נעשים מהזנים האציליים קברנה סוביניון ומרלו. אולם, היקב שוקד על גידול והטמעת זנים נוספים בעלי פוטנציאל רב, כגון - שיראז, פינו-נואר, ברברה, זינפנדל וכן פטיט-סירה. היינות הלבנים מופקים מענבי שרדונה, סוביניון בלאן, אמרלד ריזלינג וגוורצטרמינר.
את תהליך עשיית היין מוביל יינן היקב, לואיס פסקו בעל תואר שני בייננות מאוניברסיטת דייויס בקליפורניה. פסקו רכש ניסיון רב מעבודתו ביקבים בעמקים נאפה וסונומה בקליפורניה, והמחויבות הגבוהה שלו, הטבועה באופיו, למיצוי מלוא הפוטנציאל הטמון בענבים, הנה גורם משמעותי בהצלחת יינות היקב.
יינות היקב נמכרים בחנויות היין המובילות ובמסעדות איכותיות. במהלך השנים האחרונות נפתחו בפני היקב שווקי יצוא חדשים: בארצות הברית, קנדה, יפן ומערב אירופה והיצוא למדינות אילו מתפתח בהצלחה רבה.
עדכון אחרון 11-3-2019 16:59
חשיפות: 1610 דרוג: 0.00 (0 הצבעות)