תאור
בשנת 1999 הוקם יקב יפתחאל, יקב בוטיק ישראלי כענף נוסף במשק החקלאי של הדס וצביקה אופיר באלון הגליל.
את היבולים הראשונים של ענבי היין שיווקו ליקבים שונים, אך עד מהרה התעורר בהם הרצון להתנסות גם בייצור יין. השנים הראשונות היו בעיקר שנים של התנסות, במהלכן שיפרו את תהליכי היצור והתאהבו במלאכת הכנת היין.
בשנת 2004 צירפו את קובי טוך כיינן יועץ ליקב. קובי הקים את יקב הבוטיק הראשון בארץ, יקב הר מירון.
כרם יפתחאל ממוקם מערבית לכביש 77, במורדות הצפוניים של גבעה הפונה לנחל ציפורי.
הגפנים נטועות באדמת טרה רוסה המכילה אבני גיר קשות.
שישה זני ענבים אדומים גדלים בכרם: קברנה סוביניון, מרלו, שירז, סנג'ובזה, פטיט סירה ומרסלאן.
לאחרונה נטעו גם ענבי רוסאן מהם אנו מכינים יין לבן.
ביקב מייצרים יינות זניים הנותנים ביטוי מלא לייחודיות של כל זן ענבים ובכך מייחדים את היינות שלו ואת אופי היקב. הטיפול המסור בכרם וקרבתו ליקב, מאפשרים ליקב ליצור יינות איכותיים.
מוכרים את היין של היקב במרכז המבקרים המיוחד שלו, בקתת עץ עתיקה, הפתוח בקביעות בשישי ובשבת, האירוח כולל טעימות יין בתוספת מגשי גבינות למעוניינים
עדכון אחרון 25-3-2019 12:16
חשיפות: 1608 דרוג: 0.00 (0 הצבעות)