נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  עמוד הבית >> מרכז הרססים >> UIT ("השתמשו בזה יחד")

מרכז הרססים

  ראשי  |  הזנה פשוטה  

link מארב - מגזין מקוון לאמנות מארב - מגזין מקוון לאמנות (16-6-2024 6:22:23)

feed UIT ("השתמשו בזה יחד") (28-2-2017 2:15:30)

"כדי לקיים שיג ושיח חברתי מורכב אתה חייב להיאבק בתוכנית חברתית מהונדסת או לעוות אותה"

ריצ'רד סנט, "יחד" (2012)

יש ביטוי מתועב שזוכה באחרונה לפופולריות יתירה, והוראתו היא להתגאות במשהו, לקבל משהו במלואו, להתאים אותו למטרותיך, לתבוע את מה שמגיע לך: Own it ["תפוס/תפסי על זה בעלות!"] אם הוא נראה בלתי-מזיק, זה רק משום שהאידיאולוגיה של הבעלות כבר טבועה בעומק הנפש העכשווית. לפעמים משתמשים בביטוי הזה אפילו ביחס למוסדות ציבוריים – אבל במקום שמשתמשים יוזמנו "לקחת משתמשוּת" במוזיאון או בית הספר המקומי שלהם באמצעות המעורבות הישירה שלהם ("פשוט תשתמשו בזה!"), ההכשר ניתן במונחים של "להיות בעלי הבית". כאילו שבעלות היא מלה נרדפת לגאווה ואכפתיות בנוגע לאובייקטים ופעולות, בניגוד לחוסר תשומת הלב והרשלנות של המשתמשוּת. רטוריקה כזו של בעלות, הבאה לידי ביטוי במטבעות לשון, היא סימפטום המגלה לנו רבות בעידן זה של הפרטה גורפת.

המושג בעלוּת מציין יחס לאובייקט המבוסס על בלעדיות, אך המושג משתמשוּת מציין צורה מעשית פי כמה של מעורבות. תרבות ה-DIY ["עשי/עשה זאת בעצמך"] צמחה בחברות תעשייתיות, כאשר חלוקת העבודה פרטה את היחס בין אנשים לבין תהליך הייצור לחלקים זעירים וחיזקה את תרבות המומחים; היא התבססה על נטילה ושימוש בכלים ובאמצעים שמסורתית נשמרו עבור המומחים. תרבות הפאנק לקחה את קריאת התגר שהציב ה-DIY בפני זכויות היתר של המומחים צעד אחד קדימה – לרמת ה-DIT [do it together, "עשו זאת יחד"]. הסיסמה שלה לא איבדה מקסמה: "הנה אקורד. הנה עוד אקורד. בואו נקים להקה." הזמינות והמשתמשות המאסיבית של מדיה דיגיטלית, שאפשר לכנות בשם תרבות UIY [use it yourself, "השתמש/השתמשי בזה בעצמך"], הפכה לצורה חשובה של ייצור ידע וערך. אבל האם באמת אפשר להשתמש לבד? משתמשוּת היא שם עצם קולקטיבי ובלתי-אישי במפגיע – הוא לא באמת נותן שם לקולקטיביות של משתמשים, אבל הריבוי בפירוש משתמע ממנו. "Séparés, on est ensemble" ["פרודים, אנחנו יחד"] – השורה הנפלאה של סטפאן מלארמה מ"חבצלת המים הלבנה" – מפליאה ללכוד את תהליך ההירקמות של הדדיות באמצעות זיקה והידבקות גם יחד, הנרמזים במשתמשות. UIT – השתמשו בזה יחד, use it together – היא דרך אחת להזמין משתמשים לבנות באורח מודע על הממד החברתי הזה של המשתמשות.

מתוך: לקראת לקסיקון של משתמשות | מאת סטיבן רייט | תרגום עומר קריגר | (UIT (use it together

The post UIT ("השתמשו בזה יחד") appeared first on מארב .


execution time : 0.410 sec
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.