נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  עמוד הבית >> מרכז הרססים >> מוזיאון וירטואלי חדש מנציח את טבח ה-7 באוקטובר

מרכז הרססים

  ראשי  |  הזנה פשוטה  

link אנשים ומחשבים אנשים ומחשבים (31-5-2024 18:54:41)

feed מוזיאון וירטואלי חדש מנציח את טבח ה-7 באוקטובר (12-5-2024 6:17:26)

תאגיד השידור הישראלי כאן השיק היום (א'), ערב יום הזיכרון, מוזיאון וירטואלי להנצחת הטבח שאירע ב-7 באוקטובר, והקהילות בעוטף עזה והמשפחות שעברו אותו. המוזיאון פותח בשיתוף החברות אפספלייר ו דיסקין , והוא זמין אונליין כאן .

המוזיאון נקרא 7.10.360 והוא מוצג בינתיים רק בעברית. בעתיד יש כוונה להרחיב אותו לשפות נוספות. מטרת המיזם היא להנציח את אירועי היום הנורא ההוא, כדי שהם לא יישכחו, ולשמש למטרות מחקר וכהוכחה אל מול הטענות של מי שמכחישים את הטבח, ואלה שעוד יכחישו אותו. הוא מבוסס על פרויקט שאפספלייר ודיסקין מריצות מזה כשלוש שנים, בשיתוף מוזיאון אושוויץ-בירקנאו – מוזיאון וירטואלי של מחנה ההשמדה.

מפת ישובי העוטף במוזיאון הווירטואלי. ניתן ללחוץ על
כל נקודה ולהיחשף למה שקרה ליישובים ולמשפחות.

מפת ישובי העוטף במוזיאון הווירטואלי. ניתן ללחוץ על כל נקודה ולהיחשף למה שקרה ליישובים ולמשפחות. צילום: באדיבות תאגיד השידור הישראלי כאן

במוזיאון להנצחת טבח ה-7 באוקטובר מובאת השתלשלות האירועים – מה קרה באותו היום, בכל דקה, לכל משפחה שסיפורה מסופר בו, ובכל ישוב ומחנה של צה"ל בעוטף עזה. באמצעות טכנולוגיות חדישות, המבקר במוזיאון יכול להתחבר רגשית לאירועים, למה שעבר על האנשים שם ולתחושות שלהם.

שימוש בארכיון העצום של כאן

במוזיאון נעשה שימוש באלפי שעות חומר גלם, בווידאו ובאודיו, שנאספו בארכיון התאגיד מאז פרוץ המלחמה – כתבות, סרטים, ראיונות, הסכתים ודיווחים של אנשי חטיבות התוכן השונות בכאן מה-7 באוקטובר ואילך. לצד אלה משולבים ועוד ישולבו בו קטעי וידיאו שטרם פורסמו, צילומי אבטחה, הקלטות ייחודיות והתכתבויות ווטסאפ , שנאספו בתחקיר מקיף שערך הצוות הייעודי שהוקם עבור הפרויקט. עבודת האיסוף נעשתה בשיתוף פעולה הדוק עם הקהילות והיישובים בדרום, שאליהם פלשו מחבלי החמאס .

המוזיאון הווירטואלי להנצחת אירועי ה-7 באוקטובר.

ציר הזמן והתכתבות ווטסאפ במוזיאון הווירטואלי להנצחת אירועי ה-7 באוקטובר. צילום: באדיבות תאגיד השידור הישראלי כאן

למוזיאון הווירטואלי יתווספו לאורך החודשים הקרובים עוד ועוד קטעי ארכיון ונתונים, שאמורים לשמש בסיס למחקר עתידי וללימוד אודות מעשי הטבח.

נציג המשפחות מהעוטף: "חשוב שאנשים יבינו מה עברנו"

המיזם החדשני הושק היום במשרדי אפספלייר בהרצליה, בנוכחות נציגי משפחות מעוטף עזה. באירוע הוצג הממשק ונערך פאנל עם יזמי ומפתחי המוזיאון, בהנחיית אשת התקשורת טלי מורנו , מגישת חדשות השבת של כאן חדשות. אחד המשתתפים בו היה ירון מאור , תושב קיבוץ ניר עוז, שנלחם בביתו ביותר מ-10 מחבלים. מאור אמר: "חשוב לנו מאוד שאנשים יבינו מה עברנו. פרויקט התיעוד הזה מאפשר לאנשים לראות את שאירע גם אם אין להם אפשרות להגיע פיזית למקום, ויש בכך חשיבות עצומה".

סרטון לדוגמה שמוצג במוזיאון. צילום: באדיבות תאגיד השידור הישראלי כאן.

גיל עומר , יו"ר תאגיד השידור הישראלי, ציין כי "בעת הזו עדיין קשה מאוד ואף בלתי אפשרי לדבר על אירועי ה-7 באוקטובר במונחים היסטוריים, אבל כאן בהחלט מנציחים היסטוריה למען יזכרו כולם. השידור הציבורי, שעוסק גם בתיעוד האירועים, מרכז ומנגיש אותם באופן ייחודי".

לדברי גולן יוכפז , מנכ"ל התאגיד, "המוזיאון הווירטואלי, שהוקם ביוזמת כאן, הוא זיכרון חי, שיפעל להבטיח שאירועי 7 באוקטובר לא ישכחו ולא יוכחשו. אנחנו רואים במיזם זה חלק משמעותי ממטרותיו של שידור ציבורי ישראלי בתקופה זו, לתיעוד בזמן אמת ולשימור היסטורי ומחקרי של האירועים".

יוכפז הוסיף כי "מהיום הראשון היה לנו ברור שאלה רגעים שאם לא נתעד – לא יהיה מי שישמור אותם. היה לנו ברור שהתאגיד צריך להתגייס למלאכת השידור והדיווח על אירועי ה-7 באוקטובר, אבל גם לחשוב על הדורות הבאים – אלה שיבקשו לחקור את האירועים ואלה שיבקשו להכחיש אותם. לכן, התגייסנו והתחלנו בפרויקט הזה כבר ימים ספורים לאחר הטבח".

המוזיאון הווירטואלי להנצחת אירועי ה-7 באוקטובר.

המוזיאון הווירטואלי להנצחת אירועי ה-7 באוקטובר. צילום: באדיבות תאגיד השידור הישראלי כאן

"זה פרויקט הדגל של התאגיד שעוסק ב-7 באוקטובר, והוא נדבך נוסף בפעילות שלנו לעמוד בחזית הטכנולוגיה בכל הקשור להנגשת מידע. הוא מצטרף לשני פרויקטים טכנולוגיים חדשניים שהשקנו השנה: אפליקציית כאן BOX ופרויקט מדידת הצפייה האחודה של כל תכני התאגיד בכל הפלטפורמות השונות, שהוא פרויקט חדשני ברמה בינלאומית", ציין יוכפז.

הוא סיים באומרו ש-"כולנו תקווה שבעתיד הקרוב נוכל להוסיף למוזיאון את חזרת החטופים, החלמת הפצועים ושיבת התושבים הביתה במהרה, לצפון ולדרום".

"אחריות ומחויבות להביא ערך היסטורי לחברה הישראלית"

לירון אור , ראשת תחום אחריות חברתית-תאגידית וחוויית עובדים באפספלייר, אמרה ש-"כחברת טכנולוגיה ישראלית, יש לנו אחריות ומחויבות ליצור ולהביא ערך היסטורי חשוב לחברה הישראלית ולקהילה הבינלאומית".

"זה פרויקט התיעוד השני שאנחנו מובילים", ציינה, "לאחר שפיתחנו אפליקציה חדשנית, שמאפשרת סיור אונליין עם מדריך במוזיאון אושוויץ-בירקנאו. אלפי אנשים מרחבי העולם, שמעולם לא היו או תכננו להגיע לאושוויץ-בירקנאו, מסיירים בו כיום. אנחנו מרגישים זכות גדולה לחבר בין העולמות ולשתף פעולה עם כאן ודיסקין על מנת לתעד, להנגיש ולהפיץ את מה שקרה ב-7 באוקטובר לכמה שיותר אנשים, ולהבטיח שאירועי אותו היום לא יישכחו לעולם".

אורן קניאל , מנכ"ל אפספלייר, ציין כי "הפרויקט הזה הוא עוד אחד משלל פרויקטים חברתיים שאנחנו עושים, בהם שימור זיכרון השואה באמצעות המוזיאון הווירטואלי של אושוויץ-בירקנאו, פרויקט דו קיום, תוכנית ריסטארט לשיקום פצועים ואירוח של משפחות מקיבוץ מפלסים לאחר ה-7 באוקטובר. יש בין הפרויקטים האלה קו אחד מקשר – מהעבר אל העתיד. המוזיאון הווירטואלי לאירועי הטבח הוא פרויקט אינסופי – קשה לנו להעריך לאן הוא ילך בעתיד".

דובר נוסף באירוע היה תמיר כהן , ראש אגף מוצרים בחטיבת הדיגיטל של כאן ומנהל התוכן של הפרויקט. כהן ציין כי "המוזיאון הדיגיטלי מאפשר סטוריטלינג ייחודי, באמצעות שימוש בחומרים רבים ומגוונים, שמותאמים לסוגים שונים של משתמשים. בכך אנחנו מתכוונים להנגיש את האירועים לקהל רחב ככל האפשר, על מנת לתעד ולהנציח את זיכרון אירועי ה-7 באוקטובר. הפרויקט נבנה על פלטפורמה נושמת ומתפתחת, ומטרתו היא לספר את האירועים שקרו באותה השבת".

הוא הדגיש שמלאכת התיעוד של האירועים במוזיאון הווירטואלי לא תמה, ושבתאגיד מחפשים עוד חומרים על מנת שיוכלו להעלות אליו. "אנחנו מזמינים את משפחות הקורבנות והשורדים לספר את סיפורם על גבי הפלטפורמה", אמר.

המוזיאון הווירטואלי להנצחת אירועי ה-7 באוקטובר.

הפוסט מוזיאון וירטואלי חדש מנציח את טבח ה-7 באוקטובר הופיע ראשון ב אנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


execution time : 0.708 sec
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.