נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  עמוד הבית >> מרכז הרססים >> ההאקרים מנצלים יותר פגיעויות – ובאופן מואץ

מרכז הרססים

  ראשי  |  הזנה פשוטה  

link אנשים ומחשבים אנשים ומחשבים (8-6-2024 23:40:52)

feed ההאקרים מנצלים יותר פגיעויות – ובאופן מואץ (9-5-2024 4:06:16)

פושעי הסייבר מנצלים פגיעויות חדשות בתעשייה, ועושים זאת במהירות גבוהה יותר; התוקפים גם מנצלים פגיעויות בנות יותר מ-15 שנים – כך עולה מדו"ח האיומים החדש שמעבדות פורטינט (Fortinet) הנפיקו ופרסמו השבוע בכנס RSA בארה"ב.

לפי FortiGuard Labs, גוף מודיעין האיומים והמחקר של החברה, המתקפות החלו בממוצע 4.76 ימים לאחר שחולשות חדשות נחשפו בפומבי. המשמעות היא, שבמחצית השנייה של 2023 התוקפים הגבירו את המהירות שבה הם ניצלו פגיעויות חדשות שפורסמו – 43% מהר יותר מאשר במחצית הראשונה של 2023. "על היצרנים להקדיש תשומת לב לגילוי פנימי של פגיעויות ולפיתוח תיקון לפני שניתן יהיה לנצל את הפגיעות – משמע, לצמצם מקרים של פגיעויות 0-Day. יצרנים חייבים לחשוף באופן יזום ושקוף פגיעויות ללקוחות, כדי להגן על הנכסים שלהם לפני שפושעי הסייבר יוכלו לנצל פגיעויות N-day", כתבו החוקרים.

עוד ממצא מדאיג העולה מהדו"ח הוא, שחלק מפגיעויות ה-N-Day נותרו בלא תיקון במשך יותר מ-15 שנים: משמע, לא מדובר רק בפגיעויות חדשות שזוהו. הטלמטריה של ענקית האבטחה מצאה, כי 41% מהארגונים גילו פרצות, שנבעו מחולשות בנות פחות מחודש. כמעט כל ארגון, 98% מהם, זיהה פגיעויות N-Day שהיו קיימות לפחות חמש שנים.

לפי המחקר, פחות מ-9% מכל נקודות התורפה הידועות של נקודות הקצה הותקפו. החוקרים הסבירו כי במחצית השנייה של 2023, היו 0.7% מכלל החולשות שנצפו בנקודות הקצה תחת מתקפה, מה שחשף שטח תקיפה פעיל קטן בהרבה – שצוותי האבטחה יכולים להתמקד בו ולתעדף את מאמצי התיקון.

44% מכלל נוזקות הכופרה והמגבים (מוחקי נתונים, Wiper) כוונו למגזרי התעשייה. במחצית השניה של 2023, היקף הכופרות (שזוהו) ירד ב-70% בהשוואה למחצית הראשונה של השנה. ההאטה, הסבירו, "באה בשל מעבר של תוקפים מאסטרטגיית 'רסס והתפלל' המסורתית – לגישה ממוקדת יותר, המתמקדת בתעשיות האנרגיה, הבריאות, הייצור, התחבורה והלוגיסטיקה והרכב".

לפי המחקר, "הבוטנטים הראו עמידות מדהימה: נדרשו בממוצע 85 ימים עד שתקשורת השליטה והבקרה (C2) הופסקה לאחר הגילוי הראשון". תעבורת הבוטים נותרה יציבה במהלך השנה החולפת, אולם לצד הבוטנטים הבולטים של השנים האחרונות, כמו Gh0st, Mirai ו-ZeroAccess, שלושה בוטנטים חדשים הופיעו במחצית השנייה של 2023: AndroxGh0st, Prometei ו-DarkGate.

38 מתוך 143 קבוצות האיומים המתקדמים המתמידים (APT) היו פעילות במחצית השנייה של 2023. מתוכן, Lazarus Group, Kimusky, APT28, APT29, Andariel ו-OilRig היו הקבוצות הפעילות ביותר. "בהינתן האופי הממוקד והקמפיינים קצרי הימים יחסית של APT וקבוצות סייבר בחסות מדינות – בהשוואה לקמפיינים המתמשכים של פושעי סייבר, הרי שההתפתחות ונפח הפעילות בתחום זה הם משהו שיש לעקוב אחריהם על בסיס קבוע", ציינו החוקרים.

לגבי השיח של התוקפים בפורומים ברשת האפלה, המחקר העלה, כי שחקני האיום דנו בהתמקדות בארגונים בתעשיית הפיננסים בתדירות הגבוהה ביותר, ולאחריהם היו מגזרי השירותים העסקיים והחינוך. יותר מ-3,000 פריצות נתונים שותפו בפורומים בולטים ברשת האפלה, לצד 221 פגיעויות שנדונו ברשת האפלה, 237 פגיעויות שנדונו בערוצי טלגרם ויותר מ-850,000 פגיעויות פורסמו למכירה.

דרק מאנקי , אסטרטג אבטחה בכיר וסמנכ"ל מודיעין איומים גלובלי ב-FortiGuard Labs, אמר, כי "שחקני האיום מנצלים פגיעויות חדשות שנחשפו – ועושים זאת במהירות. הספקים חייבים להציג בדיקות אבטחה חזקות בכל שלבי מחזור החיים של פיתוח המוצר ולהקדיש את עצמם לשקיפות יסודית ואחראית בחשיפת הפגיעויות שלהם. עם יותר מ-26,447 פגיעויות בקרב יותר מ-2,000 ספקים בשנת 2023 שפורסמו על ידי NIST, חשוב מאוד כי גם הלקוחות ישמרו על משטר קפדני של ביצוע עדכונים כדי להפחית את הסיכון לניצול הפגיעות".

דרק מאנקי, אסטרטג אבטחה בכיר וסמנכ"ל מודיעין איומים גלובלי
ב-FortiGuard Labs

הפוסט ההאקרים מנצלים יותר פגיעויות – ובאופן מואץ הופיע ראשון ב אנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


execution time : 0.792 sec
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.