נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  עמוד הבית >> מרכז הרססים >> חושפת את עצמה: כלי חדש של OpenAI מזהה תמונות של DALL·E 3

מרכז הרססים

  ראשי  |  הזנה פשוטה  

link אנשים ומחשבים אנשים ומחשבים (31-5-2024 18:54:41)

feed חושפת את עצמה: כלי חדש של OpenAI מזהה תמונות של DALL·E 3 (8-5-2024 5:49:21)

באחרונה מתחיל להתחוור ליותר ויותר גולשים כי הגענו לשלב שבו ההבחנה בין ויז'ואל אמיתי למלאכותי מטשטשת. OpenAI , מפתחת כלי הבינה המלאכותית היוצרת ומודלי השפה הגדולים שמאחוריהם, עשתה כעת צעד מבורך לקראת שקיפות של תוצרי הכלים שלה.

החברה השיקה כלי מסווג (Classifier) שיסייע למשתמשים לזהות תמונות שנוצרו על ידי GenAI. האמצעי החדש, שנמצא כעת בבדיקה, מתגאה ברמת דיוק מרשימה של 98% בזיהוי תמונות, אבל רק כאלו שנוצרו על ידי DALL·E 3 – מודל יצירת התמונות של OpenAI עצמה.

היוזמה החדשה הזו חורגת גם אל מעבר לגילוי מקור התמונות וכוללת גם שיטות סימון מים, שיאפשרו להותיר על היצרות חותם ברור המעיד על תוכן שנוצר בידי בינה מלאכותית.

"אנחנו עובדים על שיטות מקור חדשות כדי לעקוב אחר תוכן ולהוכיח אם הוא תוצר בינה מלאכותית", הכריזה OpenAI בפוסט בנדון, שפורסם באחרונה בבלוג החברה.

Introducing a new classifier to help researchers identify content created by DALL·E 3.

We are also joining the Coalition for Content Provenance and Authenticity ( @C2PA_org ) Steering Committee to promote industry standards. https://t.co/drgdTruJEf

— OpenAI (@OpenAI) May 7, 2024

"העולם זקוק לדרכים נפוצות לשיתוף מידע על האופן שבו נוצר תוכן דיגיטלי. תקנים יכולים לעזור להבהיר כיצד נוצר תוכן ולספק מידע אחר על מקורותיו בצורה שקל לזהותו בהרבה מצבים – בין אם התוכן הזה הוא הפלט הגולמי ממצלמה, או יצירה אמנותית מכלי כמו DALL·E 3", פתחה וכתבה החברה בפוסט שלה.

"היום OpenAI מצטרפת לוועדת ההיגוי של C2PA – הקואליציה למקור ואותנטיות של תוכן", בישרה החברה בפוסט.

"C2PA", המשיכה וכתבה החברה, "הוא תקן בשימוש נרחב להסמכת תוכן דיגיטלי, שפותח ואומץ על ידי מגוון רחב של שחקנים, כולל חברות תוכנה, יצרני מצלמות ופלטפורמות מקוונות. ניתן להשתמש ב-C2PA כדי להוכיח שהתוכן מגיע ממקור מסוים. אנו מצפים לתרום לפיתוח התקן, ואנו רואים בו היבט חשוב בגישתנו".

"מוקדם יותר השנה התחלנו להוסיף מטא נתונים של C2PA לכל התמונות שנוצרו ונערכו על ידי DALL·E 3, מודל התמונה האחרון שלנו, ב-ChatGPT וב-OpenAI API", המשיכה וסיפרה החברה שהצהירה: "נשלב מטא נתונים של C2PA עבור Sora, המודל שלנו ליצירת וידיאו, כאשר המודל יושק גם באופן נרחב".

הדגמה של יכולות המזהה החדש של OpenAI.

הדגמה של יכולות המזהה החדש של OpenAI. צילום: OpenAI.

מהלך התחלתי לזיהוי האותנטיות החמקמקה ביצירות ה-AI

ההתפתחות הזו מגיעה בעיתוי קריטי בתחום הפורח של ה-GenAI, ממש בזמנים שהולך והופך ליותר ויותר קשה להבחין באותנטיות של תמונות המתפרסמות ברחבי האינטרנט בכלל וברשתות החברתיות בפרט.

הכלי של OpenAI הוא למעשה עניין מחויב המציאות בעידן הזה של הונאות דיגיטליות ונטייה להפוך פרסומים לוויראליים, לרוב ללא יותר מדי מחשבה על מה שעומד מאחוריהם והאם הם בכלל אמיתיים.

התוכנה החדשה של OpenAI אמורה לספק למשתמשים יכולת לנתח תמונה ולומר להם בדיוק כמעט מושלם אם היא מקורית או תוצר של מכונה. כאמור, לפי הבדיקות הפנימיות של OpenAI, לדבריה, הכלי כבר מתגאה בשיעורי הצלחה יוצאי דופן ובהצלחה כמעט מוחלטת לאיתור תמונות שיצרה ה-AI, גם אחרי שאלו עברו פעולות עריכה בסיסיות כמו חיתוך ודחיסה מטעם המשתמש.

אלא שכבר כעת ברור כי למרות שהוא חזק, למסווג/מזהה החדש של OpenAI יש מגבלות – ראשית, תמונה שעברה מניפולציה נרחבת או שינויים כמו התאמות גוון עלולה להטעות אותו. שנית, וחשוב מכך, כרגע הכלי מוגבל לזיהוי תמונות שנוצרו על ידי DALL·E 3. הכלי לא יוכל לזהות תמונות ממחוללי בינה מלאכותית אחרים כמו מידג'רני (Midjourney) או סטייבל דיפיוז'ן (Stable Diffusion) למשל.

המגבלה המסוימת של המזהה מבית OpenAI מעלה תהיות האם שחקנים זדוניים, המעוניינים לייצר הטעיות שונות, בכלל ימשיכו להשתמש בכלי "נשלט" המרוסן על ידי המפתחת שלו, כמו DALL·E 3, בהתחשב בעובדה שבשוק קיימים מחוללי תמונות זמינים, שתוצריהם בלתי ניתנים לאיתור וזיהוי, המאפשרים יצירת זיופים משכנעים במיוחד.

היוזמה של OpenAI היא ניסיון ראוי לשבח להתמודד עם סיכוני ה-AI היוצרת. בנוסף בחברה פתחו את תוכנית הבדיקות שלהם בפני חוקרים וארגוני עיתונות, בחיפוש אחר שיתוף פעולה כדי לחדד את יעילות הכלי. אבל לעת עתה המאמצים של OpenAI רק מסמנים צעד חיובי קטן לקראת עידן AI שקוף בהרבה, ומאבק רחב יותר נגד הונאה מקוונת. נקווה שהכלי החדש הזה הוא רק אקט פתיחה במאמץ לריסון היכולות המסוכנות הגלומות ב-GenAI.

OpenAI תציע לכם דרך לזהות זאת. האם תמונה נוצרה על ידי בינה מלאכותית
יוצרת או לאו.

הפוסט חושפת את עצמה: כלי חדש של OpenAI מזהה תמונות של DALL·E 3 הופיע ראשון ב אנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


execution time : 0.725 sec
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.