נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  עמוד הבית >> מרכז הרססים >> סם אלטמן משקיע בסטארט-אפ ישראלי בעולמות הסייבר וה-AI

מרכז הרססים

  ראשי  |  הזנה פשוטה  

link אנשים ומחשבים אנשים ומחשבים (27-5-2024 20:39:10)

feed סם אלטמן משקיע בסטארט-אפ ישראלי בעולמות הסייבר וה-AI (2-5-2024 6:00:36)

סם אלטמן , מנכ"ל OpenAI ואחד האנשים המדוברים והמרכזיים בעולם ההיי-טק בשנה וחצי האחרונות, משקיע בסטארט-אפ ישראלי בתחום הגנת הסייבר על בינה מלאכותית. המדובר ב אייפקס (Apex), שנחשפת היום (ה'), לאחר שסיימה גיוס סיד בסך של שבעה מיליון דולר, שאלטמן היה אחד המשקיעים בו. את הסבב הובילו הקרנות סקויה קפיטל , שהשקיעה ב-OpenAI ויצרה את החיבור בין אלטמן לאייפקס, ו אינדקס ונצ'רס , והשתתפו בו כמה אנג'לים, שהוא אחד מהם. יצוין שסקויה לא מרבה להשקיע בחברות ישראליות בשלב כה מוקדם.

אייפקס פיתחה פלטפורמת אבטחה שמאפשרת זיהוי בזמן אמת, חקירה ותגובה מהירה של מתקפות סייבר בעולם ה-AI. בכך היא מסייעת לארגונים להשתמש בטכנולוגיות החדשניות בצורה בטוחה. החברה הוקמה על ידי מתן דרמן , שמכהן כמנכ"ל שלה, ו תומר אבני , שמשמש סמנכ"ל המוצר. השניים הכירו כששירתו יחד ב-8200. אייפקס פועלת מזה 10 חודשים, מעסיקה כ-20 עובדים במשרדים בישראל ומתכננת להגדיל את מספר העובדים שלה לכ-30 עד לסוף השנה. על הלקוחות שלה נמנות חברות מוורטיקלים שונים, כולל חברות מרשימת פורצ'ן 500.

מייסדי אייפקס: מימין -
מתן דרמן, מנכ"ל החברה, ותומר אבני, סמנכ"ל המוצר שלה.

מייסדי אייפקס: מימין – מתן דרמן, מנכ"ל החברה, ותומר אבני, סמנכ"ל המוצר שלה. צילום: בן חכים

"המטרה: אימוץ מהיר ובטוח של AI בארגונים"

במסגרת תהליך הקמת אייפקס נפגשו המייסדים עם עשרות ארגונים, במטרה לדייק את הבעיה והצורך, כדי לתת להם מענה. הם גילו שארגונים נרתעים מאימוץ טכנולוגיות AI מתקדמות כדוגמת מודלי שפה גדולים (LLM) ואפליקציות המבוססות עליהם, ואף חוסמים את השימוש בהן מחשש לפגיעה ודליפה של מידע. כך הם הסיקו שההגנה על תשתיות הבינה המלאכותית ועל אופן השימוש בה בארגונים מהווה חסם לאימוץ הטכנולוגיה, והפתרון של הבעיה הזו הוא למעשה נדבך משמעותי בדרך לאימוץ מהפכת ה-AI על ידי ארגונים.

באמצעות פלטפורמת האבטחה של אייפקס, הארגון יכול לקבל ראייה רחבה על המתרחש בו בתחום ה-AI, לקבוע את אופני השימוש בטכנולוגיה, לאכוף פוליסות שימוש על פי תוכנית האבטחה שלו, לאתר פעולות חשודות שמבצעים משתמשים, לזהות מתקפות AI, וכן לחקור, לזהות ולהגיב לבעיות ואיומים בזמן אמת. הפלטפורמה פועלת בעזרת צ'ט מאובטח, שמחובר לכלל האפליקציות ושירותי הבינה המלאכותית שבהם אנשי הארגון משתמשים, כמו גם לאפליקציות שהוא מפתח וכוללות שימוש ב-AI.

דרמן אמר כי "אייפקס הוקמה במטרה לאפשר אימוץ מהיר ובטוח של טכנולוגיות בינה מלאכותית בארגונים, במהלך הקמת החברה קיימנו שיחות והתייעצויות עם עשרות מנהלים בארגונים שונים, במטרה לדייק את הצרכים שלהם, וגילינו הירתעות מאימוץ הטכנולוגיה הזו בשל חשש מקשת הסיכונים שמגיעים עם השימוש בה. אייפקס ממלאת תפקיד מפתח בסיוע לארגונים לאבטח מודלים ויישומים של בינה מלאכותית, ובמתן אפשרות להם למנף בבטחה את הכוח של ה-AI".

סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI ומשקיע באייפקס הישראלית.

הפוסט סם אלטמן משקיע בסטארט-אפ ישראלי בעולמות הסייבר וה-AI הופיע ראשון ב אנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


execution time : 0.425 sec
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.