נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  עמוד הבית >> מרכז הרססים >> אלה הגופים הממשלתיים שיטמיעו AI במסגרת תוכנית חדשה

מרכז הרססים

  ראשי  |  הזנה פשוטה  

link אנשים ומחשבים אנשים ומחשבים (14-5-2024 11:46:46)

feed אלה הגופים הממשלתיים שיטמיעו AI במסגרת תוכנית חדשה (1-5-2024 5:31:27)

תשעה גופים ממשלתיים עומדים להטמיע בקרוב פרויקטי בינה מלאכותית במסגרת פיילוט של תוכנית חדשה, שהסכום הכולל שלה הוא 45 מיליון שקלים. מדובר בחלק מתוכנית שמובילים משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה ומערך הדיגיטל הלאומי לקידום ה-AI במשרדי הממשלה, ושותפים לה 15 משרדים

תשעת הגופים נבחרו מתוך 21 משרדים ויחידות סמך של הממשלה, שהגישו 30 תוכניות עבודה. הגופים הזוכים יקבלו סיוע כספי וליווי מקצועי ממגוון מומחי AI ישראליים. בנוסף, הם יקבלו גישה למחקרים ולחוקרים מהארץ ומחו"ל, הדרכות והכשרות לדרגים השונים, ליווי אתי ורגולטורי למימוש אחראי של הפתרונות, ו-"סיוע בפיצוח המענה הנכון מבחינה טכנולוגית, עסקית ומקצועית", כך לשון ההודעה.

הגופים והפרויקטים הזוכים

משרד התחבורה – פרויקט לטובת התמודדות עם הגודש בכבישים. כיום, תהליך בחירת המיקומים לפרויקטים לשיפור זרימת תנועה לוקה בחסר. במשרד צופים כי הבינה המלאכותית תשפר את זרימת התנועה בטווחי זמן קצר, בינוני וארוך וברמה רשתית, ותביא לחיסכון תקציבי מוערך של כשישה מיליון שקלים בשנה.

רשות המיסים – בעולם הסחר הבינלאומי קיימת מערכת קודים מוסכמת לסיווג סחורות. לכל סוג סחורה יש "פרט מכס" (קוד) שמייצג אותה. במסגרת הפרויקט ייבנה מודל סיווג פרטי מכס מבוסס בינה מלאכותית, שיאפשר סיווג אוטומטי של פרט המכס המתאים לסחורה על בסיס פרטים בסיסיים אודותיה שמופעים על חשבונית הייבוא. ברשות המיסים צופים שהפרויקט יביא לחיסכון תקציבי מוערך של 15 מיליון שקלים בשנה, לשיפור מהירות הגעת הסחורה ולחיסכון בדמי אחסנה, אגרות וביורוקרטיה.

המרכז למיפוי ישראל – המרכז משקיע משאבים רבים בביצוע מיפוי שיטתי ומלא של מדינת ישראל, באמצעות מערכות מידע גיאוגרפי. הפרויקט יעסוק במיפוי ובמידול תלת ממדי אוטומטי של אובייקטים במרחב באמצעות ביג דאטה ובינה מלאכותית, ובכך הוא אמור להביא לשיפור איכות ועדכניות המידע המונגש לציבור הרחב, למשרדי הממשלה ולשלטון המקומי באמצעות שרת המפות הממשלתי. באמצעות הפרויקט, איסוף המידע עתיד להתקצר משלוש שנים לשנה וייגרם חיסכון תקציבי של כ-2.5 מיליון שקלים בשנה.

משרד המשפטים – הפרויקט ירתום את ה-AI למתן ציון סיכון וזיהוי דגלים אדומים לגבי פעילות עמותות. הוא ישמש את כלל משרדי הממשלה בעבודה עם המגזר השלישי וכ-"אבן בניין משמעותית", כהגדרת המשרד, ביכולת של רשויות הפיקוח במדינה לבצע פיקוח באמצעות בינה מלאכותית. על פי התחזית, הפרויקט יביא לניהול יעיל של משאבים, הפחתת נטל רגולטורי, איתור עמותות חשודות בהלבנת הון ומימון טרור, והשפעה כלכלית על כלל התנהלות המגזר השלישי, שמחזורה מוערך ב-100 מיליארד שקלים בשנה.

רשות ניירות ערך – הרשות תבצע פרויקט שישלב מודלים פיננסיים של למידת מכונה ועיבוד שפה טבעית, כדי לאפשר ניתוח ותובנות אפקטיביות מהנתונים הנצברים בה על ידי אוטומציה של תהליכי סיווג, חיפוש וניטור של מסמכים, דיווחים ופעילויות בשוק ההון. הפרויקט, צופים ברשות, יביא לחיסכון משמעותי במשאבים ושעות עבודה ולשיפור הספק האכיפה, ובכך ישפר את יכולתה להגן על ציבור המשקיעים ולהגביר את היציבות והאמון בשוק ההון.

המוסד לביטוח לאומי – הפרויקט יעסוק בייעול ובקיצור התהליכים והזמנים בוועדות הרפואיות של הביטוח הלאומי, באמצעות שילוב AI כמערכת תומכת החלטה בתהליכי עבודה שלו. חלק מהעבודה הידנית תוחלף בפתרונות OCR ו-AI. ההערכה היא שהפרויקט יביא לקיצור משמעותי של משך הזמן שבין הגשת התביעה לקבלת ההחלטה, למיצוי זכויות, לשיפור איכות קבלת ההחלטות ולחיסכון תקציבי של כשני מיליון שקלים בשנה.

בינה מלאכותית - גם בממשלה.

בינה מלאכותית – גם בממשלה. צילום: Shutterstock

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה – הפרויקט יעסוק במיקסום פוטנציאל השימוש בנתוני הלמ"ס לטובת קבלת החלטות מבוססות נתונים אמינים ומדויקים, הרחבת מאגרי המידע הזמינים והגדלת מגוון המשתמשים, תוך שיפור הזמינות, דיוק גבוה יותר של התוצאות וחוויית משתמש נוחה. במסגרת הפרויקט יפותחו מנוע חיפוש מבוסס AI, רכיב צ'ט לניהול שיחה בשפה חופשית ואינטגרציה עם מאגרי המידע של הלמ"ס.

משרד העבודה – הקמת פלטפורמה חדשנית וידידותית למשתמש, מבוססת בינה מלאכותית, שתספק מידע ותמיכה אישית בנושא זכויות עובדים ומעסיקים, תוך התאמה לצרכים ולנסיבות האישיות. התחזית: הפרויקט יביא לקיצור משך ההמתנה לקבלת מענה במוקד או מול האגף, הנגשת הידע, הרחבת יכולת האכיפה, ויצירת סביבת עבודה הוגנת יותר עבור העובדים והמעסיקים.

נציבות שירות המדינה – הפרויקט יעסוק בניהול הידע של ההון האנושי באמצעות מערכת GenAI שתספק תשובות לשאלות בנושא במהירות ובאמינות גבוהה, ועם הפניה למקורות שמהם נלקח המידע. מדובר במערכת מומחה שהמשתמשים בה יהיו מקצועני הון אנושי ביחידות השטח של שירות המדינה. אלה ישתמשו בה כמערכת תומכת לצורך מתן מידע וקבלת החלטות בתחומי אחריותם.

"מהפכת הבינה המלאכותית לא תדלג על אף אזרח"

שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, גילה גמליאל , אמרה כי "מהפכת הבינה המלאכותית לא תדלג על אף אזרח, ונפעל כדי שכל אזרח במדינת ישראל יוכל ליהנות מהתקדמות זו. הבינה המלאכותית היא טכנולוגיה מהפכנית, בעלת פוטנציאל לשפר באופן משמעותי את השירותים הממשלתיים לאזרחי ישראל. משרדי מוביל את הטמעת הבינה המלאכותית במשרדי הממשלה, במטרה לייעל תהליכים, לשפר שירותים ולחסוך משאבים יקרים. תשעת הפרויקטים שנבחרו הם רק ההתחלה, ונקדם את השימוש בבינה המלאכותית בתחומים נוספים".

מנכ"ל המשרד, גדי אריאלי , ציין כי "תחום הבינה המלאכותית מתפתח במהירות שיא ומייצר הזדמנויות חסרות תקדים לחברה ולכלכלה. תשעת המשרדים יטמיעו AI בפעם הראשונה, ויאפשרו שיפור בפעילות המשרדים והממשלה כולה. עוד השנה אנחנו מתכננים לצאת בקול קורא נוסף להטמעת בינה מלאכותית במשרדי הממשלה".

ראשת מערך הדיגיטל הלאומי, שירה לב עמי , הוסיפה ש-"הקול הקורא לבינה מלאכותית יצא לפועל בזכות שיתוף פעולה בין כמה משרדים ממשלתיים. השימוש בכלים דיגיטליים, ובבינה מלאכותית בפרט, מהווה מכפיל כוח, שמייעל את התהליכים הממשלתיים ובסופו של דבר מייצר יותר ערך עבור האזרח. עם סיום הפרויקטים, מערך הדיגיטל הלאומי ינגיש את התוצרים לשימוש חוזר בכלל משרדי הממשלה".

שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, גילה גמליאל.

הפוסט אלה הגופים הממשלתיים שיטמיעו AI במסגרת תוכנית חדשה הופיע ראשון ב אנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


execution time : 0.489 sec
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.