נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  עמוד הבית >> מרכז הרססים >> סיכון ותגמול: מדוע המגזר הציבורי מתאהב בריבוי עננים היברידי?

מרכז הרססים

  ראשי  |  הזנה פשוטה  

link אנשים ומחשבים אנשים ומחשבים (27-5-2024 20:39:10)

feed סיכון ותגמול: מדוע המגזר הציבורי מתאהב בריבוי עננים היברידי? (30-4-2024 1:38:21)

בימים אלו בהם פרויקט הענן הממשלתי 'נימבוס' מתקדם עוד שלב בדרך להפוך את עבודת משרדי הממשלה למהירה, פשוטה, דיגיטלית ומאובטחת יותר, התפרסם דו"ח של גרטנר החושף כי ממשלות ברחבי העולם הגדילו את הוצאות ה-IT שלהן בשנה החולפת ב-7.6%.

זה אולי לא נראה הרבה, אבל אחוז זה שווה לכמעט 590 מיליארד דולר – סכום משמעותי, כאשר מביאים בחשבון מציאות של כלכלות תנודתיות והידוק חגורה, אשר נועד להמשיך להעניק את השירות עליו הן אמונות לאזרחיהן.

הדו"ח מעיד כי על אף שבאופן מסורתי המגזר הציבורי נוהג בעצלתיים בכל הנוגע לתחום ה-IT, אנחנו עדים לשינוי במגמה זו.

לאורו של פרויקט הענן הממשלתי 'נימבוס', מגלים משרדי ממשלה רבים עניין באימוץ הענן על יתרונותיו, אך בהיותם גופים הנדרשים ליעילות, אבטחת מידע והגנת הפרטיות, הם חייבים להקפיד על ניהול יעיל של כל התשתיות והיישומים בענן, בעיקר כאשר מדובר בעבודה עם מספר עננים

במציאות כיום ארגונים רבים מבססים את פעילותם על טכנולוגיה מסורתית, המצריכה מודרניזציה כדי לפעול ביעילות בעולם דיגיטלי ממוקד נתונים. נתונים הם נכס אסטרטגי עבור כל ארגון, והצורך לשמור עליהם מעודכנים, מאובטחים וזמינים – תוך עמידה בדרישות ה-GDPR ודרישות פרטיות אחרות – הינו יקר ערך.

צרכי ניהול הנתונים של ארגונים הפכו מגוונים ומורכבים יותר ולכן – דורשים גישה חכמה. נוסף על כך, תהליך המודרניזציה מחזק משמעותית את חשיבות תחום ריבונות הנתונים ואבטחת סייבר בארגונים השונים, זאת כמובן תוך חיסכון בעלויות התפעול והרכש.

לאורו של פרויקט הענן הממשלתי 'נימבוס', מגלים משרדי ממשלה רבים עניין באימוץ הענן על יתרונותיו, אך בהיותם גופים הנדרשים ליעילות, אבטחת מידע והגנת הפרטיות, הם חייבים להקפיד על ניהול יעיל של כל התשתיות והיישומים בענן, בעיקר כאשר מדובר בעבודה עם מספר עננים.

ממשלות ברחבי העולם הגדילו את הוצאות ה-IT שלהן בשנה החולפת.

ממשלות ברחבי העולם הגדילו את הוצאות ה-IT שלהן בשנה החולפת. צילום: דו"ח גרטנר.

השקעה בטכנולוגיות ריבוי עננים היברידיים

כחלק מדו"ח ECI (ר"ת Enterprise Cloud Index), שעורכת מדי שנה נוטניקס (Nutanix), נבחנה ההשפעה של ריבוי עננים היברידי על ארגונים במגזר הציבורי ברחבי העולם.

מטרת המחקר הייתה להדגיש את תוכניות הענן במגזר הציבורי-ממשלתי, סדרי העדיפויות, האתגרים והחוויות של אנשי ה-IT במגזר הציבורי ברחבי העולם, ומה השפעת כל אלו, בהשוואה לתעשייה.

על פי הדו"ח, בשלוש השנים הבאות, ארגונים במגזר הציבורי ישקיעו בטכנולוגיית ריבוי עננים היברידיים. אחוז הארגונים במגזר הציבורי שהטמיעו כיום ריבוי עננים היברידי עומד על 8%, זאת בהשוואה למגזר התעשייתי הפרטי שעומד על 12%. אולם קרוב לשלושה רבעים מהמשיבים במגזר הציבורי (73%) ובתעשייה (74%) מתכננים להפעיל סביבות IT מרובות עננים עד 2026.

חדירת ריבוי עננים היברידיים צפויה להגיע ל-39% עד 2026, כאשר 11% יהיו אך ורק בעננים ציבוריים. השימוש הבלעדי בשירותי תשתית IT מתארחים יגדל לחדירה של 14%. המשיבים במגזר הציבורי צופים כי השימוש שלהם בכל המודלים האחרים של תפעול מערך ה-IT ירד בתקופה זו.

תספק הזדמנות למגזר הציבורי להשיל
טכנולוגיות מיושנות ולאמץ יכולות מתקדמות. תשתית היברידית מרובת עננים.

תספק הזדמנות למגזר הציבורי להשיל טכנולוגיות מיושנות ולאמץ יכולות מתקדמות. תשתית היברידית מרובת עננים. צילום: אילוסטרציה. Shutterstock

חששות מסיכוני סייבר וריבונות נתונים

החששות העיקריים בקרב ארגונים מכל מגזרי המשק נוגעים לתחום אבטחת סייבר וריבונות הנתונים. תקנות כגון GDPR מאלצות ארגונים מכלל המגזרים להיות יותר אחראים על שמירת פרטיות הנתונים ולנהלם בבטחה.

מחקרים מעידים כי ריבוי התקיפות על תשתיות של ארגונים ציבוריים הוא המניע המרכזי לאסטרטגיות ממשלתיות הדוחפות לאימוץ תשתיות מרובות עננים. מודרניזציה נמצאת בלב אסטרטגיות אלה, עם היכולת להריץ יישומים ארגוניים מודרניים הממנפים טכנולוגיות בינה מלאכותית, לימוד מכונה ואוטומציה, אשר מגבילים את הסיכון לטעויות אנוש ומגבירים את שקיפות הנתונים וההגנה עליהם.

כפי שגרטנר קובעת בדו"ח שלה: החלפת יישומים מדור קודם היא מניע מרכזי לתהליכי שינוי במגזר הציבורי, כאשר 57% מהמנמ"רים הממשלתיים, למשל, הגדילו את המימון למודרניזציה של יישומים השנה (עלייה מ-43% ב-2022).

תגמול הנראות

עם זאת, המעבר לריבוי עננים היברידי אינו תרופת פלא עבור המגזר הציבורי. יש בהחלט אתגרים, במיוחד סביב המורכבות שבמהלך זה. רוב המשיבים לסקר (94%) הסכימו כי פלטפורמה אחת לניהול התשתיות הפרטיות והציבוריות המגוונות שלהם – תהיה אידיאלית. מכאן שרוב המשיבים ציינו סוגיות ניהול, אבטחה, גיבוי ואחסון הממוקדות בנתונים, כהיבטים המאתגרים ביותר בניהול סביבות IT היברידיות צומחות, המשתרעות בדאטה סנטרים ובעננים.

בדו"ח ה-ECI עולה עוד כי ניתוח נתונים ותזמור (Orchestration) מהווים אתגר מרכזי בניהול תשתיות מעורבות (44%), ולאחריהם התאוששות מאסון (43%) ועלויות אחסון נתונים (42%). בעוד ש-93% מהמשיבים מהמגזר הציבורי מסכימים כי התמודדות עם אתגרי הניהול חוצי העננים שלהם דורשת נראות לגבי המיקום שבו כל הנתונים שוכנים בתשתית ה-IT המורחבת. הרבה פחות (36%) דווחו שיש להם נראות שכזו כיום.

ממצאי הנראות מצביעים על "פער יכולות" המשקף מקום לשיפור בזמינות של כלים משולבים עבור פעולות IT היברידיות, מכיוון שמנהלי ה-IT אינם יכולים לנהל, לאבטח, לסנכרן או לנתח את מה שהם לא יכולים לראות. ההזדמנות הברורה כאן היא לפיקוח יחיד על התשתית, המאפשר נראות של נתונים ועומד בבסיס אחריות ותאימות.

בסיכומו של דבר, המגזר הציבורי שם בראש סדר העדיפויות הגנה על נתונים ואבטחה, תוך התמקדות בצורך בנראות נתונים מוגברת ובמודרניזציה וזריזות של פלטפורמה. שלוש השנים הבאות יתבררו כזמן מבחן למודרניזציה של המגזר הציבורי, הזדמנות להשיל אחת ולתמיד טכנולוגיות מיושנות ולאמץ יכולות מתקדמות באמצעות תשתית היברידית מרובת עננים.

הכותב הוא מנהל מכירות מגזר ציבורי בנוטניקס

טל דורון, מנהל מכירות מגזר ציבורי בנוטניקס.

הפוסט סיכון ותגמול: מדוע המגזר הציבורי מתאהב בריבוי עננים היברידי? הופיע ראשון ב אנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


execution time : 0.352 sec
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.