נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  מתי סוגרים את הפוזיציה? ארבעת סימני המכירה שכדאי להכיר
19/9/2023 2:32


הטענה העיקרית שכל כל מי שחטף אי פעם בראש, כולל עבדכם הנאמן בצעירותו, היא שלא היו סימנים. לא ראיתי את זה בא. אגב זה גם טיעון של נהגים דפוקים שנכנסו בך מאחורה או זה שפנה שמאלה והסתכל ימינה. זה טיעון של כל אחד שנכנס למקום כלשהו בלי הכנה מראש. אבל יש סימנים. תמיד יש. פשוט צריך לדעת על מה להסתכל.


אז לאור הטור החדש שלי כאן החלטתי להביא לכם את ארבעת סימני המכירה שאני מלמד מזה שנים בקורסים שלי. הם מכסים את כל מצבי השוק האפשריים. הם לא מושלמים ולא חפים מאיתותי שווא. אבל אם תשתמשו בהם ככתבם וכלשונם, המפולת האחרונה הייתה באמת האחרונה שתחוו.


טרם שימוש בהם עליכם לקבוע את ממד הזמן שבו אתם סוחרים ובממד זמן זה לעשות שימוש בסימנים


הרצף העולה


אחד מאבני הפינה להבנת כיוונו של שוק או מניה ולקבלת החלטה נבונה לביצוע עסקה הן לקנייה והן למכירה מתבססת על "עיקרון הרצף". מגמות עלייה או ירידה מורכבות מרצפים עולים ויורדים שההבחנה ביניהם והבנתם קריטית לקבלת החלטה.


שבירת רצף עולה


ברצף עולה, שער סגירה של כל נר נתון יהיה גבוה מהשער הנמוך של הנר שקדם לו כאשר ההתייחסות תהיה תמיד לנר הגבוה ביותר של הרצף.


ספירת הנרות ברצף העולה מתחילה מנהר הנמוך ביותר ברצף כפי שאפשר לראות בגרף.


אז מתי סוגרים את הפוזיציה?


שבירת רצף עולה מתקיימת כאשר שער סגירה של נר נתון נמוך מהשער הנמוך של הנר הגבוה ביותר ברצף העולה.


שבירה של רצף עולה היא סימן לחיסול פוזיציית לונג. משמעותה עלייה דרמטית ברמת הסיכון. עלייה בסבירות לתיקון טכני משמעותי ואף להיפוך מגמה. יש לשים לב לשבירת הרצף העולה טרם המפולות של השנים האחרונים ולמעשה בכל התיקונים הטכניים שהתרחשו עד היום.


סגירה מתחת לממוצע נע 5


כגיבוי למצב בו הרצף העולה אינו נשבר אך השוק רושם ירידות נעשה שימוש בממוצע נע 5. כאשר שער הנעילה נמוך מהממוצע הנע יש לחסל את העסקה.


נר אדום שכולו מעל לרצועת בולינגר העליונה


כל חריגה מרצועת בולינגר העליונה מעלה את הסבירות למפנה מטה. על אחת כמה וכמה כאשר מתקיים נר אדום שכולו מעל לרצועה העליונה.


נר של מוכרים שכולו מעל לרצועת בולינגר העליונה


נר של מוכרים הוא נר עם גוף קטן הממוקם בחלקו התחתון של הנר. הצללית העליונה ארוכה לפחות פי שניים מהגוף. צבעו של הגוף אינו חשוב. הופעתו מעל רצועת בולינגר העליונה מבססת את איתות המכירה הרביעי.








האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.