נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  "הרב-זירתיות מחייבת ICT שיספק יותר דיוק, עוצמה וגמישות"
28/6/2023 5:03

"אנו חוגגים שני עשורים להקמת אגף התקשוב. האגף נבנה על בסיס מורשת מפוארת ורבת שנים. כיום אנו ממשיכים את המהפכה הדיגיטלית בצבא. השינוי הוא בכך שצה"ל פועל כיום במצב רב-זירתי, כאשר בצפון הוא מול חיזבאללה, בדרום מול עזה, ובמרכז הוא נדרש לייצוב המערכת הפלסטינית. במצב של זירה מתפתחת, ה-ICT הצה"לי נדרש לספק – ומספק – לצבא יותר יכולות דיוק, יותר עוצמה ויותר גמישות", כך אמר תת-אלוף יוסי כראדי, קצין קשר ותקשוב כראשי.


תא"ל כראדי דיבר בפתח כנס התקשוב הביטחוני ITforIDF. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ד') באולם אירועים לאגו בראשון לציון. את הכנס הנחה סא"ל (מיל') אודי קאוף, יו"ר ועדת התכנים של הכנס, והוא התקיים בהשתתפות מאות לקוחות מהמגזר הביטחוני.


"אתגרים נוספים הניצבים בפני צה"ל", אמר קשר"ר, "הם השקעה באיכות כמפתח לביזור העוצמה, והצורך בשרידות ועמידות גבוהות".



צילום ועריכת ודיאו: ליטל רובינשטיין


"בחלוף השנים", אמר כראדי, "הכל השתנה, חוץ מאנשים. אנשים טובים זה הדבר הראשון בחשיבותו. האתגר שלנו הוא לבצע התאמות לחברה הישראלית שהשתנתה. למעבר של בסיסי צה"ל דרומה יש היבטים בעולם משאבי האנוש והצבנו אותם בראש סדר העדיפות".


"אנו נדרשים לפעול במקביל", אמר קשר"ר, "לענות לצורכי התפתחות צה"ל בדיגיטל, לצד ההתפתחויות של הצבא, האויב והמערכה. אנו מצויים בשלוש נקודות מפנה. נקודת המפנה הראשונה היא התפתחות האויב. בעבר, יכולותיו בסייבר ובספקטרום היו מועטות עד לא קיימות, אולם בעשור האחרון הוא נמצא בשדות פעילות אלה, ומתפתח. לכן, נדרשנו לחשוב – במסגרת ההתפתחות הטכנולוגית שלנו – גם על האויב".


"נקודת המפנה השנייה", המשיך כראדי ואמר, "היא ההתפתחות של תפישת ההפעלה של צה"ל. זו הפעלה רב-ממדית, המחברת את כולם עם עושר מידע – אבל יוצרת תלות מוחלטת בדיגיטל, ודורשת קישוריות רציפה וחסינה. מצב זה מחייבנו להיות טובים יותר. נקודת המפנה השלישית היא הבינה המלאכותית היוצרת, כשכל ילד מדבר על GPT. התחום מתפתח במהירות בעולם האזרחי ועלינו להביא משם את כלל היכולות לצבא".


הספינה שהיא צה"ל – משתנה אבל לא בין ליל


קשר"ר ציין שמונה שדות פעילות, בהם אגף התקשוב וההגנה בסייבר פועל: "ניידות – עלינו להגיע לקצה בכל מתאר לחימה, עם יכולת מוגנת, עשירה, מתעדכנת ומותאמת לצורך המבצעי; עלינו לספק לצה"ל יכולות תקשורת לוויינית בכל השכבות, כדי שזו תהפוך למרכזית ביכולת לאפשר תמרון. אנו עמלים לייצר יכולת חסינה זו; אחיזה במרחב הדיגיטלי – אנו רוצים וחייבים לייצר מערכות ניטור ובקרה, בשילוב יכולות בינה מלאכותית. השימוש במידע מאפשר למפקדים לייצר תמונה של כשירות המערכות; לוחמת ספקטרום – עלינו לשלוט במרחב זה. תפישת התמרון של צה"ל השתנתה וכוללת כיום גם אחיזה ושליטה במרחב זה; הגנה בסייבר – תוך התמודדות עם אויב משתנה, עוצמתי ומעצמתי; מעבר לענן – אנו מאפשרים יכולות מחוץ לאותה סביבה מבודלת. היציאה לענן היא אתגר אדיר, וכרוכה בשינוי מהעבודה בעבר, שהתאפיינה ב'עמודים' ו'איים' נפרדים, לעבר המצב החדש, של יצירת מרחבי פעולה משותפים, כשהענן הוא הבסיס, עם עושר שירותים מתקדמים; מיצוי והטמעה – אנו רוצים למצות יותר יכולות מהמערכות שאותן אנו מביאים לצה"ל; עולם המידע – עלינו ליישר קו עם היכולות האזרחיות שם. הריצה בתחום היא בקצב מטורף".


"שינויים לא קורים בן לילה: צה"ל נדמה לספינה ענקית, ולא ניתן להסיטה מהמסלול בתוך רגע", סיכם תת-אלוף כראדי. "פעילות ה-ICT בצבא נדמית לחמש הטבעות האולימפיות, השלובות זו בזו: תקשוב, לומ"ר – לוחמה מבוססת רשת, מידע, ספקטרום וסייבר".


תת-אלוף יוסי כראדי, קצין קשר ותקשוב כראשי.https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2023/06/תמונה-e1687950634905-300x156.jpg 300w, https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2023/06/תמונה-e1687950634905-768x396.jpg 768w, https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2023/06/תמונה-e1687950634905-290x150.jpg 290w" sizes="(max-width: 806px) 100vw, 806px" />


הפוסט "הרב-זירתיות מחייבת ICT שיספק יותר דיוק, עוצמה וגמישות" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.