שוב ארוחת צהריים ושוב צריך להכין למשפחה ולילדים ארוחה טעימה שתגרום להם לאכול ולשבוע. כולם אוהבים גיוון באוכל, אבל אפשר גם להכניס טוויסט רציני בארוחה ולשחק אותה עם תוספת ייחודית שתהפוך את הארוחה כולה למעדן, כיצד? הכנו לכם כמה טיפים מעולים וגם כמה מתכונים.
הזמן שלנו חשוב לנו, מהסיבה הזו בעיקר אנשים רבים לא מבשלים במהלך השבוע וזו טעות. אכילת מזונות מוכנים מראש ומעובדים במהלך השבוע אינה בריאה, לכן מומלץ לסגל שגרה מהירה ונוחה לעבודה במטבח גם במהלך השבוע.
כדאי להפשיר בשר ועוף מראש, אך לא מראש מידי. חשבו כבר בערב על ארוחת המחר ונסו לראות כיצד אתם יכולים לקדם כמה שלבים את הארוחה כבר בבוקר המוקדם. למשל, ניתן לחתוך ירקות ועשבי תיבול שונים ולהכניס אותם לקופסאות במקרר. ניתן להכין מראש שניצלים ולשים במקרר לקראת טיגון, להכין תערובות של קציצות מראש ורטבים וכו'. בסופו של דבר, ככל שתקדימו להכין מוצרים שונים, כך פעולת הבישול עצמה תהיה קצרה וקלה יותר.
עבור תוספות יש לנו שני מתכונים לארוחת צהריים שאתם פשוט חייבים להכיר. המתכון הראשון הוא של פירה חלבי ועשיר, הוא מצריך מכם חצי קילו תפוח אדמה קלוף וחתוך גס, 100 מ"ל שמנת מתוקה, 70 גרם חמאה, 3 שיני שום אותן יש למעוך ומלח.
את תפוח האדמה ושיני השום יש לבשל במים עד שהם מתרככים לגמרי, מסננים אותם מהמים, מחממים תנור ל-180 מעלות ומייבשים אותם בתנור במשך 10 דקות. כשהם עוד חמים מועכים אותם ומוסיפים את השמנת והחמאה לסירוגין עד לקבלת המרקם הרצוי.
המתכון השני הוא של תפוחי אדמה מוקרמים עם פטריות שי-מג'י וגבינת קשקבל. עבור התוספת המצוינת הזו נצטרך 4 תפוחי אדמה גדולים, 2 כוסות מלח גס, 25 גרם חמאה, כף שמן זית, בצל קטן וחמישה גבעולי טימין, 2 שיני שום, מלח, פלפל, 150 גרם גבינת קשקבל או צ'דר, רבע כפית אגוז מוסקט טחון ועירית קצוצה.
נחמם תנור ל-200 מעלות, נניח את תפוחי האדמה עם הקליפה ונפזר את המלח באחידות, נאפה אותם שעה עד שיהיו רכים בנעיצת סכין, נמעך למחית חלקה, נוסיף שליש מכמות הגבינה, נתבל במלח, פלפל ואגוז מוסקט, נכין מלית פטריות עם חומרי הפטריות בהקפצה המחבת, מוסיפים את הרוטב לפירה ומסדרים את תפוחי האדמה בתבנית ומכניסים לתנור על 250 מעלות עם גבינה מלמעלה, בסיום מגישים עם מעט מלח גס ועירית.
כשרוצים ליצור בארוחה שילוב מנצח, רצוי תמיד לבחור במנת חלבון של בשר או עוף, תוספת עם פחמימות וירק. השילוב בין שלושת המרכיבים הללו יוצר ארוחה קלה ומזינה הכוללת את כל הצרכים התזונתיים שלנו. רצוי לכלול פחמימות מורכבות, להיזהר עם הרטבים בסלטים כדי לא ליצור ארוחה עתירת כקלוריות ולבחור בבשרים מזינים ועשירים.
אם אתם מחפשים אחר מתכונים שיתאימו לכל בני המשפחה, יש לנו שתי הצעות מעולות עבורכם:
עבור המנה הזו נצטרך עוף, טימין, תבלינים, שמן זית, בצלצלי שאלוט, שיני שום ופטריות מכל הסוגים. נמליח את העוף, נטגן אותו במחבת בצריבה, נוסיף אותו לסיר עם כל חומרי הגלם האחרים ונצלה אותו עד להשחמה.
כאן נצטרך בשר בקר טחון, בצל, שיני שום, פטרוזיליה, כוסברה, ביצים, חלה ותבלינים. הרוטב יכיל רכיבים טעימים במיוחד הכוללים פטריות, שום, כרישה, סלרי ושורשי ארטישוק ירושלמי. נחמם תנור ל-180 מעלות, נאפה את הארטישוק עד שיתרכך, נשרה את הפטריות המיובשות, נכין את הקציצות ובסיר שטוח נטגן את הבצל עם הירקות ונוסיף לסיום את הפטריות ואז את הקציצות ונבשל על אש בינונית, בתיאבון!
הפוסט טיפים מפנקים ומעוררי תיאבון למתכונים לארוחת צהריים הופיע לראשונה ב-מקומונט חיפה - קול חיפה חדשות מקומיות של חיפה.