נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  רייקי טיבטי – יש חיה כזו?
7/5/2020 10:38












הסברה הרווחת היום היא שמקורה של שיטת הרייקי הוא בטיבט לפני אלפי שנים ומציגים את מיקאו אוסואי כמגלה הרייקי בעת החדשה. במאמר זה אנסה לברר אם אכן נכון הדבר, ואם לאו, מהיכן הגיעה סברה זו.

משיחותי עם מורים רבים לרייקי שמעתי על כך שמידע על רייקי נמצא בכתבים טיבטים עתיקים ואפילו שהמילה רייקי נמצאה חקוקה על גבו של צב בטיבט. כל המורים, ללא יוצא מן הכלל, לא יכולים לאמת את קיום הכתבים העתיקים או את מקורו של הסיפור על הצב.

אני משער שאם אכן היו כתבים אלו קיימים, מישהו כבר היה חושף את מקורם ואולי אפילו חלק מתוכנם. כך גם לגבי מיתוס הצב.







ארתור רוברטסוןהאמת היא שרוב הקשר לטיבט מגיע מאיש בשם ד"ר ארתור ל. רוברטסון, (19xx-2001) אשר למד רייקי לראשונה בשנת 1975 עם וירג'יניה סַמְדַהל, אחת מתלמידות המאסטר של טקאטה. בתחילת שנת 1984 הוזמן על ידי איריס אישיקוּרוֹ על מנת לעבוד יחד על בעיה טיפולית כלשהי. איריס היא המאסטר העשירי שחנכה טקאטה. הם עבדו ביחד כשנתיים אשר במהלכם חנכה איריס את ארתור לדרגת המאסטר.1

על פי דברים שסיפר ארתור, כאשר הוא הגיע אל איריס בקליפורניה הוא הביא עמו שלושה סמלי אנטהקראנה גדולים. כאשר ראתה איריס את הסמל היא התרגשה באיפוק והסבירה לארתור שזה מה שהיה מונח על שולחנה של טקאטה.2 חשוב לציין שאף אחד מהמאסטרים האחרים שחנכה טקאטה לא הכיר את הסמל והמקור היחיד למידע זה הגיע מפיו של ארתור רוברטסון עצמו.







מאוחר יותר פיתח ארתור רוברטסון את מערכת רָאקוּ קֶיי רייקי (Raku Kei Reiki) – שם שמשמעו "דרכו של דרקון האש".

מערכת זו כללה בין השאר שימוש בלוחיות תדר המאסטר של ראלף ג'נסן (Ralf Jensen) עליהן הופיעו סמלי האנטהקראנה, את התרגילים הטיבטיים הקשורים לנקודת ההוי-יין (Hui Yin), נשימת דרקון האש (הידועה בשם הנשימה הסגולה), הסמלים הטיבטיים (ראקו, דומו, ונחש האש), טקס המים (O Sui Ching) ואת השימוש של איריס אישיקורו בסמל האור הלבן (שמקורו בדת הג'והריי3 – Johrei). כמו כן הוסיף רוברטסון לשיטה שלוש תנוחות ידיים אותן כינה בשם מודרות קאנג'י (מודרה היא מחווה אנרגטי על ידי שילוב כפות הידיים בצורה מיוחדת).

שיטה זו השפיעה ביותר והביאה מאוחר יותר לפיתוח שיטות המוכרות כיום כרייקי אוסואי/טיבטי, וארג'ה רייקי (Varja Reiki), כמו גם קרונה רייקי® וטרה-מאי רייקי®.







קטלין אן מילנרקטלין אן מילנר למדה את השיטה המקורית של ראקו קיי רייקי. היא לקחה את השיטה, שינתה את תהליך הכוונון, גרעה חלקים והוסיפה מספר סמלים. את התוצאה היא לימדה כרייקי רגיל, מה שגרם לבלבול בקרב מתרגלי רייקי. כיום מלמדת קתלין את שיטות הטרה-מאי רייקי והטרה-מאי סייקם.4

מקור אחר לסברה כי מקורו של הרייקי בטיבט הוא אדם בשם ד"ר ראלף וייט (Ralf White). ראלף פיתח את השיטה שנקראת "רייקי טיבטי" אשר כוללת גרסת היסטוריה מקורית. ראלף טוען כי למד רייקי בטיבט מאדם בשם צ'ן לי (Tschen Li). עוד טוען ראלף כי אוסואי למד רייקי מאותו אדם אך בעוד אוסואי למד במשך שלושה חודשים בלבד, ראלף טוען שלמד אתו בטיבט במשך 32 שנים. עוד נאמר על ד"ר ראלף וייט שהוא אמור להיות כבן 90 (נכון לפברואר 2005).5 הסיפור עצמו פורסם לאחר שארתור רוברטסון פיתח את שיטתו וכנראה ניסה לרכב על גל ההצלחה לה זכה רוברטסון. כמובן שאין כל סימוכין לסיפור זה בשום מקום אחר.







ויליאם לי ראנד

ויליאם ראנד, אשר פיתח את הזרם האוסואי/טיבטי, הציג עד שנת 2001 רק את השושלת שלו אשר כללה את פיליס פורומוטו. בשנה זו פרסם ויליאם את השושלת שלו אשר כללה את ארתור רוברטסון.6 ויליאם ראנד לימד את הידע הטיבטי בסדנאות עוד לפני כן, מה שהביא לבלבול. כל התלמידים של ויליאם ראנד עד שנת 2001 קיבלו רק את השושלת שעברה דרך פיליס פורומוטו ולכן הבינו שהידע הטיבטי מקורו בשושלת של טקאטה, וכך לימדו הלאה. פופולריותו של הזרם האוסואי/טיבטי הביאה לכך שרבים טועים לחשוב שמקורו של הרייקי הוא מטיבט. חשוב לציין שמרבית המרכיבים ששאב ויליאם ראנד משיטתו של ארתור רוברטסון באים לידי ביטוי בלימודי שלב המאסטר.







דיאן שטייןהמקור העיקרי לטעות היה בעקבות הצלחתו של סיפרה השנוי במחלוקת של דיאן שטיין – מהות הרייקי (Essential Reiki). בספר זה ניסתה דיאן שטיין לא רק למזג את הרייקי עם טנטרה טיבטית אלא גם עם רעיון ה"אלה" (Goddess) שמגיע מהפגאניזם.7 לא אלאה אתכם בחוסר הדיוקים המופיעים בספר בעקבות דעותיה ואורח חייה של המחברת.

חשוב לציין שהגב' טקאטה מעולם לא הזכירה את טיבט בסיפורה על ההיסטוריה של הרייקי.







לסיכום, יכול בהחלט להיות שבמהלך ההיסטוריה נעשה שימוש באנרגיה זו למטרת ריפוי, הן בטיבט והן במקומות אחרים, אך השיטה שנקראת 'רייקי' מקורה באוסואי. הוא זה אשר זיהה את האנרגיה ופיתח את השיטה לעבודה אתה, הן לצורכי ריפוי והן לצורכי התפתחות רוחנית אישית.














הפוסט רייקי טיבטי – יש חיה כזו? הופיע ראשון במעיין האור






האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.