נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  Code4Ukraine: פותחה פלטפורמה טכנולוגית למניעת ניצול פליטות אוקראיניות
7/4/2022 3:27

70 אנשי היי-טק ישראלים השתתפו בארוע ההזנקה של פרויקט Code4Ukraine, לפיתוח בהתנדבות של טכנולוגיות שיסייעו לקליטה וטיפול בפליטים מאוקראינה.


הפרויקט הוא יוזמה של אליה ליבשיץ, מנהל קבוצה בחברת ההיי-טק הישראלית גסטי (Guesty) – שמעסיקה 50 אנשי פיתוח באוקראינה – אשר החליט לרתום את אנשי גסטי ומפתחים מחברות אחרות כדי להעמיד את כשרונם ויכולותיהם על מנת להקל על הפליטים האוקראינים בעת הזו. בפרויקט משתתפים מפתחים מהארץ, ישראלים מברלין ואנשי היי-טק אוקראינים, שהם כיום פליטים.


משתתפי הפרויקט התחלקו לקבוצות עבודה והציגו את הפיתוחים עליהם הם עובדים. במקום הראשון זכתה קבוצת Friends In Israel, שמפתחת אפליקציה לחיבור בין עולים חדשים לבין משפחות של ישראלים על מנת להקל עליהם את ההשתלבות בחברה הישראלית. האפליקציה תקל בין השאר על שילוב ילדי פליטים במוסדות חינוך מתאימים בישראל.


את המקום השני קיבלה קבוצה שמובילה אליסה ויסוקי, אשת היי-טק שעזבה כעת את אוקראינה ומקימה את פלטפורמת SAFEWAY, שתחבר בין מתנדבים מכל העולם לבין נשים אוקראיניות, במטרה לקשר אותן לארגונים חברתיים במקומות שהן נוסעות אליהם. הפלטפורמה תאפשר שיח דו-צדדי ומטרתה יצירת סביבה בטוחה לנשים ומניעת מצבים של ניצול נשים.


פיתוחים נוספים להקלה במאבק עבור פליטי אוקראינה


פיתוחים נוספים המשתתפים בפרויקט נועדו להקלה נפשית על פליטים שנמצאים במצבי חרדה, מציאת מגורים, עזרה בשינוע ציוד, מתן תרומות לאוקראינים, תוכנה לאיתור עמותות מסייעות והנגשת מידע לפליטים לצורך מיצוי זכויותיהם.


עמיעד סוטו, מנכ"ל גסטי: "אנחנו גאים ביוזמה של אליה, ובהתגייסות הרחבה של המפתחים למצוא פתרונות לעזרה לאוקראינים בתקופה הקשה הזו. כחברה שחלק מרכזי ממערך הפיתוח שלה ממוקם באוקראינה, נרתמנו לסיוע לעובדינו כבר מהרגע הראשון. אנחנו שמחים להרחיב כעת את אפשרויות הסיוע למיליוני פליטים שמפוזרים כעת ברחבי העולם".


למיזם חברו חברת ההיי-טק קלטורה, סיילספורס, סיד ישראל – האגודה לפיתוח בינלאומי והמועצה הישראלית להתנדבות.


לדברי זהר בבין, EVP Platform, קלטורה: "ההיי-טק הישראלי הוכיח את עצמו בפתרון בעיות מורכבות בתחומים שונים. אנחנו שמחים לרתום את הידע והכישורים הקיימים בחברות היי-טק ישראליות עבור מטרה כל כך חשובה, כדי שהיכולת המשותפת שלנו תאפשר להקל על התמיכה במיליוני פליטי אוקראינה, שביום אחד מצאו את עצמם נאלצים להתמודד עם קשיים רבים וקריטיים".


*בתמונה הראשית מימין לשמאל: מיכאל קליקה, ארכיטקט בכיר ב-אינטואיט וסמנכ"ל IASA; אירינה לזבניק, תואר שני במנהל עסקים בהיי-טק ויזמות, לשעבר מנהלת סניף בן גוריון של SheCodes;  עו"ד אירמה שלוסברג, מנטורית ויוזמת שת"פ בין סטארט-אפים ותעשיות; אליה ליבשיץ, יזם, מהנדס ומנהל קבוצה בגסטי; טל טורדזמן, מנהלת מוצר ויועצת לניהול סיכונים; אלה מדינה, מנהלת מוזיקלית, מנצחת וזמרת.

מארגני ההאקתון למניעת ניצול פליטות אוקראיניות. שמות ותפקידי המופיעים בתמונה - בתחתית הכתבה.https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... 04/0M4A2594-1-300x156.jpg 300w, https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... 04/0M4A2594-1-768x396.jpg 768w, https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... 04/0M4A2594-1-290x150.jpg 290w" sizes="(max-width: 806px) 100vw, 806px" />


הפוסט Code4Ukraine: פותחה פלטפורמה טכנולוגית למניעת ניצול פליטות אוקראיניות הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.