נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  בינה מלאכותית זה כבר לגמרי מיינסטרים
21/3/2022 7:10

טכנולוגיות מבוססות בינה מלאכותית מוטמעות יותר ויותר ברבים מהדברים שאנחנו משתמשים בהם, בין אם לצרכים פרטיים או עסקיים. אפשר בהחלט לומר שהן נמצאות בשימוש על בסיס יומיומי. בנוסף, הבינה המלאכותית הולכת ומתקדמת עם הזמן, עם כמה יכולות מרשימות שהופיעו במהלך השנים האחרונות.


מחקר שנערך באחרונה העלה כי 92% מהמנמ"רים ומנהלי ה-IT בארגונים שערכו פרויקטים שבמסגרתם הם הטמיעו טכנולוגיות AI דיווחו שהן הניבו ערך והביאו את הארגון להתנהל בצורה יעילה יותר.


החוקרים תמימי דעים כי ב-AI טמונה היכולת לפתור כמה מהאתגרים הגדולים הקיימים בכל מגזר תעשייה. ואמנם, התחום חווה בשנים האחרונות התקדמות משמעותית, במיוחד בעולם עיבוד הנתונים. ולמרות זאת, רבים סבורים שהדיבור על הבינה המלאכותית רב מהעיסוק האמיתי בה, ושמדובר בהייפ מוגזם בחלקו.


הראשון לזהות?, או: ב-AI קבור הכלב


בכיר בעולם ההיי-טק שלא רואה את הדברים כך הוא לארי אליסון, מייסד, יו"ר ומנהל הטכנולוגיות הראשי של אורקל. עוד לפני כמה שנים הוא אמר כי "יש חידושים טכנולוגיים ויש מהפכות שמשנות מהייסוד את האופן שבו ארגונים עובדים. טכנולוגיית לימוד מכונה היא מהפכנית והשפעתה רבה מאוד, היא שוות ערך למהפכת האינטרנט".


לגמרי בעד לימוד מכונה. לארי אליסון, מייסד, יו"ר וסמנכ''ל הטכנולוגיות של אורקל. https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... 0-600x416-1-1-300x156.jpg 300w, https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... 0-600x416-1-1-768x396.jpg 768w, https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... 0-600x416-1-1-290x150.jpg 290w" sizes="(max-width: 806px) 100vw, 806px" />

לגמרי בעד לימוד מכונה. לארי אליסון, מייסד, יו"ר וסמנכ"ל הטכנולוגיות של אורקל. צילום: יח"צ


"לימוד המכונה", הסביר אליסון, "הופך את המערכת האפליקטיבית ליעילה יותר. המכונה לומדת כמו שילדים קטנים לומדים. ילד רואה כלב אחד, כלב שני, כלב שלישי, ואז, כשהוא רואה כלב רביעי – הוא מזהה בעצמו שמדובר בכלב. המכונה סורקת את הנתונים ומנסה למצוא בהם דפוסים. במקביל, היא מוצאת אנומליות, חריגות. כך, מנהל הכספים שלנו גר בבית נאה בפאלו אלטו. כשהוא הפעיל את המחשב שלו בחג המולד באמצע הלילה – מאוקראינה, הבנו שזה כנראה לא הוא. זו דוגמה לחריגה".


לדבריו, "לימוד המכונה מסייע למגוון פעילויות: זיהוי פנים, זיהוי קול, כלי רכב אוטונומיים והגנת הסייבר. הוא משפר ביצועים ויוצר יכולת דיוק הרבה יותר טובה".


בינה מלאכותית להגנת סייבר


אחד התחומים שבהם נעשה שימוש רחב יחסית בבינה מלאכותית הוא הגנת הסייבר. כפי שאמרו לא פעם בכירים רבים בתעשייה: "מכונה תמיד תנצח בן אנוש. רק מכונה תנצח מכונה".


ככל שמתקפות הסייבר גדלות בהיקפן, בנפחן ובמורכבות שלהן, כך הבינה המלאכותית מסייעת לאנשי האבטחה, שעוסקים בין השאר בניתוח, תוך שהם ניצבים מול שני אתגרים: ריבוי האיומים בסייבר והמחסור במשאבים כדי להגן טוב יותר, לפעול באופן פרו-אקטיבי ולהקדים את האיומים. הנתונים והמידע אודות האיומים מצויים במגוון מקורות – ממיליוני מאמרים ומחקרים, ועד לאינספור בלוגים וכתבות חדשותיות.


כך, באות טכנולוגיות בינה מלאכותית דוגמת למידת מכונה ועיבוד שפה טבעית ומספקות תובנות מהירות אודות מיהם האיומים האמיתיים ומהם "רעשי הרקע", ובדרך זו מפחיתות באופן דרסטי את זמני התגובה. באופן זה, ה-AI עוזר לאנליסטים "לחבר את הנקודות" בין האיומים.


כמו בתחומים אחרים, הבינה המלאכותית מסייעת למקצועני ההגנה בשני היבטים בולטים: מיכון – המכונה מבצעת פעולות חזרתיות, שבעבר נערכו על ידי בן אנוש, וניתוח מהיר של נתונים רבים, תוך הפקת תובנות המסייעות למקבלי ההחלטות ומניעות אותם לפעולה מבוססת מידע. הבינה המלאכותית גם לומדת בלא הרף: היא משפרת את הידע שלה כדי "להבין" איומי אבטחת סייבר וסיכוני סייבר על ידי צריכת מיליארדי נתונים, השמתם בהקשר וניתוח שלהם.


הגנה חכמה עם בינה מלאכותית.https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... bot-Using-Cyb-300x156.jpg 300w, https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... bot-Using-Cyb-768x396.jpg 768w, https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... bot-Using-Cyb-290x150.jpg 290w" sizes="(max-width: 806px) 100vw, 806px" />

הגנה חכמה – עם בינה מלאכותית. צילום: BigStock


ועוד: ה-AI מבטל משימות שגוזלות זמן, משום שהוא מספק למקצועני הסייבר יכולת לניתוח סיכונים מהיר, וכך הוא מצמצם את הזמן שלוקח לביצוע ניתוחי האבטחה ולקבלת החלטות קריטיות אודות האיומים. בדרך זו, הבינה המלאכותית מסייעת למנהלי האבטחה ומגני הסייבר למצוא איומים מהר יותר. היא עושה זאת, בין השאר, על ידי ניתוח היחסים בין איומים פוטנציאליים שונים, דוגמת קבצים זדוניים, כתובות IP חשודות או פעולות מסוכנות שבוצעו על ידי גורמים פנימיים – בשגגה או בזדון, ועושה זאת בתוך דקות או אף שניות.


התחום המסקרן של הבינה המלאכותית יידון בכנס Future of AI של אנשים ומחשבים, שיתקיים ביום ד' הקרוב, ה-23 במרץ, באיסט בתל אביב. באירוע ירצו מיטב המומחים בתחום, שיסקרו את ההתפתחויות האחרונות בו וייתנו דגשים לעתיד. לפרטים נוספים ולהרשמה לאירוע (מהרו להירשם – הכנס מחרתיים) לחצו כאן.


הבינה המלאכותית במרכז הבמה, והכנס.https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... s-432003281-1-300x156.jpg 300w, https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... s-432003281-1-768x396.jpg 768w, https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... s-432003281-1-290x150.jpg 290w" sizes="(max-width: 806px) 100vw, 806px" />


הפוסט בינה מלאכותית זה כבר לגמרי מיינסטרים הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.