נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  מכתב לרמטכ"ל: מדוע אתה לא משנה את כללי הקבלה ל-8200?
31/1/2022 7:21

לכבוד: רא"ל אביב כוכבי, ראש המטה הכללי.


ב-1980 הגעתי לממר"ם כי נקבע לי פרופיל לא קרבי. כמי שסיים שנה לפני כן בגרות במחשבים באחד מארבעת בתי הספר היחידים בארץ שניתן היה להיבחן בהם בבחינה זו, שמחתי מאוד שאוכל לתרום לצה"ל ולמדינת ישראל באופן משמעותי, לאחר שנגזר עליי שלא לשרת ביחידה קרבית (דבר שייחלתי לו בכל מאודי).


כמי ששירת ביחידות בסביבת ממר"ם במשך שנים רבות, נחשפתי לחיילים מצטיינים בעלי פרופיל נמוך – והם-הם שבנו את עולם הטכנולוגיה הישראלי בשנות ה-80' ועד שנת 2000. אני בטוח שכך היה גם אחרי שהשתחררתי, ושכך קורה עד היום. כך או כך, בודדים התקבלו לממר"ם עם פרופיל קרבי – אלה שהצטיינו במיוחד בבית הספר ונבחרו בקפידה להגעה למערך המחשוב הצה"לי.


רונן זרצקי.https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... 600-600x416-1-300x156.jpg 300w, https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... 600-600x416-1-768x396.jpg 768w, https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... 600-600x416-1-290x150.jpg 290w" sizes="(max-width: 806px) 100vw, 806px" />

רונן זרצקי. צילום: ניב קנטור


כמפקד יחידת ממכ"א היו אליי פניות לא מעטות מאנשי היי-טק מהשכבות המתאימות לסייע לגייס את ילדיהם ליחידות המחשב. היו כאלה שביקשו ממני לעשות זאת והיו כאלה ש-"רק" ביקשו עצות איך הם יוכלו לבצע את הפנייה בעצמם. לא שיתפתי פעולה עם הבקשות האלה.


למרות ואולי בגלל היותם של מרבית חיילי ממר"ם והיחידות הסמוכות לה בעלי פרופיל נמוך, אבל עם מוטיבציה גבוהה לתרום לצבא, הבאנו תוצאות מדהימות. רבים מהם הפכו לאחר מכן לבכירים בתעשיית ההיי-טק הישראלי, ולא אציין את שמותיהם. למעשה, רוב הבכירים במערך הטכנולוגיה "באזרחות" הם בעלי פרופיל נמוך – מה שלא פוגע ברמתם השכלית והטכנולוגית.


שינוי לרעה


בשנים האחרונות – אני לא יודע מתי בדיוק – נראה שחל שינוי, וביחידת 8200 ובגופים דומים בצה"ל התחילו לקלוט ללא הכרה חיילים בעלי פרופיל קרבי. אדוני הרמטכ"ל, האם קיימת דיון בנושא, כדי להבין את המשמעות של זה? למעשה, יש כאן העדפה של חיל המודיעין על פני היחידות הקרביות. שהרי במקום ללכת ל-8200, אותם חיילים היו יכולים להצטרף לצנחנים, גבעתי או סיירת מטכ"ל, ולהגן עלינו בגבולות, ואף מעבר לקווי האויב. הנימוק, כך ניתן להניח, הוא לתת לעולם המודיעין את מיטב המוחות של חיילינו הצעירים, אבל מעולם לא הוכח שאם היו ממשיכים במתכונת ההיא, של קבלה ממש במשורה של מלש"בים (מועמדים לשירות ביטחון) בעלי פרופיל קרבי למערך המחשוב הצה"לי, היינו מקבלים 8200 פחות טובה.


רא"ל כוכבי, אני מבין את הכאב שלך ואת החשיבות שאתה רואה בערך של שירות ביחידות קרביות. אלא שפקודה אחת שלך יכולה להביא את השינוי


מה שכן קיבלנו הוא יחידה אליטיסטית, שמרבית החיילים בה הגיעו מאזור המרכז ומשכבות סוציו-אקונומיות גבוהות. ידיעות אחרונות פרסם לפני כשנה נתונים שמראים שהערים זוכות לייצוג יתר ב-8200 – כלומר, יותר מהשיעור של מספר התושבים שלהן בכלל אוכלוסיית מדינת ישראל – הן, בין היתר, רמת השרון, רעננה והוד השרון, ושמספרית, שתי הערים שהאחוז של המשרתים ביחידה המגיע מהן הוא הגבוה ביותר הן תל אביב וראשון לציון. לעומת זאת, עם ייצוג מאוד חסר נמצאות נתיבות, אילת, רמלה ועוד ערים שניחשתם נכון – כולן מהפריפריה.


מעבר לעובדה שזה פוגע בערך הקרבי ומציב מולו ערך טכנולוגי שיוצר תחרות לא הגונה, זה מרחיב את הפער הגדול ממילא בין אוכלוסיות הצעירים בישראל. גם במערכת החינוך ובמישור האזרחי, תושבי הפריפריה לא זוכים לשוויון הזדמנויות בכלל ובעולם הטכנולוגי בפרט. מסתבר שגם בצה"ל. אם באמת אנחנו רוצים לאפשר לחיילים קרביים לשרת ב-8200, בואו נתחיל עם חיילים קרביים מהפריפריה, בעלי יכולות ופוטנציאל טכנולוגיים. כך גם נעזור להקטנת הפער החברתי, גם נגרום לשוויון הזדמנויות וגם נייצר מוטיבציות לאוכלוסיות באזורי הפריפריה להגיע להישגיות טכנולוגית.


רא"ל כוכבי, אני מבין את הכאב שלך ואת החשיבות שאתה רואה בערך של שירות ביחידות קרביות. אלא שפקודה אחת שלך יכולה להביא את השינוי. לא רק בדיבורים, אלא במעשים. פקודה אחת, שגם תחזיר את הכבוד האבוד של היחידות הקרביות וגם תעשה סדר בנושא קליטת חיילים ליחידת 8200 .


הכותב הוא אל"מ במילואים במערך התקשוב, לשעבר מפקד ממכ"א וסמנכ"ל הטכנולוגיות של ישראכרט, וכיום בעל חברה לייעוץ טכנולוגי-עסקי.


הרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי.https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2022/01/ko-300x156.jpg 300w, https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2022/01/ko-768x396.jpg 768w, https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2022/01/ko-290x150.jpg 290w" sizes="(max-width: 806px) 100vw, 806px" />


הפוסט מכתב לרמטכ"ל: מדוע אתה לא משנה את כללי הקבלה ל-8200? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.