לכל תחום יש את הז’רגון שלו. אבל לעולם היין, יש מילים יוצאות דופן, שאין ספק – לא תשמעו באף מקום אחר. בואו לצלול יחד איתנו, אל אוצר המילים הייחודי שכל כך מאפיין את עולם היין.
אתם יכולים לפנות אל המלצר ולהכריז שאתם מעוניינים ביין הכי יקר במסעדה כדי לעשות רושם על שאר הסועדים בשולחן. אך לא היה מרשים אפילו יותר אם הייתם פונים אל הסומלייה ושואלים “איזה מהיינות האדומים הוא בעל העפיצות הנמוכה ביותר, ויחד עם זאת אינו עבר דיקנטר – כדי שתוכלו לחוש את הארומה שלו במלואה תוך כדי הערסול?”
תיאור כזה ישמע קצת מוזר לצופה מהצד, וירגיש אולי לא טבעי גם לכם. אבל, עולם היין מלא בכל כך הרבה מושגים מעניינים (ואם זאת די מוזרים) שכדאי שתכירו.
בכתבה הבאה, ריכזנו את החשובים ביותר.
הארומה כמו שאתם יכולים לתאר לעצמכם, היא מכלול הריחות של היין. הארומות מחולקות לכל יין כמובן יש את הארומה הייחודית שלו כאשר את היינות האדומים מאפיינים בניחוחות של פירות אדומים, תבלינים, שוקולד ולפעמים אפילו טבק, ואת היינות הלבנים מאפיינים דווקא לרוב ניחוחות של פירות טרופיים ופרחים.
המונח הוא בצרפתית, ומתאר את כל הגורמים החיצוניים אשר משפיעים על האופי והטעם של היין. הטרואר של היין נקבע, בין היתר, על פי הקרקע עליה נטוע הכרם, הטמפרטורה בזמן הגידול וכמות המשקעים באותה עונה.
הטאנינים (מילה מעניינת!) הוא אותו החומר שגורם לתחושה המוכרת של יובש בפה בזמן שתיית היין.
קליפות הענבים, vחרצנים והחביות, הן האחראיות הבלעדיות להיווצרות אותו חומר ביין.
Fun fact: ביין אדום יש כמות גבוהה יותר של טאנינים מאשר ביין לבן.
דקנטר הוא כלי לאוורור וחדרור היין. בשנים האחרונות, הפך הדקנטר למוצר מדף אצל חובבי היין. רוב הדקנטרים המובילים בשוק עשווים זכוכית, בצורות שונות ומשונות.
אגב, המשמעות המקורית של דקנטר היא פעולה שעושים עוד בזמן ייצור היין, והיא באה לתאר את תהליך הפרדת חלקיקי הענבים והלכלוך מהמיץ של היין, ואוורורו באמצעות שפיכתו למיכל נפרד.
במקרה הזה, לא מדובר על בכי