נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  מחפשי האהבה: הבינה המלאכותית תעזור לנו למצוא בן.ת זוג
6/7/2021 5:50

על רקע מגיפת הקורונה העולמית בשנה האחרונה, שהייתה מלווה בסגרים ובהגבלות, אין פלא שכמות המשתמשים באפליקציות ההיכרויות עלתה בצורה דרמטית. מחקר חדש של חברת הסייבר קספרסקי חושף את הרגלי השימוש באפליקציות ההיכרויות השונות בעידן הקורונה, כמו גם את הבעיות ופרצות האבטחה האפשריות בעולם ההיכרויות הדיגיטלי, שרק הולך ומתעצם.


מנתוני המחקר, שלקחו בו חלק משתתפים ממגוון מדינות בעולם, עולה, כי 44% מהמשתמשים סומכים על האלגוריתם או טכנולוגיית הבינה המלאכותית של אפליקציות ההיכרויות לטובת מציאת זוגיות מתאימה.


ממצא נוסף הוא, כי 15% מהם חוו הונאה על ידי משתמש אחר, ויותר מרבע מהם חוו קשר ישיר עם רמאי. כמו כן, מחצית מהמשתמשים שחוו הונאה נתקלו במשתמשים פיקטיביים או מתחזים, וכ-15% מהם חוו סחיטה, גניבת זהות או גניבת פרופיל משתמש.


משתמשים פיקטיביים ונוכלים


הבעיה המרכזית שעולה מתוצאות המחקר היא, שיחד עם כמות המשתמשים שעולה, עולה גם כמות המשתמשים הפיקטיביים. למעשה, כ-53% מהמשתמשים טוענים שהרגישו באופן ברור את העלייה הגדולה בכמות המשתמשים המזויפים. כמו כן, 50% מן המשיבים העידו כי חוו קשר ישיר עם רמאי באפליקציות דייטינג, אך לבסוף לא הונו.


העלייה בכמות ההונאות זולגת גם אל מעבר לתחומי האפליקציות. 17% מהמשיבים למחקר טענו, שאדם שהם לא מצאו כמתאים למערכת יחסים כזו או אחרת בגבולות האפליקציה ביצע אחריהם מעקב (סטוקינג) ברשתות החברתיות לאחר ניתוק הקשר, וכ-10% טוענים, שמשתמשים אחרים חיפשו פרטים אישיים על אודותיהם על מנת לאיים עליהם באמצעותם.


נתון זה מתקשר באופן ישיר לתופעת ה-"Doxing", תופעה שבה אדם מפיץ תמונות ופרטים אישיים של אדם אחר ברשת ללא הסכמתו. על פי המחקר, כ-16% מהמשתמשים טענו שחוו Doxing ממשתמש אחר, אחד מתוך חמישה משתמשים טענו שהם לא בטוחים אם חוו Doxing או לא, ו-19% מהמשתמשים טענו כי לא חוו Doxing בעצמם, אך מכירים משתמש אחר שכן חווה זאת. ועדיין – חלק ניכר מן המשתמשים כלל לא מכירים את התופעה.


נתונים אלו צריכים להדליק נורה אדומה לכולנו, מציין המחקר, בייחוד לאור העובדה שאחד מתוך חמישה משתמשים טוען שאין לו את הידע והיכולת לזהות מתחזים או רמאים דרך אפליקציות ההיכרויות עצמן. חשוב לזכור, שחרף העלייה הברורה בפופולריות של אפליקציות ההיכרויות, הפעילות בתחומה יכולה להיות מסוכנת, עם השלכות קטלניות על המשתמשים.


מעדיפים דייט דיגיטלי לפני דייט פיזי


גם מגיפת הקורונה השפיעה באופן ישיר על הרגלי המפגשים: על פי המחקר, ארבעה מתוך 10 משיבים העדיפו להיפגש פנים אל פנים רק עם אדם שחוסן או החלים מקורונה, וכמחצית מהמשתמשים מרגישים לחץ וחוסר ביטחון במהלך פגישה פיזית ראשונה. מעבר לכך, 72% מהמשתמשים מעדיפים להיפגש באופן דיגיטלי (שיחת טלפון או שיחת וידיאו) לפני המעבר לפגישה פיזית, ואחוז המשתמשים שכלל לא נפגשים באופן פיזי עלה בצורה משמעותית – מ-16% ל-35%.


"על רקע ההסתגרות בבתים בכל רחבי העולם, עולם הדייטים הדיגיטליים הפך להיות חלק מרכזי מחייהם של אנשים רבים", אמר דיוויד ג'קובי, חוקר אבטחה בחברת קספרסקי. "ועדיין, המעבר מפגישה דיגיטלית לפגישה פיזית נחשב להימור גדול עבור רבים".


המחקר המתואר נערך במהלך חודש יוני האחרון, ולקחו בו חלק יותר מ-18,000 משיבים מ-25 מדינות שונות מסביב לעולם. המשיבים הגיעו משכבות גיל שונות, וענו על שאלות מגוונות, בהן שאלות שעוסקות בהרגלי הצריכה שלהם לאפליקציות היכרות, פחדיהם בעת השימוש ביישומים מסוג זה, השפעות מגיפת הקורונה על המפגשים הפיזיים ועוד.


נותנים מעניינם נוספים שעולים מהמחקר: 25% מן המשתמשים באפליקציות ההיכרויות מוכנים לקשר בין חשבונות הרשתות החברתיות שלהם לבין חשבונות אפליקציות הדייטינג; כשני שלישים מן מהמשתמשים באפליקציות דייטינג חוששים מאיומי סייבר או תקיפה; 20% מן המשיבים העידו כי הם מפחדים לקבל תמונות חושפניות/תוכן לא הולם באפליקציות הדייטינג השונות; 65% מן המשיבים העידו כי הם חוששים מהונאות או התחזויות; אפליקציית ההיכרויות הפופולרית ביותר בקרב המשתמשים היא טינדר (Tinder).


רוב המשתמשים מעדיפים להיפגש באופן דיגיטלי לפני המעבר לפגישה פיזית. צילום: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2021/07/דייט-דיגיטלי-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


הפוסט מחפשי האהבה: הבינה המלאכותית תעזור לנו למצוא בן.ת זוג הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.