נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  יום העיון ביה”ל חדרה עסק בנושא : “מסרבנות לטיפול ברב תרבותיות להגדרה עצמית”
10/6/2021 1:21

ביום עיון  זה סקרנו את תופעת הסרבנות לטיפול במדינת ישראל תוך הרגישות התרבותית . הוזמנו דוברים מקהילות שונות בחברה : לתאר את הסרבנות ולאפשר חשיפה של מענים .


איילת בסיס , מנהלת מרכז יה”ל חדרה מספרת: בישראל יש בין-  150,0000 ל 200,000 הסובלים ממחלות נפש קשות. רק 82,000 מוכרים למוסד לביטוח הלאומי.


מתוך 82,000 מתמודדים המקבלים קצבת נכות מהביטוח הלאומי בישראל, כ-27,000 מקבלים שירותי שיקום בקהילה


מסקנה : בין 3\1  ל1/2 מהמתמודדים, משתפים פעולה עם הטיפול המוצע להם!


 


למה מסרבים ? מה תפקיד המשפחה? ומה תפקידה של המערכת?


תופעת סרבנות לטיפול היא תופעה אוניברסלית לא רק בבריאות הנפש אלא גם במחלות פיזיות .


ההבדל בסרבנות לבריאות הנפש היא בסיבות :



  1. תובנה נמוכה למחלה – לאדם יש ירידה קוגניטיבית בעקבות המחלה . יש לו ייחוס שגוי לגבי המחלה. הוא מייחס לאחרים . “הם החולים “

  2. תגובת מרד- תהליך לא מודע של סטיגמה,  האדם לא רוצה להיות חלק מהמערכת בריאות הנפש , בגלל התפיסה השלילית כלפי מערכת זו


https://kol-haifa.co.il/wp-content/uploads/2021/06/מרכז-יהל-חדרה-1-1-300x200.jpg 300w, https://kol-haifa.co.il/wp-content/uploads/2021/06/מרכז-יהל-חדרה-1-1-768x512.jpg 768w, https://kol-haifa.co.il/wp-content/uploads/2021/06/מרכז-יהל-חדרה-1-1.jpg 1153w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
תמונה קרדיט – גליה פלד

הגישה שליוותה את היום העיון היא  גישת ההחלמה.  גישה מערבית הנותנת לנו פרספקטיבה לבחון את תופעת סרבנות לטיפול מזווית אחרת . זווית חברתית , שבה המתמודד הינו במרכז,  והשאיפה שהוא ימצא משמעות לחייו  לצד ההתמודדות,. ולחיות חיים מספקים מלאי תקווה ,  ובכך להיות  אדם התורם לחברה .


איילת בסיס, מנהלת מרכז יה”ל חדרה מתארת :  ” ישנם הרבה אנשים מסביבנו שמסרבים לקבל טיפול המוכר והקונבנציונלי  . סירוב נתפס הרבה פעמים כהחלטה לא נכונה .


חשוב להקשיב בצורה רגישה לאדם , להתחבר לרצונות שלו , לכוחות , להבין מה משמעותי לו


ובעצם לאפשר שיח היוצא מתוך ההגדרה של “הוא סרבן” להגדרה עצמית. הגדרה עצמית , הינה המשמעות שהאדם מגדיר את עצמו לא רק כחולה , הוא מעבר למחלה יש לו צרכים רצונות ושאיפות . הוא המומחה של חייו , כולל הטעויות ונפילות .


המטרה היא לייצר תהליך של קבלת החלטות משותפות בטיפול, לבחור התערבות מתאימה מתוך מגוון מענים הקיימים וגילוי על מקורות המוטיבציה שלו .


בסוף יום העיון הקרנו את הסרט עטור הפרסים הדולפין –ונפגשנו עם יונתן ניר למפגש מרתק על תהליך שיקומי, משפחה ויצירה .


עמותת איכות בשיקום מפעילה 4 מרכזי משפחות יה”ל ברחבי הארץ (ראשל”צ, חדרה, כפר סבא ואשדוד) ולכל מרכז שלוחה בעיר נוספת. המרכזים ממומנים ומפוקחים על ידי משרד הבריאות.


המרכז שם דגש על מקומה המרכזי של המשפחה בתהליך השיקום, בעבודה משותפת ושיתופית הכוללת את המתמודד, המשפחה וגורמי הטיפול והשיקום, ברוח גישת ההחלמה בבריאות הנפש.בבסיס תפיסת מרכזי יה”ל, האמונה ביכולתה של המשפחה לבסס את חייה – לשקם את רצף החיים האישיים והמשפחתיים לצד ההתמודדות עם המחלה, למצוא חוסן, משמעות והגשמה.המרכז מספק סביבה מכבדת, זמינה ומחבקת לבני המשפחה ופועל תוך התחדשות ויצירתיות ושותפות בתהליכי שינוי והתפתחות במרחב הטיפול והשיקום הפסיכיאטרי. לפניה למרכז יה”ל חדרה  046367686


 


הפוסט יום העיון ביה”ל חדרה עסק בנושא : “מסרבנות לטיפול ברב תרבותיות להגדרה עצמית” הופיע לראשונה ב-מקומונט חיפה - קול חיפה חדשות מקומיות של חיפה.







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.