נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  עיריית רעננה יצאה למכרז להטמעת בסיס נתונים ומערכת CRM; מי יזכה?
29/4/2021 7:32

עיריית רעננה יצאה באחרונה למכרז רחב היקף, שמטרתו איחוד כולל של מערכות המידע והנתונים בעיר ויצירת "ישות תושב אחת". המכרז כולל שני חלקים: הקמת בסיס נתוני לקוחות מרכזי, שירכז את כל המידע על התושב ושכל המערכות הקיימות בעירייה יעבדו מולו, והטמעת מערכת CRM מרכזית, שתחליף את ארבע מערכות ה-CRM העצמאיות הקיימות כיום בעירייה. ההיקף הכולל של המכרז הוא מיליוני שקלים.


למכרז ניגשו חברות רבות שמספקות פתרונות לשלטון המקומי. על פי הערכות בשוק, לא רשמיות, שתי המתמודדות העיקריות הן אלעד מערכות ופרודוור – שתיהן חברות דומיננטיות בשוק המוניציפלי ובעלות ניסיון רב.


מכרז דומה מתנהל בימים אלה בעיריית אשדוד, ולא ידוע מי החברות שמתמודדות בו. מכרזים דומים צפויים להתפרסם ברשויות נוספות.


הקרב המשני


מאחר שמערכות ה-CRM החדשות אמורות לשבת בענן, מתנהל קרב משני, די צמוד, בין שתי ספקיות מרכזיות: סיילספורס ומיקרוסופט. ברעננה, הגישו חלק מהמתמודדות הצעות על בסיס הפלטפורמה הטכנולוגית של מיקרוסופט, ונראה שהמודל הכלכלי שהוצע בעיר לא היה מתאים לפתרון מבוסס סיילפורס. מכאן צפויה להיגזר ההחלטה גם על זהות בסיס הנתונים. כך או כך, שלב פתיחת המעטפות החל והכול פתוח.


הקמת "ישות תושב אחת" היא בין החידושים במכרזים של השלטון המקומי. היא משקפת את האתגרים שאיתם יתמודדו בעתיד רשויות מקומיות שמיישמות את תפיסת העיר החכמה, שבמרכזה מתן מלוא השירותים לתושב בצורה דיגיטלית (דיגיטציה של השירותים). המכרז של עיריית רעננה מבקש להגדיר בפעם הראשונה, בעזרת כלים טכנולוגיים, מיהו תושב. זאת, מאחר שברשויות מקומיות רבות, כולל בעיריית רעננה, יש איי מידע רבים, מערכות מידע רשותיות רבות ובסיסי נתונים שלא בהכרח מקושרים ביניהם. חמור מכך, לעתים קיימת סתירה בין המידע הקיים על אותו תושב במערכות המידע השונות.


התוצאה של מה שתואר לעיל היא שלמקבלי החלטות אין נתונים אמינים ומדויקים על מספר התושבים הרשומים בעיר, כמה מהם גרים בה בפועל ועוד שורה ארוכה של פילוחי מידע, שמקשים על תכנון לטווח ארוך ומתן שירותים ממוקדים לתושבים. יתרה מכך, הדבר לא מאפשר לרשות להעניק שירותים אישיים מותאמי לקוח (פרסונליזציה של השירות ללקוח הקצה).


היעד השאפתני של עיריית רעננה


בהיבט השירות לתושב, הציבה לעצמה עיריית רעננה יעד שאפתני: ש-80% מהפניות של תושבים לעירייה יהיו על פלטפורמות דיגיטליות שונות, שתהיינה מסונכרנות, ו-65% מהן יטופלו כבר מיצירת הקשר הראשונה. יצוין שכבר כיום מספקת עיריית רעננה שירותים לתושבים בעזרת פלטפורמות דיגיטליות, אולם עדיין לא באופן מלא, וחלק מהשירותים ניתנים שלא דרך אמצעים דיגיטליים.


דגנית בן יעקב, מנמ''רית עיריית רעננה. צילום: שמעון פסחובhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... /04/benyaakov-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />

דגנית בן יעקב, מנמ"רית עיריית רעננה. צילום: שמעון פסחוב


בכנס ערים חכמות שערכו אתמול (ד') החברות HPE ו-וואן השתתפה מנמ"רית עיריית רעננה, דגנית בן יעקב, שמובילה את המכרז. בן יעקב אמרה ש-"היעד שלנו הוא לבנות ישות תושב מרכזית, ה-'שולחת' זרועותיה למאה מערכות תפעוליות. יעד נוסף הוא לקבל תמונת מצב 360 מעלות אודות כל התושבים. נשנה את המצב כיום, שבו יש ארבע מערכות CRM, ונעלה את הנתונים לענן. אנחנו רוצים לחדול מלעסוק בחומרה, תחזוקה וניהול".


מה עושים עם מערכות המידע המיושנות?


המכרז בעיריית רעננה משקף את העובדה שבקרוב יצטרכו רשויות מקומיות שנמצאות בשלבים שונים של יישום תפיסת העיר הדיגיטלית לתת מענה לחסם העיקרי להתקדמות מהירה יותר לעיר החכמה: מערכות המידע המיושנות שקיימות במרבית הערים, העובדה שהן מתבססות על שורה ארוכה של בסיס נתונים לא מסונכרנים והצורך שהן יתקשרו עם יישומים דיגיטליים, למשל רכיבי אינטרנט של הדברים. משבר הקורונה האיץ את הצורך בטיפול באתגרים אלה, והרשויות הגיעו למסקנה שמדובר במהלך שכולל התייעלות ושיפור משמעותי בחוויית השירות לתושב.


לצד זה, ברעננה, כמו בערים אחרות, יש אתגר נוסף – יישום המערכות שייבחרו. זהו דבר שדורש מיגרציה מורכבת ביותר של מערכות, הטמעה, הדרכה ותפעול – והכול בזמן אמת. זאת, לצד מילוי סעיפי אבטחת המידע, ההגנה על הפרטיות והאחריות של הספקים שייבחרו, כפי שקיים במכרזים מעין זה.


המכרזים ברעננה ובאשדוד נכתבו על ידי היועץ אילן אלתר, מנכ"ל אלתרנט.


עוד פרויקט טכנולוגי בעיריית רעננהhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... of_Raanana600-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


הפוסט עיריית רעננה יצאה למכרז להטמעת בסיס נתונים ומערכת CRM; מי יזכה? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.