נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  "HPC זה מאבטח, רופא, קודח נפט וחזאי ביחד"
18/3/2021 8:24

"למחשוב עתיר ביצועים – HPC – יש יישומים רבים ומגוונים בכלל שדות הפעילות האנושית. באמצעות תשתיות אלה מתגלות תגליות מדעיות פורצות דרך, שמביאות לשיפור באיכות החיים של מיליארדי אנשים. זהו המנוע לקידום חדשנות מדעית, תעשייתית וחברתית, כי ככל שאנחנו נכנסים לעולמות שבהם מתבצע איסוף משמעותי של מידע, ממגוון מקורות, לרבות חיישני אינטרנט של הדברים, תוך התבססות על כלי בינה מלאכותית – נדרשים יותר ויותר פתרונות שמטפלים בביג דטה, על מנת להפיק בזמן אמת תובנות בעלות ערך. הדבר נכון בעולמות הרפואה, הייצור, הגנת הסייבר, עריכת הסרטים – שם יש הרבה אנימציה, יישומים שדורשים הדמיות ועוד", כך אמר נעם רוזן, מנהל תחום מחשוב עתיר ביצועים ובינה מלאכותית בקבוצת DCG בלנובו לאזור EMEA.


לדבריו, "אנחנו נמצאים כיום במרוץ לעידן ה-Exascale – מערכות מחשוב שמסוגלות לחשב לפחות 10 בחזקת 18 פלופס (FLOPS – ר"ת Floating Point Operations Per Second). זה יהיה הישג משמעותי בהנדסת מחשבים ובעיקר יאפשר הגעה לשוק של יישומים מדעיים משופרים, עם יכולות חיזוי טובות יותר בעולמות השונים, דוגמת חיזוי מזג אוויר ורפואה מותאמת אישית. אנחנו נמצאים בדרך לשם, עם מערכות לטיפול בנתונים ברמה של מאות פטה-פלופס. המרוץ הזה הוא המניע את העשייה בתחום – גם ברמה הלאומית וגם בזו הבינלאומית. כל המעצמות – ארצות הברית, סין והאיחוד האירופי – נמצאות במשחק הזה, כדי להגיע כמה שיותר מהר ליכולות חישוב גבוהות, בשל המשמעויות הנרחבות, שמשפיעות ברמה הכלכלית ואף בממד העוצמה המדינית".


רוזן הסביר ש-"מחשוב עתיר ביצועים מסייע למעבדות מחקר לאומיות ולמדענים למצוא גילויים חדשים – למשל, חדשות בדבר התפתחות היקום, יכולת לחזות סופות ושינויי מזג אוויר, וכן יכולת לייצר חומרים חדשים ולהביא לשוק מוצרים חדשים. כך, למשל, בעולם המדיה והבידור האישי, סייענו לאולפני דרימוורקס לבנות אנימציות מורכבות במהירות. בעולמות הגז והנפט אנחנו מסייעים לחברות להעריך היכן המקום הנכון לבצע את הקידוח – זה דורש הרבה מאוד הדמיות. כמו כן, אין מוסד פיננסי ראוי לשמו שלא מסתייע במחשוב עתיר ביצועים לטובת ניהול סיכונים, מניעת הונאות ומיטוב תהליכים פיננסיים. הרבה מכוני מחקר התגאו – ובצדק – בשנה האחרונה כאשר הם הסבו תשתיות HPC לטובת מחקרים שנוגעים לקורונה".


העוצמה של מחשב העל ההולנדי


רוזן ציין כי "באחרונה פורסם שלנובו תספק את העוצמה ל-Surf – מחשב העל ההולנדי הלאומי. בניית מחשב העל החדש, בעלות של 20 מיליון יורו, תתחיל בקרוב ותתבסס על שרתי ThinkServer של לנובו עם מעבדי Epyc של AMD, ליבות גרפיות של אנבידיה ורשת אינפיניבאנד של מלאנוקס מבית אנבידיה. הוא יהיה יעיל יותר מבחינה אנרגטית, הודות לשימוש בטכנולוגיית קירור המים Neptune שלנו, שתביא לצמצום של כ-90% מהחום במערכת, ותפחית את צריכת האנרגיה הכוללת".


"Surf", אמר, "הוא תאגיד טכנולוגיות המידע והתקשורת המיועד למגזרי החינוך והמחקר בהולנד. מחשב העל יספק תמיכה למדענים מיותר מ-100 מוסדות מחקר וחינוך ברחבי המדינה. הוא יספק את העוצמה לביצוע חישובים מורכבים במיוחד עבור עבודות משפרות חיים, בתחומי מחקר שונים, כולל מטאורולוגיה, אסטרופיזיקה, רפואה ומדעי החברה, וכן עבור מדעי החומרים וכדור הארץ ומחקרי שינויי האקלים".


"גם בארץ יש ארגונים לא מעטים שהם לקוחות שלנו בתחום זה: אוניברסיטאות, בנקים, חברות אלגו טריידינג וארגונים מהמגזרים הביטחוני והממשלתי", הוסיף רוזן.


הוא סיכם באומרו כי "ככל שחולף הזמן, העלייה בביצועים מגדילה משמעותית את האפשרויות לנצל אותם לטובת הפקת מידע חדש ותובנות שלא היה ביכולתנו לדמיין בעבר. זה לא נפסק. החברות שמשתמשות ב-HPC ימשיכו בכך, וזה יביא לעוד התפתחויות, לעוד גילויים ולצורך בעוד תשתיות. הצורך של החוקרים בכוח מחשוב, אחסון ועיבוד נתונים גדל באופן אקספוננציאלי. יש לנו מחויבות מתמשכת לספק טכנולוגיית מחשוב עתיר ביצועים חדשנית, כדי להעצים את אלה שעוזרים לפתור את האתגרים הגדולים ביותר של האנושות. כך, יוזמת From Exascale to Everyscale של לנובו הופכת למהלך מציאותי".


נעם רוזן, מנהל תחום מחשוב עתיר ביצועים ובינה מלאכותית בקבוצת DCG בלנובו לאזור EMEA. צילום: יח"צhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... OAM-ROSEN-HPC-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


הפוסט "HPC זה מאבטח, רופא, קודח נפט וחזאי ביחד" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.