נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  יותר משני שלישים מפרויקטי הדיגיטל נכשלים; איך משפרים?
2/3/2021 6:21

"רבים מפרויקטי המיכון והטרנספורמציה הדיגיטלית לא מצליחים. מחקר של מק'ינזי ממחצית העשור הקודם העלה' כי 70% מפרויקטי הדיגיטליזציה בארגונים נכשלו. מחקר נוסף, של סיסקו, העלה ממצא דומה: 74% מפרויקטי האינטרנט של הדברים בארגונים הסתיימו ללא הצלחה. סיבת הכישלון של הפרויקטים היא' שארגונים שמים יותר מדי דגש על טכנולוגיה ומזניחים את הממד האנושי", כך אמרה אייריס מיינל, מייסדת ומנכ"לית מיינל מנג'מנט קונסלטינג.


מיינל, שפועלת מאזור הסחר החופשי בדובאי, הייתה דוברת המפתח בכנס תעשייה חכמה 4.0 שנערך היום (ג'). את הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, הנחו יהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה, ואילן אלתר, מייסד ומנכ"ל אלתרנט.


"שיתופיות היא רכיב מפתח להצלחה – שיתופיות בין חברות, ארגונים וגם מדינות", אמרה מיינל. "לעתים קשה לשתף פעולה עם מתחרים, אבל זה משתלם".


אייריס מיינל, מייסדת ומנכ''לית מיינל מנג'מנט קונסלטינג. צילום: יח"צhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... 03/IRIS-MEINL-210x210.jpg 210w, https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... 1/03/IRIS-MEINL-50x50.jpg 50w, https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... 1/03/IRIS-MEINL-70x70.jpg 70w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

אייריס מיינל, מייסדת ומנכ"לית מיינל מנג'מנט קונסלטינג. צילום: יח"צ


"סיבה נוספת לכישלון פרויקטים בתחום היא שלא נעשה שינוי מהותי, לעומק, אלא במקרים רבים לוקחים את העסק הישן ושמים לו מעטפת דיגיטלית, כך שהוא נותר כשהיה, ללא שינוי בהתנהלות ההנהלה והעובדים, ללא שינוי מחשבתי או באופן העבודה", הוסיפה.


מה נדרש כדי להצליח?


לדברי מיינל, "התחלתי לסייע למפעלים בגרמניה בתחום המיכון והמעבר לשלב הבא במהפכה התעשייתית לפני 12 שנים, וב-2018 העברתי את פעילותי לדובאי. נכנסתי לעולם התעשייה 4.0 כבר ב-2008, עוד לפני שהמונח הומצא ב-2012. עוד קודם לכן, כשהייתי באקדמיה, הבנתי שקיים פער גדול בין הטכנולוגיה לבין אלה שמשתמשים בה, והבנתי שהמשימה שלי היא לסגור את הפער. ערכנו פרויקטים ארוכי טווח בגרמניה, התחלנו בניהול מסמכים אלקטרוניים, עברנו למיכון תהליכים ולבסוף התקדמנו ל-IoT. הפרויקטים ארכו חצי שנה עד שנתיים, ולארגונים מכל המגזרים היו אותם אתגרים. אחד הלקחים שהפקנו הוא שלא צריך ליישם Best Practices, אלא לתת פתרון פרטני".


"כדי להצליח בפרויקטי תעשייה 4.0", אמרה, "נדרשים ארבעה מרכיבים: טכנולוגיה חכמה, הממד האנושי, תהליכים ומודל עסקי. אם אינך פועל.ת לטיוב כולל, לצמצום הפחת בייצור, לניהול מלאי חכם ולאימוץ צרכי העתיד, בעצם לא חידשת דבר. הממד החשוב ביותר לטעמי הוא הלך המחשבה, המיינדסט. רכיב זה דורש הכי הרבה תשומת לב, כי הוא לא משתנה אוטומטית וגם כי הוא הרכיב שהכי פחות שמים עליו מיקוד".


לדבריה, "כדי להצליח במהפכת התעשייה 4.0 נדרש לשלב רכיבים רבים. למשל, בהיבט האנושי, יש להבין לעומק מה נדרש לעובד ומהעובד, מהן דרישות בעלי המניות, איך לפתח כישורים מחדש, כיצד לפעול לחינוך ארוך טווח, איך למשוך צעירים בעלי כישורים וכיצד לשלבם, מה המענה להתנגדויות הרבות מבפנים ועוד".


מיינל סיכמה באומרה כי "על מנת להצליח במימוש פרויקטי מיכון, דיגיטל ותעשייה 4.0 נדרש לטפל בכל ארבעת הרכיבים. עצתי היא שלא להתמקד רק בטכנולוגיה – הביטו על תהליכים עסקיים ומודלים עסקיים לפני תהליך הדיגיטליזציה; חישבו איך אתם.ן רוצים.ות לעבוד בעתיד. אם אופן העבודה דומה למה שהוא כיום – כנראה שטעיתם.ן. הטמיעו טכנולוגיות חדשות, כאלה שיביאו להקלה לארגון ולעובדים – אולם עשו זאת בצורה מושכלת ומותאמת אישית לארגון, לעובדים ולהנהלה. והכי חשוב, עם כל הכבוד לטכנולוגיה, התמקדו בממד האנושי".


האם הלקחים מהכישלונות נלמדים? צילום אילוסטרציה: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... -Male-Boss-De-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


הפוסט יותר משני שלישים מפרויקטי הדיגיטל נכשלים; איך משפרים? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.