נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  איך הייתה עיריית אטלנטה יכולה להימנע ממתקפת כופרה ענקית?
22/2/2021 4:37

"אירוע מתקפת הכופרה על עיריית אטלנטה במרץ 2018, שבמסגרתו הושבתו שירותים עירוניים רבים, היה אחד מאירועי הסייבר הגדולים של אותה השנה. החזרה לשגרה לאחר אובדן מערכות מידע רבות ארכה שבועיים. המגמה הרווחת עד אז הייתה של מתקפות כופרה מאוד רחבות ולא ממוקדות. אירוע זה היה שונה באופיו, כי, בין השאר, התוקפים הציגו יכולות התחמקות ממערכות בקרת האבטחה העירוניות", כך אמר עדי פרץ, המנהל הטכני של טרנד מיקרו ישראל.


פרץ דיבר במפגש מיוחד בנושא כופרות, שהתקיים במסגרת הפורומים C3 ו-CSC מבית אנשים ומחשבים. המפגש נערך היום (ב') והנחה אותו יהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה.


לדברי פרץ, "הכופרה, מסוג SamSam, ייצגה תחילת מגמה של תקיפה ממוקדת, תוך ידיעה מוקדמת שהקורבן ישלם את דמי הכופר. החדירה הראשונית התבססה על ניצול חולשה ברשת הארגון, ולאחריה, בעזרת כמה כלי תקיפה, ההאקרים אספו סיסמאות והרשאות. אחרי התבססותם ברשת הארגון, תוך התבססות על הרשאות של משתשים פריבילגיים, הם הפעילו את הכופרה. העירייה שכרה את שירותי כמה חברות אבטחה וייעוץ, ביניהם של דל סקיור וורקס, להשבת השליטה".


הוא ציין את מאפייני המתקפה: "ביצוע פעולות אוטומטיות, שינוי טקטיקות בזמן אמת, מציאת נקודות חשופות בתשתית ויכולת הארגון לעמוד בתשלום כופר של עשרות אלפי דולרים. ברור שלו עיריית אטלנטה הייתה מיישמת פתרון אנטי נוזקה, ניתן היה למנוע את המתקפה".


הנזק הכולל – יותר מפי 50 מדמי הכופר


"ארגונים", אמר פרץ, "נדרשים לפתרון אנטי נוזקה מתקדם, המספק הגנה על הקצה, השרתים ותחנות העבודה, עם סוכן שמנתח את הפעולות בקצה, מזהה ומונע את מימוש המתקפה. היכולות הנדרשות הן: זיהוי קבצים זדוניים על ידי חתימות וחסימתם, זיהוי קבצים זדוניים נטולי חתימה על ידי מודל לימוד מכונה, זיהוי התנהגות אנומלית בתחנת הקצה, מנגנון שלומד פעילות נורמלית של תחנות הקצה ומתריע בהתאם, יכולת ביצוע תחקור אחורנית כדי לספק הקשר ונרטיב סביב ההתרעות".


הוא הוסיף כי "אף שדמי הכופר עמדו על 50 אלף דולר, העלות הכוללת של האירוע הסבה נזק של יותר מ-2.6 מיליון. אלא שהנזק היה לא רק כלכלי, כי אם גם תדמיתי ושירותי. התובנות ממנו הן שכדי לנהל בעתיד כזה אירוע, ואף למנוע אותו, יש לדאוג לגיבוי מסודר של המידע העסקי, להפריד רשתות בתשתית הארגונית, לנהל נכון את המשתמשים הפריבילגיים, להגדיר מדיניות, לבחון מה ההשלכות לתשלום הכופר ולהטמיע באופן הנכון פתרון אנטי נוזקה מתקדם".


רואי לקנר, מהנדס טכני בכיר בטרנד מיקרו. צילום: ניב קנטורhttps://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2019/09/רואי-לקנר-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 601px) 100vw, 601px" />

רואי לקנר, מהנדס טכני בכיר בטרנד מיקרו. צילום: ניב קנטור


רואי לקנר, מהנדס טכני בכיר בטרנד מיקרו, אמר כי "אחת הבעיות בארגונים היא ריבוי ממשקים, המספקים נראות – אבל חלקית ולא מוכללת. אם יש אירוע רוחבי, זה מקשה על קבלת תמונת מצב רוחבית. אם אירוע כופרה מתחיל ברשת, רואים את תחנת הקצה, אבל חשוב שהאנליסט, או מנהל האבטחה, יקבל את כלל פיסות המידע לטובת יצירת תמונה גדולה".


לדבריו, "בסוף, רואים את הכול ב-'עמודים' שונים, כאשר מה שרצוי הוא ממשק אחוד ומערכת שמתכללת את כלל האירועים, וכך היא מבטלת את כל הרעש. נדרש לספק תמונת מצב מהיכן הגיעה הכופרה, לאן היא התפשטה ומה השפעתה, תוך שיקוף האנומליות וניתוח ההתנהגויות. כך, המערכת תכלול את כלל ממדי האירוע ותביא להנגשה שלו, עם נראות וגם אכיפה בסוכן אחד – לכל הרמות".


עדי פרץ, המנהל הטכנולוגי של טרנד מיקרו ישראל. צילום: שי הנסבhttps://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2021/02/עדי-פרץ-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


הפוסט איך הייתה עיריית אטלנטה יכולה להימנע ממתקפת כופרה ענקית? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.