נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  אנדרואיד או iOS – באיזו פלטפורמה כדאי לפתח קודם?
18/2/2021 0:42

פיתוח אפליקציות מובייל הוא אחד מתחומי פיתוח התוכנה הצומחים ביותר כבר כמה שנים  ברציפות. מאז גל האפליקציות הגדול שפרץ לשוק לפני כמה שנים, הביקוש לאפליקציות שימושיות ומהירות עולה בהתמדה. בשנת 2020 לבדה בילו גולשים וממשתמשים כ- 87% מהזמן שהם מבלים אונליין באפליקציות.


עם התפרצות מגיפת הקורונה, פיתוח אפליקציות מובייל משך עניין רב, כיוון שעסקים רבים נדרשו לעבור לצורת עבודה מקוונת מלאה במהירות. בבואנו לפתח אפליקציית מובייל שרצה על המכשיר, יש שתי פלטפורמות מרכזיות לבחור ביניהן: אנדרואיד של גוגל (Google) ו-iOS של אפל (Apple). במאמר זה נסקור את היתרונות והחסרונות של שתי הפלטפורמות הללו ונצביע על ההבדלים העיקריים ביניהן כדי לעזור לכם לקבל את ההחלטה המתאימה עבור החברה שלכם.


פיתוח באנדרואיד – יתרונות



  • גמישות: באופן כללי, אנדרואיד היא סביבה פחות מגבילה מ-iOS. מבחינת תפוצה, האפליקציות ירוצו על כל מכשיר אנדרואיד, ואינכם צפויים לחוות בעיות של תאימות לחומרה. גם תהליך הפיתוח באנדרואיד גמיש יותר.

  • משאבי ידע: גוגל מציעה מאגר מידע גדול עבור מתחילים, כולל תרגילים, תוכן אינטראקטיבי ותוכניות הכשרה כוללות לרמות השונות של מפתחי אנדרואיד.

  • פרסום האפליקציה: נכון לשנת 2020, גוגל נעשתה פחות סובלנית כלפי מפתחים שרוצים להציע את האפליקציה שלהם בחנות האפליקציות Google Play. תהליך הסקירה של הקוד, שבעבר היה אוטומטי ולקח עד כ-7 שעות, עשוי לקחת כיום עד שבוע עבור מפתחים חדשים. המפתחים צריכים להשקיע סכום צנוע וחד פעמי של 25 דולר בהרשמה כדי לפרסם אפליקציות בחנות.

  • הרבה מעבר לטלפונים חכמים: פיתוח אפליקציות באנדרואיד אומר בעצם פיתוח תוכנה לעולם שלם של מכשירים תומכים. ניתן להרחיב את הפונקציונליות של האפליקציה כדי שתרוץ על מערכות מציאות מדומה כמו Daydream, Cardboard VR, מוצרים לבישים WearOS, מערכות לרכב Android Auto וכמה פלטפורמות נוספות.


פיתוח באנדרואיד – חסרונות



  • בקרת איכות: מגוון המכשירים הוא יתרון גדול, שמאפשר לפתח אפליקציות למגוון פלטפורמות אנדרואיד במאמץ אחד, אבל הוא גם יוצר אתגר מבחינת מורכבות הבדיקות של האפליקציה. אפילו אפליקציה פשוטה יכולה לגרור עדכונים ותיקונים, הנובעים מכך שמשתמשים רבים עדיין מחזיקים בגירסאות ישנות של מערכת ההפעלה במקום לעדכן אותה כל אימת שיוצא עדכון.

  • עלויות: הפיתוח באנדרואיד לוקח יותר זמן מאשר ב-iOS. העלויות גבוהות יותר גם בשלב הפיתוח וגם בתהליכי בקרת האיכות שבאים אחריו.

  • משתמשים שוהים פחות בתוך האפליקציה: משתמשי אנדרואיד נוטים יותר להעדיף אפליקציות חינמיות ואינם ממהרים להוציא כסף על רכישות בתוך האפליקציות לעומת משתמשי iOS.

  • פוטנציאל לבעיות אבטחה: בהיותה מערכת קוד פתוח, יש לאנדרואיד סיכוי גבוה יותר להפוך יעד למתקפות סייבר לעומת מערכת ה-iOS הסגורה.


פיתוח ב-iOS – יתרונות



  • ביצועים: הדרישות התובעניות של סביבת הפיתוח ב-iOS עוזרת להבטיח שאפליקציות אלו ירוצו היטב בכל תנאי. הפלטפורמה הזאת מהירה, אמינה וקלה לשימוש, עם מעט באגים שמשפיעים על התצורה הסופית של האפליקציה.

  • האקוסיסטם של אפל: במניית היתרונות מול החסרונות של פלטפורמת iOS קשה לקבוע לאן נקודה זו שייכת. מצד אחד, אם למשתמש יש מכשיר יחיד, נניח טלפון סלולרי, המערכת הסגורה הזאת מקשה על המשתמש בפעולות כמו העברת קבצים ממכשיר זה למכשיר אחר. מנגד, כאשר משתמשים בכמה מכשירים המופעלים באמצעות iOS נהנים ממערכת אינטגרטיבית, שיודעת לעבוד בצורה חלקה ופשוטה לרוחב כל משפחת המוצרים.

  • ממשק מהוקצע וזורם: אפל מספקת למפתחים כללי עשה ואל תעשה ברורים לגבי בניית ממשקי משתמש בסביבת iOS. אמנם, הכללים הללו מגבילים במקצת את החופש של המפתח, אבל הם מבטיחים ממשקי משתמש איכותיים, עם שפה משותפת וחוויית משתמש מצוינת.


פיתוח ב-iOS – חסרונות



  • סביבת פיתוח עם דרישות קשיחות: בשביל לפתח אפליקציות שרצות על סביבת iOS בצורה טבעית, המפתח צריך להשתמש בסביבת הפיתוח XCode, שרצה אך ורק על מחשבי מקינטוש. לפיכך, כדי לפתח אפליקציות כאלו יש צורך במכשיר נוסף מתוצרת אפל.

  • שחרור גירסאות: חנות האפליקציות של אפל היא תובענית יותר מזו של גוגל. גם אם האפליקציה שלכם לא מפרה כל חוק של אפל, היא עדיין עלולה להידחות בשל חוסר רלוונטיות או חוסר שימושיות מספק.

  • יכולת התאמה: iOS מגבילה את המפתח בביצוע שינויים בממשק המשתמש של האפליקציה. כמו כן, ייתכנו קשיים במימוש חלק מהתכונות, אם הם דורשים התממשקות עם תוכנה של צד שלישי.


אמנם, בחירת הפלטפורמה הנכונה היא החלטה חשובה, אולם יש לזכור, שהאפליקציה יכולה להצליח בשתי הפלטפורמות. שקלו את האפשרויות שלכם ברצינות, אולם כדאי להימנע מעיכוב הפיתוח של האפליקציה יתר על המידה.


הכותב הוא מנכ"ל חברת Eatern Peak.


אלכסיי שלימוב, מנכ"ל חברת Eatern Peak. צילום: יח"צhttps://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2021/02/אלכסיי-שלימוב-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


הפוסט אנדרואיד או iOS – באיזו פלטפורמה כדאי לפתח קודם? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.