נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  "2021 תהיה שנת ניהול הידע מבוסס ה-AI – בעברית"
20/1/2021 4:34

"השנה נראה ניצני פרויקטים מבוססי בינה מלאכותית, שיסייעו לקדם את תחום ניהול הידע בשפה העברית. הבינה המלאכותית משרתת את ניהול הידע: היא עובדת על טקסטים כמו גם על הניהול שלהם – כי חיפוש הידע ייעשה בצורה טובה יותר, האיות האוטומטי יהא טוב יותר. כך, כל תחום ניהול הידע יקבל דחיפה בשל הכנסת בינה מלאכותית, לטובת היבטי טיוב הנתונים, קטגוריזציות שלהם, והפקות לקחים", כך אמרה ד"ר מוריה לוי, מנכ"לית ROM Knowledgeware.


ד"ר לוי דיברה בפתח כנס KMDM – הוועידה השנתית לאסטרטגיית ניהול הידע והמידע הארגוני. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך אתמול (ג'), והנחה אותו יהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה.


לדבריה, "הבינה המלאכותית יכולה לעבוד על חיישנים, על נתונים, תמונות, או נתונים קוליים. כל עוד לא מגיעים להפיק תובנות מטקסטים בעברית, תחום ניהול הידע קל יחסית. אלא כשמטפלים בטקסטים בשפה העברית, נדרש מאמץ. התחום עדיין בחיתוליו, כך למשל, מיקרוסופט (Microsoft) עושים זאת באופן מופלא – אבל זה עדיין לא רץ  – אלא רק מתחיל ללכת".


"נגיף הקורונה", אמרה ד"ר לוי, "בא ונתן לנו שיעור בחיים: להיות פחות בטוחים לגבי מה שיקרה, ובעצם, שאין לנו מושג". לדבריה, תחום ניהול הידע כולל כמה מגמות שכבר החלו וצפויות להתפתח השנה. "הראשונה היא פיתוח מתודות לשיתוף ידע מרחוק", הרחיבה לוי. "הקורונה הביאה לארגונים טלטלה: הם נדרשו להתארגנות ראשונית מהירה, כדי לוודא שיש לעובדים תקשורת טובה, ולאחר מכן חומרה, תוכנה וציוד מחשוב. אז החלה הטמעה זריזה של תוכנות שיתופיות, דוגמת זום ו-וובקס. תוך כדי יצירת החיבוריות, הם אפשרו יכולת לשתף מידע ומסמכים – אבל לא דאגו לשלב הבא, של שיתוף הידע במסדרונות, באופן לא פורמלי, ב'סמול טוק'. נדרש לייצר אמון במהלך שיתוף הידע בשולי הפגישה ובמהלכה. יש ליצור אווירה משותפת של שיח".


"המגמה השנייה", אמרה ד"ר לוי, "היא השיתופיות שחוצה יחידות וארגונים. גם פה הייתה לנגיף הקורונה השפעה – גם אם לא בצורה ישירה. בעבר, המיקוד היה על ניהול הידע הפנים-ארגוני. כעת, הדגש הוא על שיתוף ידע חוץ-ארגוני, מול לקוחות. כעת אנו מבחינים במגמה שכבר החלה לבצבץ, של שיתוף הציבור ושיתוף ידע חוצה ארגונים ומדינות. אני מעריכה כי השנה נראה יותר פרויקטים עסקיים הקשורים לתחום".


השנה תהיה בו פריצת דרך גדולה. ניהול ידע. אילוסטרציה: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... o-372251407-1-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />

השנה תהיה בו פריצת דרך גדולה. ניהול ידע. אילוסטרציה: BigStock


בגלל הקורונה: "הלקוחות נדרשו לחשוב באופן אג'ילי יותר"


"מגמה נוספת בתחום ניהול הידע", סיפרה ד"ר לוי, "היא הטמעת מתודולוגיות אג'ייל לתחום, לטובת הגדלת הערך. הקורונה נתנה לכך דחיפה קלה. בתחום זה, של אג'ייל, אנחנו מדברים על שני דברים: האחד, תוצר המגיע במהירות ובקלות יחסית, והשני, הבאת ערך ללקוח בפעולות קטנות". לדבריה, "נדרש לא רק לנהל את התהליך, אלא במקביל, יש לערוך חשיבה לטווח הבינוני והארוך, עם תהליך סדור. במקביל להבאת תוצרים קטנים עם ערך, יש להפוך את הלקוח ללקוח מתלהב. לקוחות אמרו שבגלל הקורונה, הם נדרשו לחשוב באופן אג'ילי יותר – ולא לטווח ארוך. אנו מקווים שזה יימשך גם אחרי הקורונה. כך, נתחיל לנהל את הידע גם בתהליכי העבודה, לטובת הגדלת ההתלהבות של הלקוחות וההבנה שלהם כמה ידע עוזר להם".


"לצד ההתקדמות של התחום בשפה העברית", אמרה, "עוד שתי מגמות תצמחנה השנה, וגם הן קשורות לבינה המלאכותית. האחת, כל עולם הידע גרפי, עם יכולת לאחד את כלל הנתונים לדף אחד. מגמה נוספת היא בינה מלאכותית שמספקת הסברים. בתחילה, תחום ניהול הידע היה בלא הסברים, רק עם תוצרים. כעת, כשהבינה תעזור להסביר, הדבר ישפיע על תפקיד מנהל הידע".


ד"ר לוי סיכמה באומרה כי "השנה הזו, כך אני מקווה, תביא המון בשורות טובות והרבה יכולות חדשות עם קפיצת דרך משמעותית לניהול הידע".


ד"ר מוריה לוי, מנכ"לית ROM Knowledgeware. צילום: ניב קנטורhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... K3w5LfQ-X2600-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


הפוסט "2021 תהיה שנת ניהול הידע מבוסס ה-AI – בעברית" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.