נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  פומפיאו: "צפון קוריאה – איום גדול יותר בסייבר מאשר רוסיה"
14/12/2020 23:18

"הצפון קוריאנים מנסים בעקביות לפרוץ לשרתים בארה"ב, ולהשיג מידע מסווג", כך אמר מייק פומפיאו, שר החוץ האמריקני. פומפיאו הוסיף, כי צפון קוריאה וסין מהווים איומים גדולים על ארה"ב בסייבר יותר מאשר רוסיה.


"זה מאבק מתמשך, מאבק מתמשך לשמירה על אבטחת המערכות שלנו", אמר הדיפלומט האמריקני בראיון לרשת הרדיו המזוהה עם הימין הקיצוני בארה"ב, ברייטברט ניוז. פומפיאו אמר, כי ארצות הברית ניצבת בפני איומים דומים מצד גורמים רוסים וסינים.


"אני לא יכול לומר הרבה, מלבד זה שהיה מאמץ עקבי של הרוסים לנסות להיכנס לשרתים אמריקניים, לא רק אלה של סוכנויות ממשלתיות, אלא גם של עסקים", אמר. "אנו רואים זאת ביתר שאת מצד המפלגה הקומוניסטית הסינית, כמו גם מצד הצפון קוריאנים. אני בטוח מאוד שממשלת ארצות הברית תשאיר את המידע המסווג שלנו הרחק מידי שחקני האיומים הרעים הללו".


ג'ון דמרס, עוזר התובע הכללי לביטחון לאומי, ציין מוקדם יותר השנה, כי החתירה של צפון קוריאה להשגת רווחים כספיים באמצעות פריצות בסייבר, הפכה אותה ל"ייחודית", לעומת מדינות אחרות, כמו סין או רוסיה. "זו לא באמת ההתנהגות שאנו רואים מצד סין או רוסיה, או אפילו זו של איראן, למרות הסנקציות המוטלות כלפיה. צפון קוריאה היא סוג של ייחודית בדרך הפעולה שלה".


באוקטובר השנה הנפיק הממשל האמריקני התראה, שלפיה על המגזר הפרטי להיזהר מפעולות פריצה עולמיות, המנוהלות על ידי האקרים המקושרים לממשלת צפון קוריאה. את ההתראה הוציאו במשותף ה-FBI, פיקוד הסייבר בצבא ארה"ב הכפוף למחלקת ההגנה ו-CISA, הסוכנות להגנת תשתיות וסייבר שבמחלקה להגנת המולדת. קבוצת ההאקרים, המכונה קימסוקי (Kimsuky), נוטה לבצע חדירות בסייבר לטובת מודיעין וריגול – כנגד מטרות בדרום קוריאה, ביפן ובארה"ב. קימסוקי נוהגת לנהל קמפיינים של מסע ריגול בסייבר כנגד צוותי חשיבה דרום קוריאניים, כמו גם יעדים הקשורים לסנקציות המופנות כנגד צפון קוריאה, גופים העוסקים בנושאי גרעין וכן נושאים אחרים המשפיעים על המדינה המבודדת בחצי האי. על פי הממשל, כדי לקבל גישה ראשונית לקורבנות, ההאקרים בדרך כלל משתמשים במשלוח מיילים של "דיוג-חנית" (spearphishing) או "בורות מים" כדי להערים על הקורבנות למסור מידע. "בור מים" היא שיטה להדבקת ארגונים בנוזקה: זו תוזרק אל הקורבן כאשר הוא גולש לאתר האינטרנט שבו משתמש התוקף.


פעולות קבוצת קימסוקי, שידוע עליהן מאז לפחות 2012, "נעשות בהוראת המשטר הצפון קוריאני", על פי הדיווח. חוקרים קשרו בעבר את קימסוקי, המכונה לעיתים גם קבוצת ולווט צ'ולימה (Velvet Chollima), עם צפון קוריאה ומניעים הקשורים למדינה.


בועז דולב, מייסד ומנכ"ל קלירסקיי, אמר לאנשים ומחשבים, כי "אנחנו רואים מאמץ צפון קוריאני משמעותי, גלובלי, לתקיפה וריגול  מול מספר רב של מדינות וחברות בעולם. שיטות התקיפה דומות לשיטות התקיפה ולכלים של ארגוני ביון ממדינות אחרות. נראה שיחידות העילית הצפון קוריאניות הצליחו לחדור ולגנוב מידע ממספר רב של חברות. הדרך להתמודד עם תקיפה זו היא דרך פרסום הקמפיין – ובכך לפגוע בכל הכלים ותשתיות התקיפה שלהם".


לפי הערכות גורמים וחוקרים מדרום קוריאה, קימסוקי גם עמדה מאחורי הפעילות בסייבר כנגד מפעילת תחנת הכוח הגרעינית Korea Hydro & Nuclear Power. למרות שפעילות מפעל הגרעין של דרום קוריאה לא נפגעה, הפעולה – שמטרתה גניבת שרטוטים של המפעל והשגת שליטה מרחוק על מחשבי המפעל – עשויה להצביע על מניעים הרסניים יותר בתחום האנרגיה. בחודשים האחרונים זכתה קימסוקי לתשומת לב בקהילת המחקר בשל העובדה, שכמו האקרים אחרים היא ניצלה את החששות ואי הוודאות הקשורים למגיפת הקורונה כדי לשלוח מיילים הנושאים את שם הנגיף בכותרת המייל – לטובת איסוף מידע על מחשבי הקורבנות.


לפיונגיאנג יש יותר מ-6,000 האקרים מאומנים, שרובם מבוססים במדינות אחרות, כולל סין ורוסיה.


הצפון קוריאנים מנסים בעקביות לפרוץ לשרתים בארה"ב. אילוסטרציה: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... s-Of-Ruffled--300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


הפוסט פומפיאו: "צפון קוריאה – איום גדול יותר בסייבר מאשר רוסיה" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.