נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  מנמ"ר, כך תמשיך להיות רלבנטי גם אחרי הקורונה
13/12/2020 6:22

מגפת הקורונה אתגרה את המנמ"רים באופן חסר תקדים. כעת, כאשר רואים את האור בקצה המנהרה, עם אישור החיסונים למגפה, ארגונים מאיצים את ההיערכות שלהם ליום שאחרי. כאן עולות שאלות, שבוודאי יעסיקו אותנו במהלך השנה הבאה: כיצד יתפקדו המנמ"רים? במה הם יעסקו? ומה הם צריכים לעשות כדי לשמור על מעמדם, שהשתפר מאוד מאז פרוץ הקורונה?


הנושא בא לידי ביטוי במספר מאמרים ופרסומים, במסגרת פרויקטי סיכומי השנה וההיערכות לשנה הבאה. כך, למשל, חברת המחקר IDC מעריכה שעד 2022, כ-65% מהמנמ"רים ימשיכו לתחזק את המערכות הדיגיטליות שכבר פותחו בזמן הקורנה, ויחזקו תהליכים מבוססי בינה מלאכותית.


תחזית אחרת היא שמגמת צירוף המנמ"רים להנהלות הארגונים, שהואצה בתקופת הקורונה, תואץ עוד לאחריה. על פי התחזית, עד 2023, שלושת רבעי ממנהלי מערכות המידע יהיו חלק פעיל מצוות הניהול של הארגון. בישראל יש לא מעט ארגונים שבהם המנמ"רים כבר נכללים בדרג ההנהלה, בעיקר במגזרים קריטיים, וההערכה היא שהמגמה תתרחב גם כאן. הסיבה לכך היא שההנהלות החלו להבין שה-IT חייב למלא תפקיד בתהליכי ההתאוששות העסקית של הארגון, ורבות מהן מגדירות את המערכות הדיגיטליות כמערכות ליבה קריטיות. לכן, ההמלצה למנמ"רים היא: המשיכו להשקיע בהישרדות לטווח הקצר, אבל אל תזניחו את הטווח הארוך.


אוטומציה של תהליכים והגורם האנושי


נושא אחר, שיוסיף להעסיק את המנמ"רים בשנים הקרובות, הוא האוטומציה של תהליכים. התחזית היא שעד 2024, מחצית ממערכות המחשוב יפעילו תהליכים עסקיים בעזרת רובוטים, וייתרו תלות אנושית במקומות רבים. האתגר של המנמ"ר כאן הוא השקעת מאמצים בניהול השינויים – הן ברמת התשתיות הטכנולוגיות והן ברמת ההון האנושי. ההערכות של מומחים בעולם אומרות שבתוך שלוש שנים, 16% מכוח האדם הארגוני יוחלף על ידי תהליכים אוטומטיים, כמו בינה מלאכותית או רובוטים. הניסיון מלמד שבארגונים גדולים, שהם מוטי תהליכים, עושים מאמצים להסב את העובדים למשימות אחרות, לטובת טיפול ממוקד יותר בלקוחות או במוצר הסופי של הארגון וחיסכון משמעותי בעלויות תפעול – ולא מפטרים אותם.


כאן מעורבות המנמ"ר משמעותית, מכיוון שחלק מתהליכי האוטומציה יבוצעו קודם כל בארגון הIT שלו עצמו ורק אחר כך ביתר מחלקות הארגון.


זה מתכתב עם המלצה אחרת, שתמיד קיימת, אבל כעת מקבלת משנה תוקף: השקעה בהון האנושי. זהו כישרונות טובים בתוך הארגון וקדמו אותם.


כמו כן, הקורונה יצרה משימה חדשה למנמ"רים: לסייע לארגון לעמוד בתקנות הקשורות בהגנה על בריאות העובדים, בטיחותם ורווחתם. יש לזה היבטים טכנולוגיים לא מעטים: למשל, פתרונות של חברות סטארט-אפ לזיהוי מוקדם של חשש לתסמיני קורונה במקומות עבודה גדולים.


השורה התחתונה: משבר הקורונה האיץ בצורה דרמטית את תהליכי הדיגיטל בארגונים, והיכולת לעמוד בהם הייתה ועודנה פונקציה קריטית להמשך הישרדותם של ארגונים במגזרים שונים. חלק מהארגונים, שלא השקיעו בדיגיטל לפני הקורונה, נאלצו לעשות זאת בן לילה, בין אם באמצעות יישום תוכניות מגירה או אלתור. כך או כך, המנמ"רים היו הדמויות המרכזיות בסיפור, שלא לומר הגיבורים. לא צריך דמיון רב מדי כדי לחשוב כיצד היו נראים החיים אילו ארגונים כמו בנקים, ממשלות וקופות חולים לא היו בשלב כלשהו בתהליך הדיגיטלי שלהם ערב הקורונה – תהליכים שהמנמ"רים היו היוזמים שלהם. לכן, המסקנה היא שבהיערכות נכונה ובהבנת המגמות שמסתמנות, המנמ"רים ימשיכו להיות בין בעלי התפקידים המרכזיים בארגון, בתנאי שימחישו את היכולת שלהם להניע תהליכים, להיות ליד קווי הייצור ולא רק לתכנן את המערכות השונות.


הקורונה היא עידן של שיפור במעמד המנמ"רים. האם הם ישכילו לנצל אותו בהמשך? מקור: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... ock-168964319-300x210.png 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


הפוסט מנמ"ר, כך תמשיך להיות רלבנטי גם אחרי הקורונה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.